Deze marxisten, islamisten en klimaatradicalen zitten achter de Amsterdamse studentenprotesten

Anarchisme, feminisme, transgenderisme én Palestina op één megafoon: de UvA-demonstraties in een notendop. Bron afbeelding: De Telegraaf / YouTube.

Deze marxisten, islamisten en klimaatradicalen zitten achter de Amsterdamse studentenprotesten

THEMA'S:

De Universiteit van Amsterdam is wekenlang het strijdtoneel geweest van demonstraties voor de islamitische terreurbeweging Hamas. Wie zitten er achter de protesten?

Amsterdam werd slagveld

Straten die afgebroken werden om barricades te bouwen, vuurwerk dat naar de politie gegooid werd, UvA-kantines die vernield werden: Amsterdam leek afgelopen weken wel een slagveld.

Herkenbare werkwijze van professionals

Dit was geen spontaan protest van studenten, maar het werk van professionele activisten. Wij herkennen hun werkwijze aan eerdere aanvallen die antifa's op ons kantoor deden. Daarbij werd onder andere vuurwerk gegooid.

Lees ook: Sabotage-actie tegen Cultuur onder Vuur

Activisten hebben geen binding met land of universiteit

De UvA-demonstranten verenigen zich in groeperingen als Amsterdam Student Encampment en Workers for Palestine. De Engelstalige namen verraden een minimale binding met de Nederlandse samenleving. Filmpjes die de ronde doen op sociale media lieten zien dat ze vaak niet eens Nederlands spreken. Binding met de universiteit is er evenmin: prominente activisten lijken achter in de dertig.

Mantelorganisatie van Palestijnse terroristen doet mee

Onder de groeperingen is Samidoun, een club met Hamassympathieën die in Duitsland verboden is. Samidoun is een mantelorganisatie van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), dat moordaanslagen pleegt en vliegtuigen kaapt. De EU ziet PFLP als terroristische groepering.

Mohammed Khatib

Mohammed Khatib, één van de sprekers bij de UvA-demonstraties, wordt in verband gebracht met het PFLP. België weigerde hem eerder toegang. Khatib noemde bij een protest in Brussel de Hamasterreur van 7 oktober “gerechtvaardigd verzet”.

Thomas Hofland

De Nederlandse afdeling van Samidoun wordt geleid door Thomas Hofland. Hij richtte in 2014 ook de Nederlandse tak van Students for Justice in Palestine (SJP) op, dat in Amerika honderden afdelingen heeft. Het Amerikaanse draaiboek voor protesten kon door Hofland en consorten makkelijk gebruikt worden om aan de Universiteit van Amsterdam onrust te stoken.

Bestel brochure EUSSR

Younes Saramifar

SJP-sympathisant Younes Saramifar vertelt in NRC wat hem en zijn groepering drijft. “Onrechtvaardigheid op het gebied van klimaat, gender, kolonialisme en praktijken van genocide: het hangt allemaal met elkaar samen. Zolang er geen rechtvaardigheid voor Palestina is, kan er bijvoorbeeld ook geen klimaatrechtvaardigheid zijn.”

Klimaat, Palestina en gender in de blender

Moeiteloos rijgen linkse activisten het Israël-Palestinaconflict, de fossiele brandstoffen en ‘genderdiscriminatie’ aaneen. Eerder wees Cultuur onder Vuur al op de steun van klimaatbeweging Extinction Rebellion aan de Palestijnse zaak én aan het transgenderisme.

Lees ook: Waarom steunt Extinction Rebellion Hamas en transgenderisme?

Internationale Socialisten

Aanwezig in Amsterdam zijn ook de Internationale Socialisten. Deze trotskisten scandeerden “Stop de Hollandse Haider” net voordat Pim Fortuyn vermoord werd. Voorman Peyman Jafari noemt miljoenenmoordenaar Vladimir Lenin “een van de meest democratische politici van zijn tijd”.

Carlos van Eck

De extreemlinkse Activistenpartij houdt deze merkwaardige alliantie bij elkaar. NRC interviewt leider Carlos van Eck. Al voor de Hamasaanval van 7 oktober voerde hij actie op de UvA. Maar dan niet tegen Israël, maar tegen Shell. Van Eck noemt zichzelf marxistisch.

Bestel Groen is het nieuwe rood

Communisten zijn erbij

De communisten doen dus volop mee met de pro-Palestina-protesten. Onderzoek Kees Broer wijst in De Telegraaf op paralellen met de krakersrellen van de jaren 1980. "Toen kwamen anarchisten, communisten, trotskisten. Dit is precies hetzelfde."

Mars door de instituties

De communisten hebben minder leden, maar meer invloed dan de hippe clubs. Peyman Jafari en Younes Saramifar zijn universitair docent. Zij hebben de 'mars door de instituties' afgelegd en indoctrineren nu hun studenten met linkse ideologie. Jafari mag zelfs bij de NOS optreden als 'expert' over het Midden-Oosten.

Bestel het rapport over linkse indoctrinatie in schoolboeken

Het draait niet om Palestina, maar om Revolutie

“Het gaat nooit om de kwestie. Het gaat altijd om de revolutie.” Dit motto van de Amerikaanse extreemlinkse groepering Students for a Democratic Society (SDS) is activisten als Hofland en Van Eck op het lijf geschreven.

De Westerse christelijke beschaving afbreken

Het lot van de Palestijnen interesseert hen niet. De toekomst van het klimaat evenmin. Het zijn slechts sloophamers om het bouwwerk van de Westerse christelijke beschaving tot gruzelementen te slaan.

Armenië

Nooit horen we de UvA-demonstranten over de schrijnende onderdrukking van de Armeniërs door Azerbeidzjan. De Armeniërs zijn immers christenen en het christendom moet juist onderdrukt worden.

Laatst bijgewerkt: 27 mei 2024 14:01

Doneer