Sylvana Simons, Akwasi, Jerry Afriyie: uitbaters van de slavernij lopen te hoop tegen Martin Bosma

Sylvana Simons op haar zoveelste demonstratie tegen 'racisme'. (Beeld: via Youtube)

Sylvana Simons, Akwasi, Jerry Afriyie: uitbaters van de slavernij lopen te hoop tegen Martin Bosma

THEMA'S:

Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma mag als PVV’er de nationale slavernijherdenking op 1 juli niet bijwonen. Althans niet als hij zijn ridiculisering niet terugneemt van de wijze waarop bepaalde minderheden de herinnering aan de slavernij cultiveren en tot een verdienmodel maken.

NiNsee wil slavernij-thema uitbaten

Voorop in de eisen aan de Kamervoorzitter loopt Linda Nooitmeer, voorzitster van NiNsee, het ‘Nationaal Instituut Nederlandse Slavernijverleden en erfenis’ (let op de toevoeging ‘en erfenis’ die duidelijk maakt dat men de slavernijgeschiedenis niet echt wil evalueren en afsluiten, maar uitbaten). Nooitmeer is geboren in Suriname en woont sinds haar zestiende in Nederland. Zij is actief lid van D66.

Bosma moet nadenken over zijn zonden

Nooitmeer meent zelfs de voorzitter van de Tweede Kamer de les te mogen lezen over de opiniedelicten die hij in haar ogen als parlementariër in het verleden heeft begaan. Zo kwam Bosma op voor Zwarte Piet. Ze vraagt Bosma daarop “te reflecteren” en vervolgens “een gebaar te maken” en “excuses” aan te bieden voor zijn, het NiNsee blijkbaar onwelgevallige meningen.

Volg COV op Telegram

‘Ik ga er eens over nadenken’

Bosma reageerde tijdens een Kamerdebat dat hij evengoed nog steeds van plan is te gaan, omdat hij “gewoon is uitgenodigd. Punt.” Op de vraag van DENK-Kamerlid Doğgukan Ergin of hij inderdaad, zoals NiNsse vraagt, gaat “reflecteren”, antwoordde Bosma geestig: “Daar ga ik eens over nadenken.”

‘Stop slavernijgedram!’

De huidige ophef komt voort uit een brief die 35 organisaties en 150 personen gestuurd hebben naar de Tweede Kamer, de gemeente Amsterdam en het NiNsee (dat subsidie ontving om te ageren tegen Zwarte Piet). De brief maakt stemming tegen de Kamervoorzitter omdat hij hun activiteiten eerder wegzette als “slavernijgedram” en bovendien tegenstander was van een fonds voor ‘bewustwording over het slavernijverleden’.

Bosma keurt vermoorden van blanken af

De brief beticht de PVV’er bovendien smadelijk van ‘racisme’. Niet rechtstreeks, maar toch duidelijk genoeg, door te stellen dat Bosma “een reputatie van racisme” zou hebben. Waarschijnlijk doelen ze op het gegeven dat Martin Bosma als PVV’er een tegenstander is van het immigratiebeleid en hij zich bovendien regelmatig afkeurend uitspreekt over de almaar doorgaande antiblanke moordpartijen door zwarten in Zuid-Afrika, de zogenaamde plaasmoorde.

Bestel Zwartboek Frans Timmermans - 2

Briefschrijvers zijn zelf querulanten

De anti-Bosma briefschrijvers noemen zichzelf ‘Coalitie voor een Waardige 1 juli Herdenking’. Onder hen bevinden zich echter mensen die zelf een reputatie als querulanten te verliezen hebben. Sylvana Simons maakte als Tweede Kamerlid voor BIJ1 over het algemeen meer misbaar dan indruk. Volgens BIJ1-raadsleden Jazie Veldhuyzen en Nilab Ahmadi creëerde zij in haar partij een “toxische, structureel onveilige werkomgeving” binnen de partij. Ook kreeg ze ruzie met de nummer twee op de Kamerlijst, mede-Zwarte Piethater Quinsy Gario.

Akwasi deed zelf geweldsoproepen

In dat gezelschap kan ook Akwasi niet ontbreken. Akwasi deed opruiende geweldsoproepen tegen Zwarte Piet en is zelf nakomeling van Ghanese slavenhouders en -handelaren (maar zijn voorouders waren er, althans volgens Akwasi, niet van op de hoogte toen ze mensen verhandelden dat het voor de slavernij was…). Net als zijn voorouders weet Akwasi winst uit slavernij te slaan. En niet zo zuinig ook: als ‘creatief directeur’ van omroep Zwart anderhalve ton per jaar.

Jerry Afriyie pleegde plagiaat

Het gezelschap zou niet compleet zijn zonder Jerry Afriyie, de beruchte, wegens geweldpleging veroordeelde activist tegen Zwarte Piet. Ook hij ondertekende de brief. Cultuur onder Vuur betrapte hem in 2017 op plagiaat (zeer onsubtiel: lange passages waren letterlijk overgeschreven) in zijn gesubsidieerde lespakket tegen Zwarte Piet. Zijn actiegroep Kick Out Zwarte Piet uitte bedekte bedreigingen (“speciale aandacht”) voor ondernemers die het zouden wagen de intocht van Sinterklaas te steunen.

Bestel het rapport over linkse indoctrinatie in schoolboeken

Aandeelhouders in de subsidie-industrie

Het moge duidelijk zijn dat dergelijke briefschrijvers op de eerste plaats voor hun eigenbelang opkomen. Om dat succesvol te doen, hebben zij ‘slavernij’ en ‘racisme’ nodig. Het zijn aandeelhouders van de linkse subsidie-industrie. Deze mensen haten Bosma omdat hij dit blootlegt, bovendien vaak op een gevatte manier waarop ze geen weerwoord hebben. Laten we hopen dat de Kamervoorzitter op 2 juli, daags na de installatie van het nieuwe kabinet, in alle veiligheid in Amsterdam zijn zegje zal kunnen doen. Niet alleen over slavernij als fenomeen van het verleden, maar ook over de ideologische en financiële uitbuiting daarvan in het heden.

Laatst bijgewerkt: 29 juni 2024 06:16

Doneer