Linkse burgemeester stopt conservatief congres NatCon in bananenrepubliek Brussel

De Brusselse politie arriveert om NatCon stop te zetten: openlijke vervolging van conservatieve opiniemakers door het socialistisch regime van de stad. Bron afbeelding: Twitter / NatCon.

Linkse burgemeester stopt conservatief congres NatCon in bananenrepubliek Brussel

THEMA'S:

De rechtse conferentie NatCon is door de Brusselse politie stopgezet. De linkse vervolging van conservatieve stemmen bereikt een nieuw dieptepunt -- en dat in de hoofdstad van Europa.

Viktor Orbán spreekt bij NatCon

NatCon brengt jaarlijkse conservatieve opinieleiders van de hele wereld bij elkaar. Onder de sprekers vinden we bekende namen als de Amerikaanse gouverneur Ron DeSantis en de Italiaanse premier Giorgia Meloni. Dit jaar spreekt de Hongaarse premier Viktor Orbán op de conferentie, die gehouden wordt in Brussel. Ook de Nederlandse opiniemaakster Eva Vlaardingerbroek is van de partij.

Beschaafde samenkomst van opinieleiders

Verschillende locaties hebben NatCon al gecanceld, onder zware druk van de gemeente Brussel. Een theater in deelgemeente Sint-Joost-ten-Node durfde het toch aan. De conferentie begon met lezingen, discussies en borrels: het gebruikelijke verloop van een beschaafde samenkomst van opinieleiders.

Lees ook: Als niemand weet wat vrijheid is, is alles verloren

Burgemeester met lijntje naar Grijze Wolven

Tot de gemeente ingreep. De politie stond plots op de stop en sommeerde de onmiddellijke stopzetting van het evenement. Burgemeester Emir Kir, een socialist met nauwe banden met de Turkse Grijze Wolven, probeerde het theater af te koppelen van de elektriciteit. De catering werd tegengehouden.

NatCon moet weg wegens pro-life, pro-gezin, anti-immigratie

In een toelichting op het verbod laat de burgemeester geen twijfels over zijn ideologische motivatie. Hij citeert de NatCon website, die het "idee van de natie" verdedigt en stelt dat "deze visie niet alleen ethisch conservatief (bijv. vijandigheid jegens de legalisatie van abortus, verbintenissen van gelijk geslacht, etc.) maar ook een focus op de verdediging van "nationale soevereiniteit", wat onder andere een "eurosceptische" attitude impliceert."

Links haat het conservatieve geluid

Het zijn taferelen die je verwacht in een bananenrepubliek. Dit is evenwel de realiteit van de linkse ‘tolerantie’. Links haat het conservatieve geluid. Zelfs als dat geluid beschaafd en respectvol ten gehoor gebracht wordt op een conferentie met premiers, professoren en leden van koninklijke huizen, kan links het niet verdragen.

Volg COV op Telegram

Nieuw communisme

De vrijheid van meningsuiting, godsdienst en vereniging: links gooit ze allemaal het raam uit om rechts tot zwijgen te brengen. Dit is het nieuwe communisme. Je mag de boodschap van het regime papegaaien. Als je een andere mening toegedaan bent, wordt je vervolgd.

Socialisten regeren de stad met een ijzeren greep

Brussel is de hoofdstad van de Europese Unie. Daar komen veel belangen en meningen samen. Je zou denken dat daar een bepaalde onpartijdigheid bij past. Zo zien de socialisten dat niet. Zij regeren de stad met een ijzeren greep. Pro-lifers van de campagne Stirezo ondervonden dat in 2022, toen de gemeente een manifestatie verbood “wegens het religieuze karakter van uw actie”. Een staaltje schaamteloze christenvervolging.

Cultuur onder Vuur mocht geen pand kopen vanwege ideologie

Soms is de vervolging subtieler. Toen wij in 2020 een hoofdkwartier konden aanschaffen in het Limburgse Well, kwam de gemeente met een gekunsteld bezwaar tegen aanpassing van het bestemmingsplan. De werkelijke reden voor weigering was wel duidelijk: de VVD had in de gemeenteraad ideologisch bezwaar gemaakt tegen onze verdediging van de christelijke cultuur.

Bestel moskeerapport

VVD wil ons verbieden

Dezelfde VVD vraagt nu in de Tweede Kamer of de minister onze moederstichting Civitas Christiana kan verbieden, wegens onze kritiek op de seksuele indoctrinatie op scholen. Liberalisme is ingeruild voor Leninisme.

Links bestuur van Nijmegen weigerde ons congres

Nijmegen kan er ook wat van. Het bestuur van Havana aan de Waal stond in 2019 niet toe dat Cultuur onder Vuur een locatie afhuurde voor een groot congres. Na het eerste gesprek, toen er geen vuiltje aan de lucht was, kwam opeens de mededeling dat er ‘helaas al iets is op die dag’. De locatie bleef evenwel leeg op de betreffende dag.

Lees ook: Facebook censureert bericht over Zwarte Piet: “Haatdragend taalgebruik”

Links houdt zich niet aan de spelregels

Conservatieven geloven terecht in het belang van hoffelijkheid, eerlijkheid en wat de Engelsen rule of law noemen. Tegelijk zouden ze er goed aan doen altijd te beseffen dat kneiterlinkse politici zich niet als gentlemen aan speelregels houden. Het doel van de Revolutie is nu eenmaal de totale vernietiging van de christelijke beschaving.

Europese verkiezingen

Organisator Nigel Farage zei bij vertrek van NatCon: "Alles wat in die kamer gezegd is, is een volstrekt legale en democratische mening van mensen die de Europese verkiezingen zullen winnen." Links verwacht in juni een monsternederlaag. Grijpen de socialisten daarom naar de harde dwang, om vroegtijdig de democratie buitenspel te zetten?

Laatst bijgewerkt: 16 april 2024 16:02

Doneer