In plaats van afstand te houden gaat premier Rutte met BLM ‘in gesprek’

In plaats van afstand te houden gaat premier Rutte met BLM ‘in gesprek’

Premier Rutte gaat in gesprek met vertegenwoordigers van Black Lives Matter Nederland (BLM) en Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Hij zal ze, samen met minister Koolmees, ontvangen in het Catshuis. Het kabinet wil met de activisten spreken “over de manier waarop racisme op verschillende terreinen in de samenleving kan worden aangepakt, en over de manier waarop het gesprek over racisme op een goede manier kan worden gevoerd”, meldt de NOS.

Catshuis

Cultuur onder Vuur heeft in augustus een gesprek net de premier aangevraagd om hem uit te leggen waarom Zwarte Piet verdedigd moet worden. Terwijl voor KOZP op het Catshuis de loper wordt uitgerold, wachten wij nog steeds op antwoord. Blijkbaar heeft de premier meer waardering voor de afschaffers, dan van voor de verdedigers de Nederlandse cultuur.

Zwarte slavenhandelaars

Deze afschaffers schuwen bovendien het geweld niet. Op de grote BLM-demonstratie van 1 juni op de Dam in Amsterdam deed BLM-activist Akwasi een nauwelijks verhulde geweldsoproep: “("Op 't moment in november dat ik een Zwarte Piet zie, trap ik hoogstpersoonlijk op z'n gezicht"). Jerry Afriyie is veroordeeld wegens mishandeling van een agent en verspeelde daarmee zijn licentie als beveiliger. Opmerkelijk is dat Afriyie net als Akwasi van Ghanese afkomst is en een Ashanti, dat wil zeggen een afstammeling van zwarte slavenhandelaars.

Neomarxistisch

Geen wonder dat KOZP zich thuis voelt bij BLM. Black Lives Matter (BLM) is een decentraal revolutionair netwerk met een neomarxistische inslag. Draaide in het klassieke marxisme alles om economie, bij BLM draait alles om ras. Zaaide het klassieke marxisme haat tussen de geledingen in de samenleving op grond van privébezit, BLM zaait haat en verdeeldheid op basis van ras. Zwarte Piet is een geschikt splijtmiddel.

Racistisch geweld

Schokkende filmpjes gaan momenteel over internet over het geweld dat aanhangers van BLM plegen op vermeende ‘tegenstanders’: vaak alleen maar mensen van de ‘verkeerde’ blanke kleur. Dit is het racistische geweld dat de grote media niet willen laten zien, net zo min als van de ‘plaasmoorde’: de schokkende berovingen, geweldplegingen en moorden die zwarte criminelen in Zuid-Afrika jaar in jaar uit op hun blanke medeburgers plegen.

Peiling diversiteitsquota Defensie

Haatzaaierij

Als racistische en neomarxistische beweging misbruikt BLM voortdurend beelden van incidenten waarbij de politie geweld heeft gebruikt tegen zich verzettende zwarte personen met strafblad als George Floyd en Jacob Blake. Dit zouden dan ‘bewijzen’ zijn van anti-zwart racisme en kwade trouw van de politie. Op basis van deze haatzaaierij is BLM erin geslaagd vele plaatsen in de Verenigde Staten op de rand van burgeroorlog te brengen. BLM-aanhangers daar hebben zich laten trainen door moslimterroristen.

Schijn van respectabiliteit

Je zou zeggen dat BLM net als KOZP een beweging is waarmee een fatsoenlijk politicus niet gezien zou moeten willen worden. Maar nee, uitgerekend met vertegenwoordigers van deze bewegingen gaat premier Rutte nu ‘in gesprek’. Op het Catshuis nog wel. Daarmee draagt de premier ertoe bij dat zij in Nederland de schijn van respectabiliteit krijgt, die hun nu juist koste wat kost onthouden had moeten worden.

Opruiing

In plaats van een wijs 'cordon sanitaire' tegenover BLM en KOZP in acht te nemen, geeft de premier hun een podium en helpt hij zo de opruiing van BLM over te laten slaan op de Nederlandse samenleving. Met zijn haatzaaien tegen Zwarte Piet heeft KOZP daarvoor al het fundament gelegd. Dit racisme wordt steeds openlijker en gevaarlijker. Waar dat toe kan leiden, kunnen we dagelijks zien in de VS.

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2024 07:00

Doneer