Frans Timmermans: ‘Zet boeren het land uit zodat meer migranten het land in kunnen’
Frans Timmermans keert zich tegen de boeren. Voor links is gewelddadige asielzoekers uitzetten taboe, maar het deporteren van hardwerkende boeren wordt toegejuicht. Bron afbeelding links: GroenLinks-PvdA / YouTube.

Frans Timmermans: ‘Zet boeren het land uit zodat meer migranten het land in kunnen’

THEMA'S:

Frans Timmermans gaat tekeer tegen de boeren. In zijn nieuwste lezing roept hij op boeren het land uit te zetten.

Frans Timmermans

Frans Timmermans doet zijn uitspraken in de Banninglezing in Amsterdam. De leider van GroenLinks-PvdA zegt dat er “meer werk [is] dan de bevolking aankan”. Dat betekent dat “rechts niet mag wegkijken van de problemen rondom arbeidsmigratie”.

Arbeidsmigratie is schijnoplossing

Goed nieuws voor Timmermans: wij kijken het probleem recht in de ogen. Cultuur onder Vuur constateert dat grootschalige arbeidsmigratie slechts een politieke pijnstiller is. Die lost het grotere probleem niet op: het veel te lage geboortecijfer van de Nederlandse bevolking.

Lees ook: Nederlandse economie: verslaafd aan arbeidsmigranten

Timmermans kijkt weg van onderbevolking

De onderbevolking is een probleem waar Frans Timmermans graag van wegkijkt, want gezonde gezinspolitiek staat haaks op zijn agenda van meer abortus, lhbt en genderpropaganda op scholen.

'Zet boeren het land uit'

Nederland heeft arbeidsmigranten hard nodig, meent Timmermans. Dit legt een druk op het land, zo erkent de linkse leider. Dat moeten Nederlandse ondernemers maar oplossen. Sectoren die “zowel sociaal als ecologisch zeer belastend zijn, zoals de intensieve veehouderij en de glastuinbouw”, moeten “verplaatst [worden] naar oorden buiten Nederland waar de belasting veel minder is."

Bestel Zwartboek Frans Timmermans - 2

Het draait niet om stikstof

U leest het goed: het deporteren van Nederlandse agrariërs is de oplossing voor de last van massale immigratie. Boeren moeten hun weilanden afstaan, zodat de overheid er azc’s kan bouwen. De leugen dat het draait om stikstof, CO2 of welk ander stofje, wordt met de dag moeilijker te geloven.

EU-bazin keert zich tegen Timmermans

Frans Timmermans is op oorlogspad tegen de boeren. Zelfs zijn ex-bazin Ursula von der Leyen erkent dat de GL-PvdA-leider een "symbool van polarisatie" is. Nu Timmermans weg is uit Brussel, draait Von der Leyen veel van zijn anti-agrarische maatregelen terug. Dit onder zware druk van boeren, die in Italië, Duitsland en elders de straat op gaan met hun trekkers.

Laatst bijgewerkt: 1 maart 2024 17:10

Doneer