Sylvana Simons vertrekt: een nederlaag voor woke

Sylvana Simons bij een Black Lives Matter-protest. Bron afbeelding: Wikimedia Commons / Myrthe Minnaert

Sylvana Simons vertrekt: een nederlaag voor woke

THEMA'S:

Sylvana Simons gooit de handdoek in de ring. De leidster van BIJ1 stopt als Tweede Kamerlid. Daarmee voegt Simons zich in een groeiende stoet van politici die Den Haag verlaten.

Sigrid Kaag ging haar voor

Eerder kondigde Sigrid Kaag haar vertrek aan. Daarbij voerde Kaag de vermeende ‘vrouwenhaat’ richting haar persoon aan als één van de redenen om te stoppen. Simons zingt mee in dit woke-koor door te klagen over “onware frames”. In een eerder interview zei ze “onveilig” te zijn in Den Haag, waar “racisme, islamofobie en seksisme welig tieren”.

Sylvana Simons

Saillant detail: Sylvana Simons ligt zélf onder vuur voor 'onveilige' praktijken. Volgens BIJ1-raadsleden Jazie Veldhuyzen en Nilab Ahmadi laat zij een “toxische, structureel onveilige werkomgeving” bestaan binnen de partij. Eerder was er al een breuk met Zwarte Piethater Quinsy Gario, nummer twee op de Kamerlijst. De revolutie eet haar eigen kinderen in rap tempo op.

Moet Keti Koti een verplichte feestdag worden?

Simons was de uitdrager van woke en cultuurmarxisme

Sylvana Simons begon als presentatrice, maar werd bij het grote publiek bekend als cultuurmarxistisch activist. Eerst tegen Zwarte Piet, daarna voor zo’n beetje alles wat woke-links niet aanstaat. Dat deed Simons in 2016 onder de vlag van DENK, die als islamitische partij dezelfde vijand heeft als woke-links, namelijk de traditionele christelijke cultuur van Nederland.

Schelle tirades tegen seksisme

Al na een paar maanden brak Simons met DENK en richtte BIJ1 op. Met enig succes: in 2022 werd de partij de op één na grootste oppositiepartij in de Amsterdamse gemeenteraad. In de Tweede Kamer had BIJ1 één zetel, die door Simons bezet werd. Simons compenseerde haar geringe fractieomvang ruimschoots met schelle tirades tegen seksisme, racisme en homofobie.

BIJ1-jongeren prijzen het communisme

Simons is het boegbeeld van BIJ1. Het is onaannemelijk dat iemand binnen de partij haar kan evenaren. Dat maakt het waarschijnlijk dat het na de verkiezingen van november einde oefening is voor BIJ1. Dat is een winst voor de Nederlandse cultuur. Simons en partij hebben zich bewezen radicale cultuurmarxisten zijn, die raciale onrust gebruiken om rode revolutie te pushen. De jongerenorganisatie van de partij bejubelt openlijk het moorddadig communisme. Het partijprogramma van BIJ1 spreekt in dezelfde lijn van de "nachtmerrie van het kapitalisme", een "systeem dat drijft op uitbuiting van mens, dier, natuur en klimaat".

Lees ook: 5 tekenen dat communisme opkomt onder jongeren

De geest van Sylvana Simons leeft voort

Met het vertrek van Sylvana Simons is het woke-gevaar niet geweken. PvdA en GroenLinks gaan een monsterverbond aan, onder leiding van Frans Timmermans. Daarbij zit de giftige ideologie van woke aan het stuur en mag de oude sociaaldemocratie (van volksverheffing en bestaanszekerheid) hooguit op de achterbank. De geest van Sylvana Simons leeft voort.

Laatst bijgewerkt: 25 juli 2023 10:06

Doneer