Asielinstroom stijgt in 2024 met wel 35 procent

De asielinstroom in de eerste negen weken van 2024 (rood) vergeleken met dezelfde periode in 2023. Bron afbeelding: Twitter / JA21.

Asielinstroom stijgt in 2024 met wel 35 procent

De instroom van asielzoekers stijgt gestaag. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de IND. Hoelang nog voordat Den Haag ingrijpt?

Stijging ten opzichte van 2023

In de eerste weken van 2023 lag het aantal asielzoekers op gemiddeld 700 per week. In dezelfde weken van 2024 zien we 900 en zelfs 1.000 asielzoekers per week. Terwijl januari en februari altijd de magere maanden zijn. Als de groei in de warme maanden doorzet, dan kunnen we rekenen op 65.000 asielzoekers in 2024.

Nareizigers

Bovenop de 65.000 komen de nareizigers: gemiddeld een derde van het aantal asielzoekers. Dat brengt de instroom dit jaar op 85.000 mensen.

Lees ook: Hoezo stikstof? GroenLinkser zet AZC in natuurgebied Zeeland

Half miljoen erbij voor 2030

85.000 op een bevolking van bijna 18 miljoen – dat lijkt niet veel. Tot je het doortrekt in de toekomst. Tegen 2030 zijn er dan een half miljoen bijgekomen. Het zijn overwegend laagopgeleide migranten die weinig bijdragen aan de economie. Ze brengen tribale conflicten mee en vechten die met molotovcocktails en honkbalknuppels uit op straat, zoals de Eritreeërs in Den Haag.

Asielzoekers steunen Hamas

De asielzoekers nemen vaak een islamitische overtuiging mee. Zij staan veel eerder aan de kant van de islamitische terreurbeweging Hamas. De kerktorens van christelijk Europa vervangen zij maar al te graag met minaretten.

Peiling buitenlandse financiering moskeeën

Draaiboek ligt klaar

Het is harder dan ooit nodig dat Den Haag ingrijpt, zo maakte Cultuur onder Vuur ook duidelijk met een advertentie in het Algemeen Dagblad. Stevige restricties op de asielinstroom geeft gelukszoekers uit Algerije en Marokko een helder signaal: hier in Nederland moet je niet zijn. Het draaiboek ligt al klaar in Denemarken. De weg is er, nu nog de wil.

Omtzigt geen betrouwbare bondgenoot tegen asielgolf

Maar waar vinden we de wil? Bij links hoeven we die niet te zoeken. Politici als Frans Timmermans juichen de islamitische massa-immigratie toe als vernietiger van de christelijke beschaving. Bij ‘rechts’ dan? Pieter Omtzigts NSC, door velen gezien als migratiekritisch, blijkt hoe langer hoe meer over links te willen gaan.

Lees ook: Frans Timmermans: immigratie voor alles

Islam en rechtsstaat zijn onverenigbaar

Pieter Omtzigt zegt bezwaar te zijn tegen ‘anti-rechtsstatelijke’ opvattingen van de PVV. Maar in hoeverre hebben wij nog een rechtsstaat als de gangsterislam de Ramadan oplegt, vrouwen lastigvalt en islamkritische opiniemakers en politici aanvalt?

Laatst bijgewerkt: 3 mei 2024 12:53

Doneer