PVV-overwinning doet kansen van Zwarte Piet keren

89 % van de Nederlanders laat weten geen enkel probleem met Zwarte Piet te hebben. Het nieuwe kabinet weet dus wat het te doen staat.

PVV-overwinning doet kansen van Zwarte Piet keren

THEMA'S:

Zwarte Piet houdt in Nederland moedig stand. Tegen alle verdrukking in. Dat hoeft niet te verbazen, omdat keer op keer uit onderzoek blijkt dat hij met afstand de meest gewilde knecht van Sinterklaas blijft. Zwarte Piet is de enige echte Piet, zo vindt nog steeds een meerderheid, dus: volledig zwart, met kroeshaar, rode lippen en gouden ringen. De verkiezingsoverwinning van de PVV geeft Zwarte Piet nu de wind in de rug. Daarover straks meer.

‘Compomispieten’

Intussen worden de ‘compromispieten’, die gemanipuleerde verschijningen die Nederlanders door gesubsidieerde actiegroepen, politiekcorrecte media en bange bestuurders opgedrongen krijgen, terecht als goedkope namaak ervaren. Ondanks extreemlinkse intimidaties is daarom op verschillende plaatsen in Nederland de goedheiligman wel degelijk binnengehaald in gezelschap van Zwarte Piet.

‘Zwarte Piet blijft voor altijd’

In Rijswijk hielden Sinterklaas en zo’n dertig Zwarte Pieten hun intocht. “Ik doe mee om te laten zien dat we er zijn”, zei een van hen desgevraagd tegen Omroep West. “En dat we niet weggaan. Ze kunnen hoog en laag springen, maar wij blijven Zwarte Piet voor altijd.” Ook in het Twentse Enter werd Sinterklaas gewoon vergezeld van Zwarte Pieten, zoals het hoort. De belangstelling was groot. Dit ondanks het feit dat het organiserend comité de intocht had afgeblazen uit angst voor de kwalijke acties van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) die kinderen immers kunnen traumatiseren. Het werd echter “een mooie en gezellige intocht”, volgens een woordvoerder tegenover RTV Oost. “Zoals het hoort.”

Volg COV op Telegram

Burgemeesters in oorlogstijd

Burgemeester Doret Tigchelaar (VVD) kon alleen maar meesmuilen dat er “geen vergunning voor gegeven” was, maar moest toegeven dat de intocht “gemoedelijk” verlopen was. Ze sprak van een “pro-Zwarte-Piet-bijeenkomst” die door de politie “goed begeleid” was, daarbij als lid van de ‘driehoek’ het succes subtiel mede op eigen naam schrijvend. Dus Sinterklaas en Zwarte Piet zijn voor bestuurlijk Nederland al een politieke demonstratie geworden? Hoe lang duurt het nog dat als je een kerstboom plaatst, je door autoriteiten als een ‘pro-Kerst’ activist zult worden aangeduid? Over burgemeesters in oorlogstijd gesproken…

Stevige tegenstand tegen KOZP

Ook in Staphorst was er een ‘illegale’ intocht met echte Zwarte Pieten. Op het laatste moment pas bekend gemaakt om zowel KOZP als met hen collaborerende autoriteiten voor te blijven. Burgemeester Jan ten Kate (partijloos) wilde geen intocht meer, nadat het sinterklaascomité de handdoek in de ring had gegooid, ook al weer vanwege KOZP. De extreemlinkse vandalen waren vorig jaar tegen stevige tegenstand van de Staphorsters opgelopen, net zoals dit jaar in De Lier.

Bufferzone tegen KOZP

Uiteraard werd ook toen de burgerlijke zelfverdediging tegen de Zwarte Piet-agressie in de media geframed als verhindering van het ‘demonstratierecht’. Waarom dan niet fluks een algemene bufferzone tegen KOZP ingesteld? Op veilige afstand van Sinterklaas en de feestvierende kinderen. Omdat men eigenlijk meer met linksextremische demonstranten sympathiseert dan met de eigen bevolking? Denk aan Dokkum in 2020. In Slochteren was er dit jaar wél een officiële intocht, maar toen KOZP dáár weer roet in het eten kwam gooien, moest de Mobiele Eenheid eraan te pas komen om de Zwarte Piet-haters op afstand van de kinderen te houden.

Moet Keti Koti een verplichte feestdag worden?

89% Nederlanders vindt Zwarte Piet o.k.

Dat is niet meer dan terecht, want volgens een representatief onderzoek van Hart van Nederland onder 4.704 respondenten ervaart 89 procent van de Nederlanders, een waarlijk overweldigende meerderheid dus, Zwarte Piet helemaal niet als aanstootgevend. Slechts 10 procent doet dat wel. Maar blijkbaar zijn de gevoelens van die 10 procent belangrijker dan die van de overgrote meerderheid. Van die laatste heeft ook nog eens 61 procent geen enkel begrip voor de drammerige minderheid, die echter wel steeds zijn zin krijgt.

KOZP: geweld nooit ver weg

Deze ondemocratische stand van zaken rond Zwarte Piet heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat bij actiegroepen zoals Kick Out Zwarte Piet de dreiging met geweld nooit ver weg is. Alleen de naam al wijst erop dat men Zwarte Piet wil ‘schoppen’ al dan niet “op zijn gezicht”, zoals activist Akwasi op de Dam dreigde. KOZP-geestdrijver Afriyie is zelfs veroordeeld voor geweldpleging tegen de politie. Behalve geweld pleegde hij daarnaast ook, zo ontdekte Cultuur onder Vuur, schaamteloos plagiaat bij het schrijven van zijn gesubsidieerde lespakket tegen Zwarte Piet. Net als zijn trawant Akwasi geniet hij kennelijk bescherming van bovenaf en kom er net als Akwasi gewoon mee weg.

Gesubsidieerde Zwarte Piet-haat

Het goede nieuws is in elk geval dat Zwarte Piet stand houdt in Nederland en bovendien op massale ondersteuning van Nederlanders kan rekenen. De PVV als toekomstige regeringspartij kan, na de enorme verkiezingsoverwinning die vriend en vijand heeft verrast, paal en perk stellen aan de stille collaboratie van linkse gezagsdragers met de gesubsidieerde Zwarte Piet-haat. Om te beginnen door die subsidies te verplaatsen naar authentieke vieringen van het Sinterklaasfeest, zoals die – raar genoeg – op de Nederlandse Antillen nog wel zonder problemen mogelijk zijn.

COV WhatsApp-banner

Belangenverstrengeld racisme-geroep

PVV'er Martin Bosma heeft in 2017 een wetsvoorstel ingediend om de authentieke Zwarte Piet voor Nederland te behouden. Dat is toentertijd verworpen. Maar Bosma is in zijn amusante tirades in de Tweede Kamer nooit opgehouden op Zwarte Piet terug te komen als een van de zichtbaarste symbolen hoezeer Nederland überfremdet, van zijn identiteit beroofd dreigt te worden door een kongsi van woke drammers die met hun belangenverstrengeld racisme-geroep vaak niet eens van Nederlandse afkomst zijn en van linkse bestuurders en oikofoob mediavolk.

Pro-Nederlands visitekaartje

Geen twijfel mogelijk: de tegenstand tegen Zwarte Piet is groot. Maar de verkiezingsuitslag van 22 november bewijst dat Nederland een ommekeer wil. Hoe zou een nieuwe coalitie gemakkelijker zijn pro-Nederlandse visitekaartje kunnen afgeven, dan door het wetsontwerp dat in 2017 nog verworpen werd, opnieuw op de agenda te zetten en door het sterk gewijzigde parlement heen te loodsen?

Laatst bijgewerkt: 1 december 2023 18:57

Doneer