Toenmalig vice-president van China, Xi Jinping, op bezoek in Nieuw Zeeland. Bron afbeelding: Flickr / nznationalparty
Waarom heeft het rode China altijd groen licht bij klimaat-stoplichten?
Terwijl andere landen hun productieremmen intrappen bij het rode licht van het eco-verkeerslicht, is communistisch China klaar om de emissiesnelweg op te gaan.
Lege beloften
In een recent opiniestuk in de Wall Street Journal wordt erop gewezen hoe China zich niet heeft gehouden aan de ecologische eisen of richtlijnen die ervoor hebben gezorgd dat andere landen aan de kant zijn gezet. De Chinese president Xi Jinping belooft altijd een groene toekomst, maar komt zijn beloften niet na. Hij rekent op westerse medeplichtigheid om citaten te vermijden.
China ontspringt de eco-dans
Hoe kun je anders verklaren dat de rigide eco-politie het grootste emissieland ter wereld niet heeft kunnen tegenhouden? Sterker nog, China lijkt onbeperkt voorrang te hebben. De lijst van Chinese schendingen is lang. Hier zijn slechts enkele voorbeelden.
Een stille massamoord
In 2017 stierven naar schatting 1,24 miljoen Chinezen door luchtvervuiling, maar met minimale verontwaardiging van de eco-beweging. Deze sterftecijfers zijn geen verrassing, aangezien China nu 50 procent meer kooldioxide uitstoot dan Europa, de Verenigde Staten en Japan samen.
De aanval op de rivieren
Een andere milieuramp is de vernietiging van Aziatische waterwegen. Om het land te industrialiseren is China begonnen met het veranderen van zijn rivieren. Het maken van reservoirs en het aanpassen van de natuurlijke stroming van rivieren heeft grote schade toegebracht aan waterbronnen en andere Aziatische landen stroomafwaarts geschaad. Veel van het water in China is ondrinkbaar en kan niet worden gebruikt voor landbouw.
Lees ook: Eco-lobby op hete kolen: verkoop warmtepomp stort in
Vernietiging van koraal
China begaat nog ergere "eco-misdaden" door kwetsbare ecosystemen van koraalriffen te vernietigen. Om controle te krijgen over de Zuid-Chinese Zee heeft China militaire installaties en landingsbanen gebouwd bovenop 90 vierkante mijl koraalrif. Toch is er geen Westerse verontwaardiging. Deze straffeloosheid suggereert een reden die verder gaat dan ecologische overwegingen. De strijd is inderdaad ideologisch.
De motor achter dit alles
Het antwoord is te vinden in de marxistische ideologie van de communistische regering van China. Met de val van het IJzeren Gordijn hebben veel linkse mensen gezegd dat groen het nieuwe rood is. Marxisten passen hun dialectiek van de klassenstrijd toe op nieuwe doelen zoals ecologie, identiteitspolitiek en lhbt-activisme. De spelers zijn verschillend, maar de doelen zijn hetzelfde: het Westen moet worden vernietigd en er moet een nieuwe eco-wereldorde worden geïnstalleerd.
Verandering van tactiek
Zoals wijlen Natalie Grant Wraga, een erkend sovjetdeskundige die het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken adviseerde over sovjetbedrog, schreef: "Milieubescherming is het belangrijkste aanvalsmiddel geworden tegen het Westen en alles waar het voor staat. Milieubescherming kan gebruikt worden als voorwendsel om een reeks maatregelen te nemen die ontworpen zijn om de industriële basis van ontwikkelde landen te ondermijnen. Het kan ook dienen om malaise te introduceren door hun levensstandaard te verlagen en communistische waarden te implanteren."
Het ultieme doel
In een in 2018 geschreven essay over ecosocialisme stelt de auteur: "Milieuactivisten en socialisten moeten hun gemeenschappelijke strijd erkennen en hoe die verbonden is met de bredere 'beweging van bewegingen' die streeft naar een Grote Overgang." Deze Grote Overgang is de vernietiging van het Westen en de implantatie van communistische idealen over de hele wereld.
Lees ook: Waarom is Taiwan rijk en Cuba arm? Socialisme, niet sancties is het antwoord
Een wereldwijde dictatuur
Dit essay vertelt over de grote globalistische, socialistische en uiteindelijk communistische samenleving die zal plaatsvinden na deze grote overgang, die zal voortkomen uit "de collectieve ervaring van strijd". Deze gewelddadige strijd zal leiden tot een regime van totale gelijkheid en vrijheid dat door marxisten wordt geïdealiseerd.
China raast vooruit
De milieubeweging tolereert de Chinese milieurampen dus omdat ze dezelfde filosofische en sociale doelen nastreeft, zoals een genivelleerde maatschappij zonder vrije markten, beperkingen en moraal. Westerse economieën liggen stil door milieuwetten en regelgeving, terwijl China altijd vooruit heeft gedenderd ondanks zijn enorme uitstoot.
Tijd om wakker te worden
Het Westen moet zich realiseren dat het niet gaat om de gezondheid van de planeet. Links streeft naar de vernietiging van het Westen en zijn sociaaleconomische structuren. Het Westen heeft lang genoeg aan het rode licht gewacht. Het is tijd om China aan dezelfde verkeersregels te houden. Een oprechte zorg voor de planeet moet ook het veroordelen van China's rampzalige ecologische beleid inhouden en het nemen van redelijke maatregelen om meer schade te voorkomen. Het Westen heeft groen licht nodig om op gelijke voet met China verder te gaan. Elk ander beleid is suïcidaal.
Dit artikel is eerder gepubliceerd op tfp.org
Laatst bijgewerkt: 4 oktober 2024 16:50