Zwarte Piethater: VOC-schip moet verdwijnen

De replica van het VOC-schip met de woke-vlag. Bron afbeelding: Twitteraccount Scheepvaartmuseum.

Zwarte Piethater: VOC-schip moet verdwijnen

THEMA'S:

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam gaat woke. De directie heeft de VOC-vlag verwijderd van de replica van het achttiende-eeuwse schip. In plaats daarvan komt een Afrikaanse vlag.

Pan-Afrikaanse kleuren

De controversiële beslissing vond plaats tijdens de expositie "Decoding the Atlantic World" in 2022. Destijds verving het kunstcollectief Sites of Memory de VOC-vlag door een doek dat bestond uit een combinatie van signaalvlaggen in pan-Afrikaanse kleuren.

Woke vervalst geschiedenis: VOC zat niet in Afrika

Het schip is echter een replica van een VOC-schip. Wie ook maar een beetje heeft opgelet bij geschiedenisles weet dat de Verenigde Oost-Indische Compagnie niet actief was in Afrika, maar in Azië. Woke deinst niet terug voor geschiedvervalsing.

Lees ook: Woke cancelt Vader Abraham: 'Diep racistisch'

Raul Balai, Zwarte Piethater samen met Jerry Afriyie

De ontwerper van de vlag is kunstenaar Raul Balai. Voor het grote publiek geen bekende naam, maar volgens NRC stond hij “stond hij met de dichters Jerry Afriyie en Quinsy Gario aan de wieg van het huidige protest tegen Zwarte Piet.” Balai is een rasechte cultuurmarxist, die “machtsstructuren” wil doorbreken en Nederlandse “uitbuiting” wil bevechten.

Fletse propaganda met nul kunstzinnigheid

Hoewel Raul Balai Nederland haat, trekt hij wel subsidie van de Nederlandse belastingbetaler voor zijn ‘kunst’, die niet verder komt dan woke-clichés als “Hoe de mentaliteit van exploitatie de bril is waardoor we de wereld bekijken” in hoofdletters op een havenkade zetten. Het is propaganda gespeend van iedere kunstzinnigheid.

Volg COV op Telegram

Wat wil het Scheepvaartsmuseum?

Waarom nodigt het Scheepvaartmuseum een VOC-hater uit om scheepsvlag te maken? Misschien om de radicaal-linkse zuiveringen van de musea voor te zijn. Wie met woke samenwerkt, zal gespaard blijven.

VOC-schip moet weg

Deze naïeve hoop wordt onmiddellijk in de grond geboord door Balai’s reactie: “De replica is niet alleen een educatief object, het staat ook symbool voor de verheerlijking van het koloniaal verleden. Het is niet passend dat kinderen daar piraatje op spelen.” Kortom: de woke-activist wil dat het schip verdwijnt.

Lees ook: Sylvana Simons vertrekt: een nederlaag voor woke

Woke Khmer wil ons land cultuurmarxistisch Cambodja maken

Zwarte Piethaters en andere radicalen zijn als Rupsje Nooitgenoeg. Ze willen altijd meer. Maakt de regering excuses voor de slavernij, dan eisen zij herstelbetalingen. Schaffen gemeenten Zwarte Piet af, dan openen zij het vuur op de 'milieuvervuilende' stoomboot bij de intocht. Radicalen als Raul Balai, Jerry Afriyie en Akwasi zijn alleen tevreden bij de volledige vernietiging van onze Nederlandse christelijke cultuur. De Woke Khmer zal pas rusten als Nederland omgevormd is tot een cultuurmarxistisch Cambodja.

Kunstsector, ontdoe u van radicale Zwarte Piethaters!

Raul Balai is geen kunstenaar maar een politieke radicaal. “De helft van het parlement bestaat uit extreem-rechtse halve zolen!” zei hij tegen NRC nog vóór de rechtse verkiezingsuitslag van 22 november 2023. Het is hoog tijd dat de kunstsector radicaal-linkse activisten als Balai aan de kant zet. Werk aan de winkel voor de eerste PVV-minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap!

Laatst bijgewerkt: 15 maart 2024 16:47

Doneer