Zwarte Piet

Nederland heeft een unieke christelijke traditie: het Sinterklaasfeest met Zwarte Piet erbij. Wie herinnert zich niet als kind de spanning, de vreugde, de opluchting als Sint en Piet langskwamen?

Zwarte Piet

Uiteraard ging het je als kind om de snoep, maar het feest heeft een diepere betekenis. Het leert over vrijgevig zijn: het is de verjaardag van Sint, maar hij geeft de cadeautjes! Het leert over dienstbaarheid: Piet is ondeugend, maar helpt Sint trouw. Het feest leert christelijke deugden en brengt generaties bij elkaar.

Jerry Afriyie en Sylvana Simons

Links haat deze prachtige traditie. Met loze beschuldigingen van racisme zetten activisten als Jerry Afriyie en Sylvana Simons onze Zwarte Piet in een kwaad daglicht. Daarbij schuwen ze intimidatie en zelfs geweldpleging niet. Desondanks vangen de Zwarte Piethaters geld van de overheid voor hun beroepsactivisme.

Capituleren helpt niet

Wie capituleert, krijgt direct de volgende eis: die stoomboot is toch vervuilend voor het klimaat... De oorlog tegen Zwarte Piet is onderdeel van een grotere oorlog tegen de Nederlandse christelijke cultuur. Vandaar dat activisten van Kick Out Zwarte Piet nauw samenwerken met Extinction Rebellion en andere linkse actiegroepen.

Uitgelicht

Artikelen

Alle artikelen

Publicaties

Alle publicaties

Zwartboek Zwarte Piethaat

Hoe activisten subsidie misbruiken voor het ondermijnen van de Nederlandse cultuur

U bent onmisbaar in deze strijd.

Zorg dat u niets over dit thema mist.