Wat wil het kabinet nu echt met de stikstofpolitiek?

Wat wil het kabinet nu echt met de stikstofpolitiek?

THEMA'S:

Op het stikstofdossier gaat het kabinet er met een gestrekt been in. Met pittige doelen – vlakbij natuurgebieden wel 95 procent uitstootvermindering – en net zo pittige communicatie. ‘Heel veel boeren zijn aan de beurt’, zegt stikstofminister Christianne van der Wal. Is de natuur echt zo in gevaar dat Den Haag nu moord en brand schreeuwt? Of speelt er een ander motief?

Kraanvogel en otter keren terug

Over de eerste vraag kunnen we kort zijn: de natuur is beslist niet in gevaar. Integendeel het ging nog nooit zo goed. Rivierwater is aanzienlijk schoner dan vijftig jaar geleden. De luchtkwaliteit is verbeterd. De zeehond, favoriet slachtoffer van de klimaatbeweging, is aan een opmars bezig. Veelzeggend is dat grotere dieren als de kraanvogel en de otter teruggekeerd zijn. “Ik verwacht dat de zalm en de steur daardoor binnen tien jaar weer in de Rijn terugkeren”, zegt hoogleraar ecologie Han Olff.

Stikstof raakt biodiversiteit

Stikstof heeft wel invloed, maar de vraag is op welke natuur. Stikstof bevordert gras, maar remt zeldzame planten. Minister Van der Wal weet dat ook. In een interview met De Telegraaf zegt ze dat stikstof “prima” is, maar dat het verzurend effect van stikstof de “biodiversiteit” raakt. “Het gaat om de balans”, meent de minister. Tussen zeldzame planten- en diersoorten, zo kunnen we raden, niet tussen het belang van natuur en het belang van de boer.

Vul de peiling in: Moet Nederland stoppen met de  EU-klimaatdoelen?

Houdt het kabinet dan echt van de natuur?

Je zou bijna denken dat het kabinet volledig is gezwicht voor de ideologische waanbeelden van de klimaatbeweging. Die wil liefst alle beschaving vernietigen, omdat het de mens als kankergezwel in het lichaam van Moeder Aarde is. Of minder negatief: het kabinet is gewoon erg gesteld op de bonte verzameling van planten en insecten. Dat is lastig te geloven bij VVD’ers als Van der Wal en premier Mark Rutte, die we maar weinig in de natuur zien.

Boeren onteigenen voor de huizenbouw

Waar is het Rutte IV dan wel om te doen? De huizenbouw, als we Van der Wal mogen geloven. “Juist om die huizen te bouwen, moeten we deze aanpak doen”, zegt ze tegen De Telegraaf. Jammer genoeg is de krant van wakker Nederland bij zo’n antwoord niet wakker genoeg om door te vragen. Heeft Nederland dan zoveel woningen nodig? Objectief gezien niet. Voor onze eigen bevolking is er genoeg woonruimte. Het probleem is echter dat er steeds meer volk van over de grens bijkomt. Per jaar ongeveer een kwart miljoen. Die moeten gehuisvest worden. Met voorrang op Nederlanders die ook een woning zoeken.

Waarom zoveel immigranten?

Wie verder doorzaagt, komt bij de vraag waarom Den Haag zoveel immigranten wil. Zou het kunnen zijn dat de immigranten een islamitische religie en cultuur meenemen die heel anders is dan onze traditionele christelijke? Die daar zelfs op vijandige voet mee staat? Dat zou de stikstofpolitiek in een ander daglicht plaatsen. Als niet alleen een neocommunistische aanval op het heilig recht op privé-eigendom, maar als een totaalplan om op alle fronten de christelijke beschaving te vernietigen.

Bestel Groen is het nieuwe rood

Laatst bijgewerkt: 13 juni 2022 16:38

Doneer