Wat verdient Frans Timmermans? En waarom krijgt hij wachtgeld?

Frans Timmermans verdient goed aan de politiek.

Wat verdient Frans Timmermans? En waarom krijgt hij wachtgeld?

THEMA'S:

Frans Timmermans komt terug naar Nederland. Toch krijgt hij in Brussel doorbetaald. Wat verdient de Europees Commissaris aan wachtgeld?

Frans Timmermans verdient dik drie ton per jaar

Om de vraag direct te beantwoorden: Frans Timmermans krijgt een maandloon van 28.307,50 euro bruto. Dat is dik drie ton per jaar, of 339.690 euro om exact te zijn. Daar betaalt Timmermans géén inkomstenbelasting over. Wel heft de EU 45 procent ‘gemeenschapsbelasting’, maar dat is nog altijd minder dan de 49,5% inkomstenbelasting die evenveel verdienende Nederlanders betalen.

Riante toeslagen

Bijkomend voordeel: Timmermans kan rekenen op riante toeslagen. Zo krijgt hij een “huishoudelijke toeslag” van 7.004 euro per jaar. Nog rianter is de “toelage voor verblijf in het buitenland” (13.467,60 euro) en “ontheemdingstoelage” (54.350,40 euro). Dat is nog niet alles. Timmermans heeft vier kinderen, van wie de jongsten achttien en zestien zijn. Per afhankelijk kind krijgt de PvdA'er 770,97 euro per maand. Daar steekt de Nederlandse kinderbijslag schril bij af.

Bestel Zwartboek Frans Timmermans - 1

Is Frans Timmermans miljonair?

Bij elkaar gerekend vangt de politicus, die zo graag over 'herverdelen' en 'eerlijkheid' spreekt, netto ongeveer 246.185,78 euro. Een kwart miljoen per jaar. Dat roept de logische vraag op: is Frans Timmermans miljonair? Op1-journalist Thomas van Groningen vroeg het in augustus 2023 hardop, nadat hij de PvdA'er meermaals had horen beweren géén miljonair te zijn.

Kritische vraag mag niet van linkse media

Deze normale journalistieke vraag leverde Van Groningen het misnoegen op van journalistiek Nederland. Die kwam hun geliefde kandidaat graag te hulp. “Who cares of die man miljonair is en waar ie in woont?” sneerde Tim Hofman op X. We care, kunnen we gerust zeggen, omdat Timmermans zo graag het geld van hardwerkende Nederlanders wil hebben om te “nivelleren”.

Lees ook: Deutsche Bank bepleit “eco-dictatuur” voor Frans Timmermans

Timmermans vangt gewoon wachtgeld

Timmermans heeft negen jaar lang om en nabij een kwart miljoen per jaar verdient. Dan is er genoeg spaargeld om de tijd te overbruggen naar het Tweede Kamerlidmaatschap, zou je denken. Maar Timmermans trekt gewoon wachtgeld. Dat is negen maanden lang ongeveer de helft van zijn salaris: 130.000 euro in totaal.

Scheve vergelijking met Mona Keijzer

Ook hier kunnen kritische vragen rekenen op de afkeer van de mediale goegemeente. Linkse journalisten wijzen er graag op dat Timmermans’ tegenstander Mona Keijzer ook wachtgeld trekt. Maar Keijzer is ontslagen, en wel voor haar politieke overtuiging over de coronamaatregelen. Timmermans vertrekt vrijwillig. Buiten de politiek is het ondenkbaar dat de werkgever je doorbetaald als je ontslag neemt.

Politiek is ordinair verdienmodel voor Timmermans

In principe is er niets mis met goed verdienen. Problematisch wordt het als een politicus zijn zakken vult én tegelijk het geld uit de zak van anderen klopt. Linkse politici als Timmermans moeten eerst daad bij woord voegen en zélf afzien van gemeenschapsgeld alvorens ze de middenklasse opzadelen met extra belastingen. Tot die tijd is de politiek van Frans Timmermans slechts een ordinair verdienmodel.

Laatst bijgewerkt: 21 november 2023 13:53

Doneer