18 redenen waarom Frans Timmermans geen premier moet worden

Frans Timmermans in het Torentje betekent na de Rutte-jaren méér van dezelfde eco-manie met klimaattafels, klimaatakkoorden, klimaatverdragen. De kiezer krijgt er gratis massa-immigratie en woke gendergedram bij.

18 redenen waarom Frans Timmermans geen premier moet worden

THEMA'S:

Frans Timmermans is de politieke Messias om wie links zich verenigt, terwijl op rechts verdeeldheid heerst. Dat biedt de Limburger uitzicht op het Torentje. Wij zetten op een rij waarom het een héél slecht idee is om Timmermans premier te maken.

#1 Frans Timmermans wil een Nederlandse Green Deal

De Europese Green Deal is Timmermans' blauwdruk voor een totale klimaatrevolutie. Tot in de kleinste details - de rietjes waar kinderen mee drinken - moet de overheid ons leven controleren. Timmermans wil nu hetzelfde kunstje vanuit Den Haag doen, met een Nederlandse Green Deal. Die is nóg dwingender: de EU-Green Deal wil een verbod op de verkoop van de benzine- en dieselauto's vanaf 2035, de NL-Green Deal al vanaf 2030. Begin maar vast te sparen als stukadoor met busje...

#2 Frans Timmermans verheerlijkt de islam

"Al 2.000 jaar" behoort de islam tot Europa, zei hij op de Duitse televisie. Niet alleen zit hij er 600 jaar naast, ook gaat Timmermans voorbij aan het feit dat de islam zich immer vijandig opgesteld heeft tegenover het christelijke Westen. Talloze Europeanen zijn tot slaaf gemaakt door de Saracenen. Timmermans kijkt weg van deze wandaden en heeft geen probleem met de islamisering van ons continent door islamitische massa-immigratie.

Ft islam seit 2000 jahren

Glunderend vertelt Frans Timmermans de aperte onwaarheid dat de islam "al 2.000 jaar" tot Europa behoort.

#3 Frans Timmermans noemt u nazi als u tegen de massa-immigratie bent

De moslims zijn de nieuwe Joden, zegt de politicus onbeschaamd in zijn boekje Broederschap (2015). Kritiek op de islamitische massa-immigratie vergelijkt hij met extreemrechtse kritiek op het uitwijken van Joden in de jaren 1930. Dat antisemitisch geweld tegenwoordig veel vaker door moslims wordt gepleegd dan door extreemrechts, verzwijgt Timmermans steevast.

#4 Frans Timmermans wil problemen niet oplossen, maar verergeren

Toen Ronald Plasterk in 2007 minister werd, vertelde Timmermans dat je in de politiek geen "problem solver" moet zijn: "Wees blij, koester dat probleem! Maak het groter. Dan kun je er nog jaren plezier van hebben!" Cynisme pur sang dat helaas past bij de socialistische overtuiging van Timmermans, waarin zoveel hart voor de 'mensheid' is en zo weinig liefde voor 'mensen'.

Artikel financiering Extinction Rebellion

#5 Frans Timmermans is woke

Met al zijn gehamer op klimaat zou je vergeten dat langere tijd – we spreken van 2010 tot 2019 – de promotie van gender en lhbt de hoogste prioriteit van Timmermans was. In politiek en media treedt hij telkens op als voorvechter van de woke-dwang. Daarbij is een terugkerend refrein de "diversiteit", die hij als toekomst van de mensheid ziet. Als 'cishetero witte man' betrekt hij dat echter niet op zichzelf.

#6 Frans Timmermans weigert werk tot hij zijn zin krijgt

Onder Balkenende was Timmermans drie jaar staatssecretaris van Buitenlandse Zaken. Toen hij weer terugkeerde naar de Tweede Kamer, bleek de buitenlandportefeuille al vergeven. "Hij speelde het snoeihard," herinnert Ronald Plasterk zich. "Timmermans zei eenmaal terug in de Kamer: 'Ik wil de buitenlandportefeuille.'" Toen de partijleiding dat weigerde, zei Timmermans: "Nou, dan doe ik gewoon niks". Plasterk: "Echt, die heeft een half jaar niks gedaan. Ik vond het een rare vertoning."

Ft vn veiligheidsraad

De emotionele MH17-speech van Timmermans in de VN-Veiligheidsraad oogstte internationaal veel lof, maar ook kritiek: De politicus beschreef de 'laatste momenten' van de inzittenden op een manier die nooit gebeurd kan zijn, met geliefden die elkaar vastklampten terwijl de raket op het vliegtuig afsnelde. In de NPO-documentaire 'De Europeaan' reageerde hij nijdig op kritiek op de toespraak: "Dit bevalt me niet hoe dit nu gaat."

#7 Timmermans mist integriteit

In Nederland wordt veel gesproken over de 'nieuwe bestuurscultuur'. Mensen hebben behoefte aan een breuk met de flagrante leugens van politici als Mark Rutte, die bleef volhouden 'geen actieve herinneringen' te hebben aan de toeslagenaffaire. Timmermans is bij uitstek ongeschikt om vorm te geven aan de gewenste cultuuromslag in het openbaar bestuur. Zijn politieke loopbaan telt talloze leugens, fantasieën en verbroken beloften. Zijn klimaatstandpunten ademen wantrouwen naar burgers toe.

#8 Timmermans voert oorlog tegen plastic

Het is makkelijk te vergeten hoe praktisch plastic het moderne leven maakt. Babybillendoekjes, rietjes, eetbakjes en draagzakken worden erg ongebruiksvriendelijk als er geen plastic in zit. Toch voert Timmermans via de EU een oorlog tegen plastic. Nu al klagen snackbarhouders over extra kosten door de EU-verboden die ingevoerd zijn. De oorlog tegen plastic is onderdeel van het 'primitiviseren' van de economie, een ecologische obsessie met 'organische' materialen.

#9 Frans Timmermans heeft een hekel aan het referendum

Links was lange tijd een voorvechter van de volksraadpleging. Bij het referendum van 2005 was Timmermans voor de Europese Grondwet. Nadat het volk de verkeerde (lees: niet-linkse) keuze maakte en de constitutie verwierp, heeft Timmermans als staatssecretaris meegewerkt aan het alsnog doorvoeren van veel elementen uit de Europese Grondwet.

#10 Frans Timmermans bezondigt zich hypocriet aan grootverdienen en milieuvervuilen

De PvdA'er wil geld uit de zak kloppen van het bedrijfsleven en de hardwerkende Nederlander. Ondertussen verdient hij zelf meer dan een ton wachtgeld en draagt hij geen belasting af in Nederland. Zijn sterke schouders willen geen lasten dragen. Daar houdt de hypocrisie niet op: Timmermans dringt onbetaalbare 'verduurzaming' op aan huiseigenaren, maar woont zelf in slecht-geïsoleerde huizen.

Lees ook: Het huis van Frans Timmermans: 'Verduurzaming' afdwingen in Europa, thuis blijft alles energielabel G

#11 Frans Timmermans ziet de Staat als oplossing voor alles

Praktisch ieder probleem die de politicus in de wereld ziet, wil hij oplossen met meer overheidsingrijpen. Van samenwerken met bedrijfsleven en samenleving is geen sprake. Timmermans verspreidt de onwaarheid dat de overheid 'uitgekleed' is. Een staaltje nepnieuws van linkerzijde: feit is dat in de Rutte-jaren de staat flink uitgedijd is, door de coronadwang en klimaatpolitiek die Timmermans steunt.

#12 Frans Timmermans zit bovenop een vulkaan van links radicalisme

GroenLinks-PvdA is een giftig mengsel van communisme, eco-radicalisme, gendergekte en staatssocialisme. Zoals te verwachten uit zich dat in voorstellen tot verregaande klimaatdwang. Via de groene route streeft GroenLinks-PvdA de oude rode droom na van een wereld zonder privé-eigendom en met absolute staatscontrole. Minder te verwachten en misschien nog veelzeggender is de brede steun die binnen de partij bleek te leven voor de islamitische groepering Hamas, nadat die een golf van terreur losliet op Israël in oktober 2023.

Bestel Groen is het nieuwe rood

#13 Frans Timmermans zet groepen tegen elkaar op

Keer op keer noemt hij boeren en bedrijven "vervuilers". In plaats van samen naar oplossingen zoeken, zet hij hele bevolkingsgroepen weg als misdadigers. Dit past binnen het socialisme, dat de Revolutie ziet als een overwinning op kwaadaardige bevolkingsgroepen als de clerus en de bourgeoisie.

#14 Frans Timmermans is een volbloed multiculturalist

Het leven in een samenleving met één cultuur is zowat een hel in de optiek van de Timmermans. Dat één cultuur leidend is in een land, is hem een gruwel. De afbraak van de Nederlandse christelijke cultuur zal hij met enthousiasme aanjagen.

Ft moslims 1

Frans Timmermans 'in dialoog' voor de islamisering van Europa. Bron afbeelding: Flickr / European Parliament Article 17 FTEU.

#15 Frans Timmermans bederft het ondernemingsklimaat

De Nederlandse economie draait op mkb's, die de grootste werkverschaffers van ons land zijn. Maar ook op grote bedrijven, die wereldberoemd zijn om hun innovatie. Als Timmermans aan de macht komt, wordt Nederland een onaantrekkelijk land om te ondernemen. Grote bedrijven zullen vertrekken, ondernemers zullen minder personeel aannemen. Vrij ondernemen is bovendien lastig als je vuistdikke rapportages moet inleveren over de 'klimaatimpact' van je bedrijf.

#16 Frans Timmermans keert zich af van kernenergie

Nucleaire energie is de oplossing voor de huidige energiecrisis. Dat moet zelfs energieminister en D66-leider Rob Jetten erkennen. Kernenergie is schoon, efficiënt, betaalbaar en veilig. Toch houdt Timmermans vast aan het GroenLinkse dogma dat kernenergie slecht is. Daarbij verspreidt hij de leugen dat bedrijven er niet in willen investeren.

Lees ook: Experts hekelen Frans Timmermans om kernenergie. "Hij vertelt groene sprookjes"

#17 Frans Timmermans wil uw kinderen opvoeden

Het is de socialist een gruwel dat de overheid maar weinig controle heeft over kinderen tot 4 jaar. Die moeten daarom naar de kinderopvang, die gratis dient te worden. Al is gratis relatief: wie er voor kiest zijn kind zelf op te voeden, moet via de fiscus toch betalen. Of zal op den duur zijn kind verplicht naar de opvang moeten brengen.

#18 Frans Timmermans wil méér van wat Nederlanders zat zijn

Massa-immigratie, stikstofdwang, aardgasverbod: burgers zijn het zat. Nederlanders willen een breuk met de kabinetten-Rutte. Timmermans wil juist meer van hetzelfde.

Laatst bijgewerkt: 21 november 2023 06:32

Doneer