Asielzoekers over de grens van 50.000 in 2023: massa-immigratie blijft toenemen

Het aantal asielzoekers blijft maar toenemen.

Asielzoekers over de grens van 50.000 in 2023: massa-immigratie blijft toenemen

Het aantal asielaanvragen in Nederland is in 2023 over de grens van 50.000 gegaan. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Aantal asielzoekers

In week 51 kwamen ongeveer 1.200 asielzoekers Nederland binnen, meldt het IND. Daarmee komt de teller voor 2023 op 49.600. Als we eenzelfde instroom meereken voor week 52, dan komen we uit op bijna 51.000 asielaanvragen. Daarmee gaan we in de richting van 2015, toen 56.900 asielzoekers kwamen. Daarbovenop komen nog de nareizigers: gemiddeld een derde van het aantal asielzoekers. Wie hen meerekent, komt uit op bijna 68.000 mensen. Dat is een populatie ter grootte van de stad Gouda.

Stop de massa-immigratie. Stop het dweilen met de kraan open!

Appels met peren vergelijken

Links wordt niet moe te vertellen dat Nederland eerder grote toestromen heeft gehad. Wir schaffen das wel even. Maar de piek van 1994, met 52.575 asielaanvragen, kwam van Balkanvluchtelingen. Onder hen waren veel Kroaten, die met hun katholieke cultuur veel dichter bij ons staan dan de Syrische en Algerijnse moslims die in 2023 kwamen.

Litouwers ontdekken het inbreken

Een ander verschil is dat vóór en na de piek van 1994 de cijfers laag waren. Sinds de migratiegolf van 2015 is het cijfer consistent hoog. Jaar na jaar komt een middelgrote provinciestad het land binnen. Dan rekenen we nog niets een de arbeidsmigratie mee, die heus niet alleen uit tandartsen en IT’ers bestaat, maar ook uit Litouwers in de bouw die na een aantal maanden ontdekken dat inbreken veel lucratiever is.

Lees ook: ‘Arbeidsmigratie bezig Nederlandse samenleving te ontwrichten’

Onze cultuur in het geding

De massa-immigratie trekt een sociaaleconomische wissel op het land. Belangrijker nog: de traditionele christelijke cultuur van Nederland komt in het geding. In steeds meer steden domineren de minaretten en blijven de kerkklokken stil. De sadistische gruweldaden van Hamas worden door een groeiend deel van Europa niet vernomen met afgrijzen, maar bejubeld in pro-Palestina-demonstraties.

NSC, BBB en VVD hebben de sleutels in handen

De verkiezingsuitslag van 22 november is een glashelder signaal geweest: de Nederlander wil deze massa-immigratie niet. Nu is het aan Wilders om de asielkraan dicht te draaien. Het Deense model, met sober opvangen en snel terugsturen, kan gemakkelijk ingevoerd worden. De weg is er, nu nog de wil. Vooral bij de potentiële kabinetspartijen NSC, BBB en VVD. Zij hebben de sleutels in handen van de toekomst van Nederland.

Lees ook: De echte uitdaging van Geert Wilders na het winnen van de verkiezingen

Laatst bijgewerkt: 29 december 2023 20:56

Doneer