Reinette Klever (PVV) staat achter Zwarte Piet: 'Geen spijt van journaal'

Reinette Klever blijft Zwarte Piet steunen. Bron afbeelding: Ongehoord Nederland.

Reinette Klever (PVV) staat achter Zwarte Piet: 'Geen spijt van journaal'

THEMA'S:

Reinette Klever, beoogd minister van Ontwikkelingshulp, neemt geen afstand van het Zwarte Pietenjournaal.

Reinette Klever

Waarom zou ze ook? Zwarte Piet is samen met Sinterklaas een Nederlandse christelijke traditie. De knecht is geliefd onder jong en oud in Nederland. Behalve bij linkse journalisten. Die roepen Reinette Klever op het matje vanwege het Zwarte Pietenjournaal, dat zij bij omroep Ongehoord Nederland maakte.

Zwarte Piet

Klever buigt echter niet voor de Woke Khmer. Zij staat achter het journaal en daarmee achter Zwarte Piet. De beoogd minister voorziet geen problemen in haar internationaal werk. Dat is een juiste inschatting, want Zwarte Piet stoot Nigerianen en Senegalezen niet tegen het hoofd. Verschillende Afrikaanse volkeren hebben zelf de traditie van schminken, maar dan in omgekeerde richting: ze maken hun zwarte huid wit.

Petitie Wilders houd koers

Ambtenaren dragen linkse agenda uit

Het Zwarte Pietstandpunt van Klever is vooral bezwaarlijk voor linkse ambtenaren in het domein ontwikkelingshulp. Cultuur onder Vuur schrijft geregeld over de kluw aan ngo’s en ambtenaren die met royale subsidies de linkse agenda van gender, abortus en diversiteit promoten in Afrika en Azië. Een agressieve agenda, die arme landen bedreigt met het intrekken van steun als zij weigeren het doden van ongeboren kinderen te legaliseren.

Lees ook: Voor gender, abortus en Palestina: hoe topambtenaren activisme bedrijven

En de PVV-ambtenaren dan?

Commentatoren uiten hun zorgen over ambtenaren die ‘gewetensbezwaard’ zijn tegen het PVV-beleid dat ze mogen uitvoeren. Bedenk wel dat er ook ambtenaren zijn die sympathie hebben met de nieuwe lijn, of die zelfs PVV gestemd hebben. Voor deze dienaren van de publieke zaak is een minister als Klever een verademing.

PVV-minister kan juist goed zijn voor ons internationaal aanzien

Dit gaat ook op voor het internationaal aanzien van Nederland. Links benadrukt graag het belang van ’s lands imago in het buitenland. Maar in de afgelopen dertig jaar zijn we hoe langer hoe meer paria’s geworden, wereldwijd berucht als het land dat kleuters euthanaseert. Afrikaanse landen klagen over onze libertijnse bemoeizucht. Een PVV-minister op ontwikkelingshulp kan een terugkeer zijn naar normaliteit en de internationale relaties verbeteren.

Bestel het rapport over linkse indoctrinatie in schoolboeken

Zwarte Piet is terug

De PVV-overwinning doet de kansen van Zwarte Piet keren, zo berichtte Cultuur onder Vuur daags na de verkiezingen van 22 november 2023. Met voldoening zien we dat de verkiezingsuitslag zijn beslag krijgt in het kabinet. Het is de vrucht van aanhoudend actievoeren, waarmee we in 2014 zijn begonnen. De knecht die zo lang ten dode leek opgeschreven, is terug in vol ornaat.

Laatst bijgewerkt: 19 juni 2024 07:01

Doneer