Facebook censureert bericht over Zwarte Piet: “Haatdragend taalgebruik”

Facebook censureert bericht over Zwarte Piet: “Haatdragend taalgebruik”

Facebook kondigde vorige week aan afbeeldingen van Zwarte Piet te verbieden. Nu gaat het sociale medianetwerk nog een stap verder. Het verwijdert feitelijke berichtgeving over Zwarte Piet en bestempelt het als “haatdragend taalgebruik”.

Bericht over Bol.com

Het bericht van onze Facebookpagina Red Zwarte Piet verwijst naar een artikel op cultuurondervuur.nu over de beslissing van Bol.com om Zwarte Piet-zaken uit het assortiment te halen. Een hypocriete beslissing omdat Bol.com ondertussen wel gewoon de geschriften van Adolf Hitler en Karl Marx blijft verkopen. Geschriften die aangezet hebben tot de moord op tientallen miljoenen mensen. Totaal onvergelijkbaar met een Nederlandse traditie die gekoesterd wordt door de overgrote meerderheid van de Nederlanders.

"Haatdragend taalgebruik"

Toch ziet Facebook reden om het bericht te censureren. Het is in strijd met de “richtlijnen voor de community inzake haatdragend taalgebruik”. Wat is dan specifiek “haatdragend”? Dat zegt Facebook er niet bij. Het enige wat we kunnen bedenken is dat we de Black Lives Matter-beweging "terroristisch" noemen. Wat het ook is, aangezien het de bevolking onder druk zet en angst aanjaagt door daden van terreur te plegen tegen onschuldige winkeleigenaren, voorbijgangers, zelfs bejaarde vrouwtjes.

Lees ook: Facebook gaat met Jerry Afriyie in gesprek over het censureren van Zwarte Piet

Muilkorf

Welkom in 1984. Welkom in de nieuwe wereld, waarin je gemuilkorfd voor ook maar de minste dissidentie ten opzichte van de politiek-correcte lijn van racismeroepen, Zwarte Piethaat en coronahysterie. Dat is niet een wereld waarin wij willen leven. Cultuur onder Vuur gaat daarom bij Facebook in beroep tegen de censuur van dit bericht.

Teken tegen Facebookcensuur!

Tegelijk roepen wij al onze medestanders op om de petitie te tekenen TEGEN de Facebookcensuur van Zwarte Piet. Niet alleen omdat het belangrijk is om Facebook tot redelijkheid te bewegen. Ook omdat u, door het tekenen van de petitie, op de e-mailinglist van Cultuur onder Vuur komt. Daarmee kunnen we direct communiceren over de verdediging van de Nederlandse cultuur en tradities. Zonder de Sovjetcensuur van Facebook. Dus: teken!

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2024 07:01

Doneer