Woke cancelt Vader Abraham: 'Diep racistisch'

Volkszanger Vader Abraham ligt onder woke-vuur. Bron afbeelding: Wikimedia Commons / G. Lanting.

Woke cancelt Vader Abraham: 'Diep racistisch'

THEMA'S:

Vader Abraham, wie kent hem niet? Met liedjes als In 't kleine café aan de haven en ’t Smurfenlied is Pierre Kartner (1935 – 2022) nog altijd een geliefde volkszanger. Maar nu komt hij in het vizier van woke. Dat wil hem cancellen vanwege ‘racisme’.

Woke valt Vader Abraham aan

Muziekjournalist Arun Starkey leidt de aanval via de Engelstalige nieuwswebsite Far Out, onder de titel Pierre Kartner: het racistisch verleden van de ‘Smurfenlied’-zanger. Het zal menig Nederlander verrassen, maar vader Abraham geniet ook buiten de grenzen bekendheid. Zijn The Smurf Song was in 1977 een internationale hit.

Duet met boer Koekoek

Het Smurfenlied was onschuldig en aandoenlijk, zo geeft Starkey toe, maar de zanger zelf was een “rechtse nationalist”. Want toen in 1973 de oliecrisis uitbrak, nam hij een duet op met boer Koekoek van de Boerenpartij (Den Uyl is in den Olie). De twee “beschuldigden” de Arabieren van het creëren van de oliecrisis, een feit dat zelfs de meest linkse historicus toch moeilijk kan ontkennen.

Stop de massa-immigratie. Stop het dweilen met de kraan open!

Wijzen op seksuele misdaden door Arabieren? Foei!

Erger nog maakte vader Abraham het in de ogen van woke-links met de single Wat doen we met die Arabieren hier (1975). “Want ze zijn niet te vertrouwen / Bij onze mooie vrouwen,” zong de volkszanger. “Diep racistisch”, “achterlijke gedachten”, “beschamend” briest woke-journalist Arun Starkey. Terwijl allochtonen uit Arabische landen zich toch echt bovengemiddeld schuldig maken aan zedenmisdrijven, zo toont onderzoek na onderzoek aan.

Voor de gulden, voor de boeren

Vader Abraham heeft nog meer op zijn kerfstok. In 2002 waagde hij het een duet op te nemen met Pim Fortuyn. Later zong hij Ik wil mijn gulden terug: klagen over de Europese Unie is in de woke-belevingswereld evenmin toegestaan als kritiek op multiculturalisme. Opvallend genoeg noemt Starkey niet Kartners laatste single Zonder boeren geen eten, waarmee hij de boeren steunde tegen de stikstofpolitiek.

Wat als Akwasi ermee aan de haal gaat?

Woke spreekt de fatwa uit over vader Abraham op een Engelstalige muzieknieuwswebsite, waar wij tot vandaag nog nooit van hadden gehoord. Maar onderschat niet de verstrekkende consequenties. Een cancelling is zo geregeld in het Nederland waar hoogwaardigheidsbekleders driedubbel door de knieën buigen voor elke linkse blaaskaak. Een Akwasi hoeft maar iets te schreeuwen en Vader Abraham verdwijnt in een memory hole.

Laatst bijgewerkt: 2 februari 2024 16:47

Doneer