Dit wil Frans Timmermans met de EU

Frans Timmermans heeft grote, groene plannen voor de EU. De prijs in geld en vrijheid is voor u.

Dit wil Frans Timmermans met de EU

Frans Timmermans heeft grote, groene plannen voor de Europese Parlementsverkiezingen. Zijn partij wil op alle denkbare vlakken de macht van Brussel vergroten. Hier voor u een kort overzicht.

Macht van Brussel

Een grote socialistische unie, dat is hoe Frans Timmermans de Europese Unie het liefst ziet. Hij wil een Brussel dat “een stevige rode vuist maakt tegen alle krachten die Europa vooral als een markt zien.” Of het nu gaat om “goede zorg, betaalbare woningen en goed onderwijs”, de partij van Frans Timmermans wil dat vanuit één centrale plek regelen: Brussel. Dat betekent dus torenhoge belastingen en lagere kwaliteit onderwijs en zorg voor landen met een stabiele economie zoals Nederland.

Lees ook: Gaat aanslag Mannheim de komende EU-verkiezingen bepalen?

Klimaat

Wie aan Frans Timmermans denkt, denkt aan klimaatdwang. Hij draagt de dubieuze bijnaam ‘klimaatpaus’ dan ook met trots. Zijn partij pleit voor een “snelle uitfasering van fossiele brandstoffen” en “de omslag naar elektrisch rijden”. Dit is allemaal onderdeel van de “ecologische transitie” die ook de ‘herverdeling’ van de “megawinsten” van de “agro-industrie” voorstaat. Dit is Eurocratisch jargon voor het onteigenen van onze boeren. Timmermans wil dat de hele EU in 2040 “klimaatneutraal” is. Vissers, boeren, automobilisten, en vleeseters zullen, als het aan de GL-PvdA-voorman ligt, CO2-neutrale alternatieven moeten vinden. Vliegen is al helemaal uit den boze, tenzij je Frans Timmermans heet. Sommige mensen zijn nou eenmaal meer ‘gelijk’ dan anderen.

Migratie

Je zou zeggen dat een partijleider die de mens op de eerste plaats als een vervuiler lijkt te zien kritisch zou zijn op de massamigratie. Immers, hoe meer mensen de EU binnenkomen, hoe meer beslag dat legt op de totalitaire ‘vergroening’ die hij en zijn partij voorstaan. Frans Timmermans pleit echter voor een “solidair Europees beleid gericht op veilige routes” voor migranten. Dat betekent dus ook een “eerlijke verdeling… tussen alle EU-lidstaten” van de migranten door heel Europa. Met andere woorden, een EU-spreidingswet.

Bestel brochure EUSSR

Woke

Frans Timmermans is niet alleen hét gezicht van klimaatdwang, maar ook steeds meer van woke. De oudere, roomblanke GL-PvdA-voorman wil “één overkoepelende antidiscriminatiewet” om “ultraconservatieve bewegingen” die verzet bieden tegen regenboogpropaganda te “bestrijden”. Er moet volgens het groenrode verkiezingsprogramma ook een Europees fonds komen dat de agenda van “LHBTQIA+-activisten” promoot. Timmermans wil dat de Europese Commissie – niet-verkozen bureaucraten – “door middel van inbreukprocedures en het stopzetten van EU-financiering” landen en organisaties straffen die volgens hen niet woke genoeg zijn.

Christelijke cultuur

Het verkiezingsprogramma van GL-PvdA staat vol met zinsneden als ‘omzien naar elkaar’, ‘solidair zijn’ en ‘opkomen voor de zwakken’. In onze West-Europese beschaving zijn deze christelijke waarden volstrekt geïntegreerd. In plaats van het christendom hiervoor te waarderen, bestrijdt Timmermans het waar hij kan door christelijke normen te criminaliseren, of het nou de eeuwenoude huwelijksnorm is of de man-vrouw verhouding. Voor andere religies springt de GL-PvdA voorman wel in de bres. Hij wil zich verzetten tegen “islamofobie” en “antisemitisme”, en staat pal voor de “religieuze uitingen [op de werkvloer, red.] zoals het dragen van een hoofddoek of keppeltje”. Ook zwijgt de partij als het graf als het gaat om de religieuze groep die wereldwijd het meest vervolgd wordt: christenen. Dat GL-PvdA het ‘opkomen voor de zwakken’ niet heel consequent toepast, blijkt ook wel uit het feit dat Frans Timmermans fel abortusvoorstander is. Hij wil dat het doden van ongeboren kinderen een Europees grondrecht wordt.

Laatst bijgewerkt: 5 juni 2024 12:59

Doneer