Waarom George Soros het op de christelijke cultuur heeft gemunt

George Soros (Foto: World Economic Forum (www.weforum.org) www.swiss-image.ch/Photo by E.T. Studhalter via Flickr)

Waarom George Soros het op de christelijke cultuur heeft gemunt

George Soros financiert radicaal linkse organisaties in Nederland. Geen wonder, want de Hongaars-Amerikaanse magnaat bedrijft zijn subversiviteit op enorme, wereldomspannende schaal. Zijn vehikel is de Open Society Foundation (OSF), dat hij miljarden ter beschikking heeft gegeven. Het blijft niet bij steun aan bewegingen, Soros probeert ook rechtstreeks verkiezingen naar links te trekken. Zo ging destijds 30 miljoen dollar naar steun voor Hillary Clinton, wat Soros meteen tot haar belangrijkste donateur stempelt.

Volt

We zouden dit allemaal niet zo zeker geweten hebben, als hackers enige jaren terug niet de hand hadden weten te leggen op duizenden e-mails van OSF. Daaruit bleek de enorme schaal waarop Soros de wereld naar zijn hand zet en ook dat zijn tentakels tot in Nederland reiken. Volgens onderzoek van NRC Handelsblad gaat het om miljoenen, ieder jaar opnieuw. Wie zich bijvoorbeeld afvraagt waar, als een duveltje uit een doosje, het D66-achtige partijtje Volt bij de laatste verkiezingen opeens vandaan kwam: hier zat subsidie van OSF achter.

Haat tegen Zwarte Piet

Ook stookt Soros de haat tegen Zwarte Piet op, door financiële steun te geven aan het Beyond Blackface Project van New Urban Collective (NUC) van Mitchell Esajas, dat op zijn beurt weer Kick Out Zwarte Piet (KOZP) van Jerry Afriyie steunt (terecht opgenomen als extremistische organisatie in het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), maar later merkwaardigerwijs weer verwijderd).

Lees ook: Deze 5 organisaties krijgen subsidie voor hun oorlog tegen Zwarte Piet

Banner coronacoup

Klimaatactivisme

De steun van Soros voor Nederlandse linkse doelen komt bovenop de steun die dergelijke organisaties hier toch al genieten. Het linkse actiewezen heeft immers vanouds prima contacten in ambtelijke kringen, waarlangs zij de subsidie naar zich toe kunnen harken. (Zwarte Piethater Mitchell Esajas streeft er naar eigen zeggen zelfs naar, de subsidieverdeling in eigen hand te nemen.) Denk echter ook aan de miljoenensteun die verdachte islamistische groeperingen van D66-minister Kaag (Buitenlandse Zaken) krijgen of hoe grote internationale abortusorganisaties zich door haar laten financieren. Dan is er ook nog de Postcodeloterij, die het klimaatactivisme van Urgenda, Greenpeace en Miliedefensie steunt, maar ook via ‘kenniscentrum’ Rutgers de verspreiding bevordert van de genderideologie op Nederlandse scholen.

Rode lijn

De wirwar aan doelen die Soros steunt, kan er wel eens voor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. “Op het eerste gezicht lijkt het enorme aantal groepen die Soros steunt niets met elkaar te maken te hebben”, schrijft ook The Jerusalem Post. “Wat heeft klimaatverandering ten slotte te maken met illegale Afrikaanse immigratie? Wat heeft Occupy Wall Street te maken met Grieks immigratiebeleid?” Maar er is wel degelijk een rode lijn: “Ze zijn er allemaal op uit het vermogen te ondermijnen van nationale en lokale autoriteiten in Westerse democratieën om de wetten en waarden van hun naties en gemeenschappen te handhaven”.

Criminaliteit

Een goed voorbeeld daarvan is Black Lives Matter (BLM), waarvoor Soros nog onlangs aankondigde 220 miljoen vrij te maken. Tot voor kort genoot de Amerikaanse politie een uniek prestige onder de bevolking. BLM heeft, gesteund door Soros, er niet alleen voor gezorgd dat dit in korte tijd volkomen omgedraaid is, het heeft iedere verdediging van de politie tot een politieke zonde gemaakt, omdat die politie een diabolisch instrument van blanke (‘witte’) onderdrukking zou zijn. Het gevolg van het kortwieken, demoraliseren en intimideren van politieagenten is dat de criminaliteit in de VS nu de vrije hand heeft.

Lees ook: Mitchell Esajas wil subsidie tegen Zwarte Piet zélf verdelen

EU, handen af van onze pensioenen

Open grenzen

“Er zit een weloverwogen en veelomvattend antichristelijk plan” achter Soros financiering, omdat hij van mening is “dat christelijke beginselen een hindernis vormen voor het doorvoeren van progressieve politiek”, schrijft een Amerikaanse commentator. Soros stuurt aan op chaos. Daarom steunt hij linkse actiegroepen die alle grenzen open willen zetten en overheden beletten de instroom van vreemdelingen aan banden te leggen. Zijn multiculturalistische inzet “voor de legalisatie van ongebreidelde immigratie is het staten onmogelijk maken hun nationale identiteit te beschermen”, aldus The Jerusalem Post. In dat verband is het interessant te weten dat van de honderd permanente rechters aan het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EVRM) in Straatsburg er 22 nauwe banden hebben met linkse NGO’s, van wie weer 12 met een directe Soros-link. Omdat die NGO’s vaak zaken voeren voor het Hof, spelen ze daar een thuiswedstrijd.

Seksuele privacy

Uiteraard moet vooral ook de traditionele moraal het ontgelden. Zo wil Soros niet alleen dat vrouwen deel gaan uitmaken van actieve strijdkrachten, hij steunt ook pogingen hen te dwingen in gemengde barakken te overnachten. “Met andere woorden”, zo commentarieert The Jerusalem Post, is het opnieuw Soros die achter initiatieven zit “die erop gericht zijn burgers van Westerse democratieën het recht te ontzeggen om enige afstand te bewaren tussen henzelf en Soros’ verwerping van hun meest intieme waarden – hun seksuele privacy en identiteit.”

Nederland ‘sleutelland’

Nederland mag zich in Soros’ bijzondere aandacht verheugen, schrijft NRC Handelsblad. Zo steunt diens OSF organisaties als ProDemos en KiesKompas, het Meldpunt Discriminatie, de Anne Frank Stichting en moslimorganisaties. Volgens onderzoek van NRC Handelsblad beschouwt OSF-directeur Jordi Vaquer ons land zelfs als een ‘sleutelland’. OSF ziet namelijk met lede ogen dat de bevolking hier EU-, islam- en immigratie-kritische partijen als PVV en FvD steunt, evenals organisaties die voor Nederlands eigen christelijke traditie opkomen, zoals Cultuur onder Vuur. Partijen die het tegenovergestelde doen, namelijk de eigen tradities bestrijden, verdacht maken en ondermijnen, kunnen blind op Soros’ steun rekenen, en zelfs - zoals we bij Volt gezien hebben - uit het niets opduiken.

Lees ook: De giftige slang van zogenaamd antiracisme in Nederland

Help de boeren, teken de petitie tegen de stikstofpolitiek!

Legalisering drugs

OSF laat er zich op voorstaan extremisme aan te moedigen en zich te mengen in “vergaande activiteiten”, zoals hard hitting “beleidsbeïnvloeding”, en wel op manieren die door “veel andere financiers niet gesteund zullen worden”. Zo’n veertig organisaties toucheren in Nederland jaarlijks zo’n zeven miljoen euro aan OSF-subsidie. Organisaties die de ‘liberalisering’ (lees straffeloze verbreiding) van drugs voorstaan, voor onmetelijke menselijke en maatschappelijke ellende zorgen en zo rechtstreeks de traditionele orde ondermijnen, hebben bij OSF steeds een streepje voor. Maar liefst 180.000 euro schonk OSF aan ICEERS, een organisatie die zich niet alleen inzet voor het legaal verklaren van bekende drugs voor ‘medicinaal’ gebruik, maar ook ruimte wil voor exotische “psycho-actieve” planten die zouden bijdragen aan “persoonlijke groei”, zoals de hallucinogene drank ayahuasca uit de Amazone.

Traditionele christelijk ondergrond

Het moge duidelijk zijn dat Soros met zijn steun aan extreemlinkse groepen aanstuurt op versnelde Verelendung van de maatschappelijke situatie, in het blinde geloof dat uit de daaropvolgende crisis een stralende nieuwe linkse wereld geboren zal worden. De eindeloze reeks mislukte revoluties, totalitaire regimes en Goelags van de afgelopen eeuw heeft aan dat marxistische geloof niets kunnen veranderen. Maar volgens diezelfde marxistische doctrine kan van die nieuwe wereld geen sprake zijn, zolang niet de traditionele christelijke ondergrond van de Westerse samenlevingen is vernietigd. Dat is de reden waarom Soros allereerst daarop inzet en extreemlinkse NGO’s en actiegroepen op zijn steun kunnen rekenen.

Bestel Groen is het nieuwe rood

Laatst bijgewerkt: 24 maart 2022 15:47

Doneer