China

China is een opkomende wereldmacht die in Afrika, Europa en elders aan macht wint. Dit is een direct gevaar voor de Westerse christelijke beschaving.

China is communistisch

In het Westen wordt vaak vergeten dat China nog steeds geregeerd wordt door de Communistische Partij. Die doet zich voor als menslievend, tolerant en vreedzaam. Ondertussen regeert regeringsleider Xi Jinping met harde hand het land. Hij vervolgt christenen, voert genocide uit op etnische minderheden en bespioneert zijn eigen bevolking met de modernste technologie.

Kapitalisme bestaat niet in China

Wie dacht dat China kapitalistisch is geworden heeft het mis. Ondernemen mag alleen bij gratie van de partij. De economische groei van China is eerder ondanks dan dankzij de communisten. Het is broze groei, die vooral komt door de vooralsnog goedkope arbeidskrachten en het massaal kopiëren van Westerse technologie. De Communistische Partij haat het kapitalisme en duldt geen vrijheid van ondernemen.

China infiltreert het Westen

Westerlingen staan vaak naïef tegenover China. Ze geloven de leugens over de maoïsten die hun veren hebben afgeschud. Chinese wetenschappers krijgen toegang tot Westerse universiteiten om computerchips en nucleaire geheimen te stelen. Wie zich uitspreekt vóór China, waar de rechtmatige Chinese regering zit die in 1949 verdreven is door de communisten, krijgt in de Westerse media een lastercampagne over zich heen.

Corona prikte het droombeeld door van een vreedzaam China

Naïeve Westerlingen geloven ook de sprookjes van communistisch China over 'economische hulp' aan Afrika. Het communistisch land zou hier geen imperialistische bijbedoelingen hebben en slechts uit zijn op het doorbreken van het 'Amerikaans monopolie'. Dit droombeeld werd doorgeprikt tijdens de coronacrisis. China blokkeerde keihard hulp aan landen die kritiek uitten en manipuleerde coronacijfers om zelf goed uit de verf te komen.

Verderfelijke ideologie

Het communisme is niet dood, maar leeft voort in China. Daar moeten wij in Nederland goed bewust van zijn. We moeten China behandelen zoals het is: een imperialistische macht die een verderfelijke ideologie verbreidt.

Artikelen

Alle artikelen

U bent onmisbaar in deze strijd.

Zorg dat u niets over dit thema mist.