Linkse haters willen na Zwarte Piet ook stoomboot afpakken: 'Slecht voor milieu'

Moet Sint na Piet ook zijn stoomboot inleveren? Als het aan links ligt wel. Bron afbeelding: Flickr / Kees Torn

Linkse haters willen na Zwarte Piet ook stoomboot afpakken: 'Slecht voor milieu'

THEMA'S:

De anti-Zwarte Piet-lobby is een Rupsje Nooitgenoeg. Dat blijkt in het Gelderse Culemborg. Daar hebben de Zwarte Piethaters de knecht van Sint verdreven, maar nemen ze direct een nieuw doelwit in het vizier: de stoomboot.

Zwarte Piet

“Het Sinterklaasfeest in Culemborg wordt helemaal anno 2023. Geen Zwarte Pieten, maar roetveegpieten zonder kroeshaar.” Dat kondigt Ton Gommans van het lokale Sinterklaascomité aan. Deze beslissing volgt op bedreigingen door Zwarte Piethaters bij de vorige intocht. Gommans geeft toe aan deze intimidatie. “We hebben geen zin meer in discussie. We hebben zoiets van we willen dit kinderfeest door laten gaan en dan moeten we meebuigen.”

Veel vrijwilligers stoppen ermee

De laffe capitulatie valt slecht bij de vrijwilligers. Wel “25 tot 30 procent” van de vrijwilligers haakt af, zegt Gommans. Zo wordt een volksfeest waar de lokale gemeenschap graag aan bijdraagt, kapotgemaakt door het gif van woke en links ‘antiracisme’. Deze agenda van Jerry Afriyie, Sylvana Simons en Mitchell Esajas wordt nu opgedrongen in rustige provinciesteden als Culemborg.

Moet Keti Koti een verplichte feestdag worden?

'Stoomboot slecht voor milieu'

Culemborg capituleert om van het ‘gedoe’ af te zijn. Dat is erg naïef gedacht. Zodra de honden bloed ruiken, bijten ze door. Direct richt de anti-Zwarte Piet-lobby het vizier op een ander element van het Sinterklaasfeest: “Iemand heeft ons erop geattendeerd dat sommige mensen het een probleem vinden dat Sinterklaas aankomt met een stoomboot, omdat dit slecht is voor het milieu. Om gezeur hierover te voorkomen hebben we besloten ter compensatie aan aantal bomen te planten.”

Links voert een totale oorlog tegen Nederlandse cultuur

Het zou lachwekkend zijn, als de Zwarte Piethaters niet doodserieus menen dat naast ‘racisme’ ook ‘klimaatverandering’ een groot gevaar is en dat er een totale oorlog gevoerd moet worden tegen de traditionele Nederlandse cultuur. Vol vrees klopt ons hart, want naast Zwarte Piet en de stoomboot zal ook al het andere onder vuur komen. Sinterklaas een man? Seksisme! “Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe”? Ongelijkheid!

Lees ook: De echte geschiedenis van Zwarte Piet

Laatst bijgewerkt: 10 oktober 2023 07:20

Doneer