Demonstrant op de Dam: 'Ik trap Zwarte Piet op zijn gezicht'

Demonstrant op de Dam: 'Ik trap Zwarte Piet op zijn gezicht'

De demonstratie op de Dam blijft de gemoederen bezighouden. Vooral omdat het toelaten door burgemeester Halsema als hypocriet wordt gezien. Maar er is veel meer reden tot zorg. Maandag is op de Dam een boodschap van onverholen haat en geweldsverheerlijking gepredikt - dezelfde boodschap die nu steden in vlam zet en onschuldige burgers doodt in de Verenigde Staten.

"Op het moment in november dat ik een Zwarte Piet zie, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht."

Aan het woord is ene Akwasi Owusu Ansah. Deze 'verhalenverteller', zoals hij zichzelf noemt, spuide afgelopen maandag al zijn opgekropte haat. Vanaf het podium, met organisator Mitchell Esajas naast hem. Akwasi uit onverholen dreigementen: "Wij zijn niet onze voorouders, wij zullen jullie kapotmaken". Want "er is geen tijd meer om te praten." Kijk en oordeel zelf:

Dit is dus de boodschap die Jerry Afriyie en Mitchell Esajas willen verspreiden. De boodschap van haat en geweld. Tegen de Nederlandse cultuur, tegen Nederlanders die als Zwarte Piet verkleed gaan op het Sinterklaasfeest dat tot onze nationale traditie behoort.

Het is om woedend van te worden. Vooral als je weet dat organisatoren Jerry Afriyie en Mitchell Esajas dikke subsidies opstrijken van de Nederlandse overheid.

Hoog tijd dat dit stopt. Teken nu de petitie zodat burgemeester Halsema de subsidie aan Jerry Afriyie per direct stopzet! >>>

Bron afbeelding: YouTube / Nelson Hillebrand