Critici van coronadwang krijgen alsnog gelijk: maatregelen schadelijk

Het coronavirus is niet het laatste virus dat gebruikt gaat worden om de wereldbevolking onder controle te krijgen.

Critici van coronadwang krijgen alsnog gelijk: maatregelen schadelijk

THEMA'S:

Onderzoek na onderzoek bevestigt de schadelijkheid van coronamaatregelen. Wetenschappers, politici en media moeten schoorvoetend erkennen dat de coronacritici van meet af aan gelijk hadden.

Langdurige schade in het onderwijs

In het onderwijs hebben de coronaregels een ravage aangericht. Het aantal leerlingen dat zijn eindexamen haalt is nog altijd niet op het oude niveau, meldt het kabinet in een Kamerbrief. Leerlingen kampen meer met mentale problemen. Onderwijsministers Robbert Dijkgraaf en Mariëlle Paul schrijven: "De pandemie heeft helaas een grote en langdurige impact op de mentale gezondheid van veel studenten." Waarbij we onmiddellijk de kanttekening plaatsen: die impact komt niet door "de pandemie", maar door de paniekreactie erop.

Banner coronacoup

Mentale problemen door coronaregels

De mentale schade van de coronaregels wordt bevestigd door onderzoekers van de Universiteit van Bangor in Wales. Mensen die de coronaregels het nauwst opvolgden, lijden nu aan angst, stress en depressie. “Hoe meer mensen tijdens de lockdown de gezondheidsadviezen naleefden, hoe slechter hun welzijn na de lockdown,” zegt het onderzoeksteam. Na de extreme overheidscontrole hebben mensen moeite om zelf de regie te nemen.

Op naar de klimaatlockdown

De ‘lockdownies’, zoals strikte nalevers van de coronaregels ook wel genoemd worden, zijn dus permanent slaafs geworden. Je kunt er vergif op innemen dat zij staan te springen om een klimaatlockdown of het vervolgen van burgers die op sociale media kritiek leveren op massa-immigratie.

Media namen kritiekloos het overheidsverhaal over

De coronapaniek is versterkt door de media, die kritiekloos het overheidsverhaal herhaalden. Toen Cultuur onder Vuur al vroeg met een bezonnen manifest kwam tegen het links-ideologisch misbruik van corona, weigerden media als De Volkskrant die als advertentie te plaatsen. Talloze journalisten werden propagandisten voor het WHO-narratief. Daarin vonden ze steun van wetenschappers als Marion Koopmans, die bedwelmd raakten door de publieke aandacht voor hun speculaties.

Lees ook: Waarom Marion Koopmans de schuld aan vleermuizen gaf, en niet aan China

China werd uit de wind gehouden

Een kongsi van wetenschappers, politici en journalisten verbood ieder gesprek over de waarschijnlijke oorsprong van het coronavirus in het Chinese Wuhan Instituut voor Virologie. Het was taboe om te spreken van het "Chinese coronavirus", terwijl de oorsprong wel benoemd wordt bij de Spaanse en de Mexicaanse griep. De WHO sloeg zelfs in het Griekse alfabet de "Xi" over, om de communistische dictator Xi Jinping niet voor het hoofd te stoten. De nieuwste variant moest maar de volgende letter krijgen, de "Omicron".

Lab-oorsprong kan niet meer ontkend worden

Vier jaar na de eerste besmettingen kan de waarheid niet meer verhuld worden. FBI-directeur Christopher Wray houdt serieus rekening met de ‘laboratoriumtheorie’. De Britse minister Michael Gove, drijvende kracht achter de coronamaatregelen in zijn land, zegt nu dat er significant bewijs is dat het virus “door mensen gemaakt is”. De volgende vraag ligt op de lippen: is er opzet in het spel geweest van communistisch China? Een legitieme vraag aangezien China van meet af aan corona gebruikt heeft als machtsmiddel: zo dreigde het hulpverlening aan Nederland stop te zetten als we niet afstand namen van Taiwan.

Lees ook: Houd corona-technocraten verantwoordelijk voor hun blunders

Tweederangsburgers

Met de dag wordt duidelijker dat we massaal zijn misleid. Het steekt wel dat de aanstichters en opstokers van de misleiding vrijuit gaan. Alsof Hugo de Jonge, Ab Osterhaus en Marion Koopmans geen enkel aandeel gehad hebben in het optuigen van een quasi-totalitair systeem dat de Nederlandse bevolking opsloot. Dichter bij huis speelt dit ook. Wie heeft er niet familieleden die tijdens de coronacrisis toejuichten dat je als 'wappie' tot tweederangsburgers werd gemaakt? Familieleden die nu de vermoorde onschuld spelen en de schouders ophalen als je begint over die nare tijd? Waar is hun excuses?

Tijs van den Brink

Een uitzondering op deze blindheid is journalist Tijs van den Brink. “Als ik terugkijk, ben ik te bang geweest om desinformatie te verspreiden,” zegt de presentator, die tijdens de coronacrisis veel talkshowgesprekken leidde. “Daarom nodigden we mensen als Ronald Meester [hoogleraar wiskunde en criticus van de QR-code, red.] niet of nauwelijks uit. Terwijl hij weliswaar een andere mening had, maar geen desinformatie verspreidde.”

Volg COV op Telegram

Terug naar de geestelijke ankers

We kunnen op corona terugkijken als een apocalyptische crisis. Apocalyps betekent letterlijk “onthulling”. Corona heeft duidelijk gemaakt hoe broos grondrechten zijn; hoe vatbaar wetenschappers zijn voor politiek gebruik van hun kennis; bovenal hoe ontheemd en ontworteld de moderne mens is geworden. Het anker in de gemeenschap maar bovenal in het geloof is weggeslagen. We kunnen de mentale problemen na corona dan ook niet los zien van een decennialange stijging van depressie, suïcide en vereenzaming. Corona heeft diepgaande problemen aan het licht gebracht, die een nog diepgaandere oplossing vragen: de terugkeer naar geloof en gemeenschap.

Laatst bijgewerkt: 30 november 2023 13:14

Doneer