Links blijft melaats, een jaar na de Kamerverkiezingen

Links lijkt maar niet te herstellen van de historische nederlaag op 22 november 2023.

Links blijft melaats, een jaar na de Kamerverkiezingen

THEMA'S:

Een jaar geleden koos Nederland een nieuwe Tweede Kamer. 22 november 2023 was een nederlaag van epische proporties voor links, een klap waarvan het niet herstelt.

Donald Trump

Begin november keek de wereld vol spanning toe hoe de Amerikanen richting hun presidentsverkiezingen gingen. Commentatoren aan beide kanten van de Atlantische Oceaan waren het over één ding eens: links zou winnen. Rechts maakte het zó bont, daar wil de kiezer niet aan. Groot was de onthutsing toen Donald Trump glansrijk won en Kamala Harris afging, met 7 miljoen stemmen minder dan Joe Biden in 2023.

Déjà-vugevoel

Nederlanders kregen bij deze Amerikaanse verkiezingen een déjà-vugevoel. Bij ons gebeurde in november 2023 hetzelfde. Frans Timmermans was in de ogen van de media de gedoodverfde premier. De leider van GroenLinks-PvdA kon zo vanuit Brussel het Torentje binnenlopen. De kiezer besloot anders. Timmermans kreeg 25 zetels, 12 minder dan de ‘Nederlandse Trump’ Geert Wilders.

Links voelt de publieke opinie niet meer aan

De voorspellingen van linkse opiniemakers, journalisten en politici komen niet uit. Zij voelen de polsslag van de publieke opinie niet meer, vanwege hun blindheid voor de rampzalige gevolgen van haar eigen beleid. Gevolgen die in de afgelopen jaren zó voelbaar zijn geworden voor Nederlanders, dat een kwart van hen in het stemhokje een partij aankruiste die door de media wordt weggezet als de hedendaagse NSDAP.

COV WhatsApp-banner

Asielzoekers

Onder Rutte is nog net niet de rode loper uitgerold voor asielzoekers. Zij krijgen voorrang op sociale huurwoningen en bovendien een flink bedrag om die in te richten. Asielzoekers krijgen royale uitkeringen en gaan zelden voltijds werken. Zij passen zich niet aan naar de mores van het land, veelal vanuit een islamitische minachting voor onze christelijke cultuur.

De Nederlander moet plaatsmaken

Bij de Nederlandse bevolking groeit de onvrede over deze bevoorrechting van vreemdelingen. Links reageert daarop door de Nederlander uit te maken voor fascist, xenofoob, racist en wat niet meer. Daarbij zijn Marokkanen de nieuwe Joden. In de omgekeerde wereld van links moet de Nederlander maar plaats maken voor de allochtoon. Een dergelijk euthanasiebevel slikt de kiezer niet meer, zo bleek op 22 november 2023.

Lees ook: Overheid en mede-eigenaar Nederlandse media financieren Jerry Afriyie's oorlog tegen Zwarte Piet

Oorlog tegen aardgas

Nederlanders zien hun buurt onherkenbaar worden. Terugtrekken in eigen huis wordt echter onmogelijk gemaakt. De ‘energietransitie’ staat namelijk op de stoep. Die accepteert geen dichte deur. Door de kabinetten-Rutte mag de overheid huizen binnentreden om burgers gedwongen van het aardgas af te sluiten. Aardgas is namelijk slecht voor het klimaat, aldus lobbyisten als Diederik Samson en Doekle Terpstra.'

De burger is een loer gedraaid met zonnepanelen

De kosten van aardgasvrij gaan loopt al snel in de 40.000 euro. Je moet naast een warmtepomp installeren ook je woning isoleren. Op het dak moeten zonnepanelen. Dat ga je hartstikke terugverdienen, zo werd de burger beloofd. Onderhand is duidelijk dat we een loer gedraaid zijn: tegenwoordig moet je al snel betalen om te mogen terugleveren aan het net.

Bestel "Hoe winnen we de klimaatoorlog"

Waarom hebben we het niet over kernenergie?

Wie de illusie heeft dat het de lobbyisten om klimaat gaat, moet de optie van kernenergie brengen. Dat is schoon, veilig en goedkoop. Daar willen de transitieprofeten het echter niet eens over hebben. Hun doel is immers niet een schone, veilige en goedkope energiebron, maar een stroomvoorziening die absolute staatscontrole vestigt over de burger. Die moet maar accepteren dat hij een deel van de dag geen stroom zal hebben.

Geleidelijke onteigening

Ondertussen moet de burger wel stijgende energiebelastingen verkroppen. Geleidelijk aan wordt hij onteigend: om zijn huis te isoleren moet hij zijn grond maar verkopen aan de overheid. Dit onteigeningsbevel slikt de kiezer evenmin.

Lees ook: De energiecrisis: het pijnlijke gevolg van slecht rekenwerk en naïef geloof in windenergie

De opkomst van woke

Historici zullen het jaar 2014 aanwijzen als een omslagpunt in de Westerse cultuur. Toen kwam door de Black Lives Matter-protesten het begrip ‘woke’ in zwang. Woke is de opvatting dat de Westerse christelijke cultuur totaal verdorven is en vernietigd moet worden. Vreemde, liefst islamitische culturen zijn superieur, want niet verdorven door Westers ‘kolonialisme’.

Floris V uit de Canon van Nederland

Nederlandse elite buigen makkelijk mee met culturele revoluties, zo merkt historicus James Kennedy op. Universiteitsbesturen klapten als knipmessen voor de maoïsten van 1968 én voor de wokisten van 2024. Kennedy zelf is daar geen uitzondering op. Onder druk van woke-activisten haalde hij “witte mannen” als graaf Floris V uit de Canon van Nederland en voegde hij de Surinaamse communist Anton de Kom toe.

'Weg met ons' als ideologie

De Nederlandse burger mag toekijken hoe links zijn culturele erfgoed bij het grofvuil zet. Dat steekt. Waarom mogen Surinamers wel uitbundig hun cultuur vieren, maar wij niet? Waarom wordt de islam gevierd als ‘verrijking’ van Nederland door D66’ers, die ondertussen het christendom steeds minder ruimte geven? Ook dit weg-met-ons-isme is een bevel dat de kiezer niet meer slikt.

Petitie Handen af van eigen huis

Links reageert met censuurpleidooi

Links heeft afgelopen jaren zijn ware gelaat getoond. De geveinsd vriendelijke retoriek van tolerantie heeft plaatsgemaakt voor ordinaire dwang. Dat bleek wel na de verkiezingen van 22 november 2023. In plaats van een kritisch zelfonderzoek begon links hardop te spreken over het inperken van die lastige burger. Moeten we niet af van die democratie? Kan de rechter niet beter beslissen over wat goed is voor het klimaat?

Schaduwstaat

Het zijn vragen die menig rechter graag hoort. Steeds vaker gaat hij op de stoel van de wetgever zitten. Samen met de bankier, de Big Tech executive en de topambtenaar. Zij vormen een schaduwstaat die bepaald wat de burger mag zeggen, waar hij zijn geld aan uit mag geven en vooral waar zijn belastinggeld naartoe moet.

Lees ook: Agenda 2030 en Sustainable Development Goals zetten democratie buitenspel

EU-verkiezingen verloren

De linkse dwangimpuls wordt versterkt door opeenstapelende verkiezingsnederlagen. Na de Kamerverkiezingen van 2023 verloor de linkerzijde de EU-verkiezingen van juni 2024. In Frankrijk en Duitsland worden de socialisten en verlinkste christendemocraten weggestemd.

Ursula von der Leyen

De reactie van Ursula von der Leyen, die Commissievoorzitterschap niet aan de stembus maar aan de achterkamertjes dankt, is de kritische burger te vergelijken met een ziektelijder die met EU-censuur “gevaccineerd” moet worden tegen “desinformatie”.

Lees ook: Ursula von der Leyen gaat EU-burgers 'vaccineren' tegen 'desinformatie'

Terugschroeven van linkse indoctrinatie

Gezien de linkse tegenwerking, ook vanuit de media, mag het een klein wonder heten dat kabinet-Schoof er gekomen is. Deze ploeg begon met veel goede plannen, zoals een streng asielbeleid maar ook – een belangrijk én uniek actiepunt van Cultuur onder Vuur – het terugschroeven van de linkse en seksuele indoctrinatie op scholen.

Vertrouwen daalt

De regering kon in aanvang rekenen op een groot draagvlak bij de Nederlandse bevolking. Had Rutte IV bij zijn aantreden in januari 2022 het vertrouwen van slechts 13 procent, kabinet-Schoof kon bij de start rekenen op 46 procent. Dat is onderhand gedaald naar 26 procent.

Kabinet maakt knieval voor links

Het kabinet heeft op veel dossiers een knieval gedaan voor links. Dat begon met het absurd besluit om het kabinet pas op 2 juli op het bordes te laten staan, omdat op 1 juli Keti Koti is, het hoogfeest van de woke-beweging. Nadien heeft het kabinet extra geld vrijgemaakt voor ‘educatie over het slavernijverleden’, wat in de praktijk neerkomt op onverholen haat tegen de Nederlandse cultuur.

Moet Keti Koti een verplichte feestdag worden?

Coalitiepartij zit vol ex-D66'ers

Ondertussen wil het maar niet lukken om de asielinstroom in te perken. Terwijl tijdens corona de grens binnen een handomdraai gesloten kon worden. De weg is er, maar is de wil er ook? Dat valt te betwijfelen, nu een coalitiepartij als NSC in kabinet én Kamer vol blijkt te zitten met ex-D66’ers die bij de geringste kritiek op Marokkaans antisemitisme woedend naar buiten stampen.

Overlevingskansen van het kabinet

Hoe kijken we over weer een jaar terug op 22 november 2023? De kans is aanzienlijk dat het kabinet tegen die tijd gevallen is, al is het maar door de desintegratie van NSC. De kansen voor een door rechts geleid herstel van de Nederlandse cultuur zijn onzeker.

Lees ook: Waarom George Soros het op de christelijke cultuur heeft gemunt

Frans Timmermans huis

Wat heel wat zekerder is, is de culturele en electorale onaantrekkelijkheid van links. Die wordt versterkt door Frans Timmermans. De klimaatsocialist wil huiseigenaren dwingen aan de warmtepomp, maar zit zelf warmpjes in zijn Maastricht herenhuis, dat verwarmd wordt met cv-ketel. Deze stuitende hypocrisie valt slecht bij de kiezer.

Rob Jetten

Bij Rob Jetten, de grootste concurrent van Timmermans op links, is het niet veel beter. De D66’er die als klimaatminister een totale revolutie preekte om de klimaatopwarming met 0,000036 graden naar beneden te krijgen, vliegt zelf vrolijk naar Argentinië voor vakantie.

Volg COV op Telegram

Alexander Pechtold

Links radicaliseert in rap tempo. Dat stoot zelfs Alexander Pechtold af. De onbetwiste leider van links in de jaren 2010, die zo vaak de degens kruiste met Geert Wilders, geeft in een interview met Nederlands Dagblad (15 november) aan vervreemd te zijn van de linkse partijen. Die hebben “gevoelens over migratie en onveiligheid” te vaak “weggezet” en buigen te makkelijk voor woke. “Ons cultureel erfgoed staat ter discussie,” zo klaagt Pechtold.

De wind komt van rechts

Dat inzicht komt rijkelijk laat. Jarenlang heeft Pechtold zélf onvrede over migratie “weggezet” en onze cultuur “ter discussie” gesteld. Achteraf, als je politieke carrière mooi afgerond is en er niets meer op het spel staat, is het makkelijk praten. Pechtold is slechts een vaan die meewaait met de wind. Maar wel een windvaan met een haarfijn gevoel voor waar die wind vandaan komt. Dat is rechts.

Laatst bijgewerkt: 27 november 2024 07:57

Doneer