Schokkend: China dreigt met stopzetting corona-hulpmiddelen aan Nederland

China wordt geregeerd door een communistisch regime dat de coronacrisis misbruikt om zijn binnenlandse en buitenlandse macht te versterken.

Schokkend: China dreigt met stopzetting corona-hulpmiddelen aan Nederland

THEMA'S:

De Chinese regering dreigt de levering van corona-hulpmiddelen aan Nederland stop te zetten. Nederland verandert namelijk de naam van zijn de facto ambassade van Netherlands Trade and Investment Office naar Netherlands Office Taipei. Wat zegt het over de Chinese communisten en hun rol in de coronacrisis?

Propagandaoffensief

De naamsverandering, hoe onschuldig die ook oogt, is tegen het zere been van het Chinese communistische regime. Dat laat de Chinese ambassadeur in Nederland opheldering eisen bij de Nederlandse overheid. Tegelijk beginnen de Chinese communisten een propagandaoffensief via Global Times, het mondstuk van het regime. In een artikel noemen ‘analisten’ de naamsverandering een “provocerende stap” die “schadelijk [is] voor de regionale stabiliteit” en “waarschijnlijk een tegenreactie oproept.”

Lees ook: Communistisch China is niet oplossing, maar oorzaak van de wereldwijde coronacrisis

'Stop export naar Nederland'

In een ander artikel in Global Times beweren de communisten dat hun burgers op sociale media oproepen om Chinese bedrijven “onmiddellijk te laten stoppen met de export van medische middelen” naar Nederland. Het volk roept volgens de Chinese propaganda zelfs op tot een algehele boycot van Nederlandse producten. Het zijn claims met geen enkele geloofwaardigheid, gezien de zware overheidscensuur op Chinese sociale media.

Taiwan is eerder het enige China

Beijing tilt zwaar aan de naamsverandering, omdat die teveel erkenning zou geven aan Taiwan als een Chinese staat. De Chinese ambassadeur in Nederland roept ons land op om het “één-China-principe” te respecteren. Terwijl de Chinese communisten lak hebben aan het verenigen van China als natie. Dat zag de katholieke denker prof. Plinio Corrêa de Oliveira al in de jaren 1930, voordat de communisten het Chinese vasteland veroverden. "Het doel van de communisten is niet om van China een verenigde democratische natie te maken," schreef hij, "maar een provincie onder het juk van het communistische totalitarisme."

Lees meer over prof. Plinio Corrêa de Oliveira's vooruitziende blik: "Heroverweeg China"

Taiwan is voortzetting van het echte China

Het is begrijpelijk dat we in het dagelijks taalgebruik onder 'China' het regime verstaan dat bijna geheel historisch China regeert. De staatkundige feiten zijn wat ze zijn. Maar in historisch, juridisch, cultureel en moreel opzicht is Taiwan eerder de legitieme voortzetting van de Republiek van China, die weer een voortzetting van het oude Keizerrijk was. Toen de communisten in 1949 de Chinese burgeroorlog wonnen is de Republiek van China niet gezwicht maar is voortgezet op het eiland Taiwan. Daar bestaat het tot de dag van vandaag. Met veel meer vrijheid, welvaart en beschaving dan communistisch China. Wie weet wat het Chinese vasteland al had kunnen bereiken zonder de remmende last van het communisme!

Onzekerheid

Wat moeten wij afleiden uit het Chinees-communistisch dreigement? Verschillende zaken. Ten eerste dat er een zekere onzekerheid heerst bij de communisten. Ze voelen aan dat ze bezetters, niet legitieme vertegenwoordigers van het Chinese volk zijn. Ze zetten alles op alles om dat feit te verbergen.

Maskers zijn schaamlapje

Ten tweede dat Beijing zeker niet belangeloos handelt in het verstrekken van medische middelen. Ze zijn eerder inzet van geopolitieke manipulatie, met als doel de macht van communistisch China te vergroten. Daarom stuurt China ook kwalitatief waardeloze maskers, waarvan Nederland al honderdduizenden heeft moeten terugsturen. De maskers zijn een schaamlapje voor een geraffineerd propagandaoffensief.

Buigen voor Beijing

Ten derde dat de Chinese communisten absoluut geen spijt hebben over hun perfide rol in het wereldwijd (laten) verspreiden van het coronavirus. Als ze oprechte spijt zouden hebben, dan verstrekken ze hulpmiddelen zonder enige voorwaarde. De voorwaarde zijn nu voor Nederland duidelijk gesteld: buigen voor Beijing.

China zoekt confrontatie

Ten vierde dat China uit is op confrontatie. Met Nederland maar ook met de beschaving van het Westen, getuige de propagandaleugens over de Verenigde Staten als ware oorsprong van het coronavirus. Het Westen moeten wijken in de wereld. China krijgt het voor het zeggen.

Kruistocht tegen het kruis

Wie wil weten hoe zijn leven er dan uitziet, moet nu naar China kijken. Wat zien we daar? Overvolle concentratiekampen waar miljoenen wegkwijnen. Een totalitair systeem dat alle burgers beloont en straft met 'sociale punten'. Een overheid die het coronavirus in de doofpot wilde stoppen, maatregelen blokkeerde en daardoor schuld heeft aan een wereldwijde plaag. En die, nu de ergste dreiging van corona weg is, zijn kruistocht vervolgt om alle kerken te beroven van hun kruizen. Is dat het Chinese model waar we in coronatijd om gaan juichen?

Op last van de Chinese overheid wordt een kruis van een parochiekerk gehaald. Bron: UCA News.

Laatst bijgewerkt: 13 december 2023 09:35

Doneer