Hugo Bos bij Ongehoord Nederland: 'Kabinet-Timmermans is het grootste gevaar'

Hugo Bos en Frans Timmermans

Hugo Bos bij Ongehoord Nederland: 'Kabinet-Timmermans is het grootste gevaar'

THEMA'S:

Minister Hugo de Jonge verlaat de politiek. Hugo Bos, campagneleider van Cultuur onder Vuur, schoof dinsdag aan bij de nieuwsshow van omroep Ongehoord Nederland voor een terugblik én een vooruitblik. "Het grote gevaar wat we zien is dat we een kabinet met Frans Timmermans krijgen."

Hugo de Jonge joeg coronadictatuur aan

Hugo Bos memoreert de rol van De Jonge in het aanjagen van de coronadictatuur. Toen was de minister zich een voorvechter van dwangmaatregelen die grondwettelijke rechten schonden. Voor Hugo Bos kwam dit niet uit de lucht vallen. Bij aantreden van Hugo de Jonge in 2017, nog voor de coronacrisis, had Bos al “niet veel goede verwachtingen”.

Hugo de Jonge vervolgde thuisonderwijsgezin

"Goede vrienden van mij belden mij op een gegeven moment op,” memoreert Bos. Het gezin geeft thuisonderwijs uit christelijke levensovertuiging. Dat mag, want de Leerplichtwet erkent gewetensbezwaren. De Jonge erkende die niet. Hij zorgde ervoor "dat dat gezin steeds meer onder toezicht kwam te staan.” De Jonge voerde een geraffineerde intimidatiecampagne, waarbij geen overheidsmiddel werd geschuwd om ouders af te schrikken van thuisonderwijs.

Gevlucht naar Ierland met Hugo de Jonge op de hielen

Onderdeel van Hugo de Jonge’s beleid als wethouder was om jeugdzorg af te sturen op thuisonderwijsgezinnen. Alsof het zelf onderwijzen van je kinderen een vorm van kindermishandeling is. De ouders in kwestie vreesden daarom uithuisplaatsing van hun kinderen. Bos: “Uiteindelijk zijn ze gevlucht naar Ierland, omdat daar wel vrijheid is om thuisonderwijs te geven. Dat was nota bene een gezin dat opkwam voor achterstandswijken, dat andere kinderen opving!”

Oorlogstaferelen

Het optreden van wethouder De Jonge gaf Bos, die destijds benaderd werd voor een onderduikadres, “een soort gevoel van oorlogstijd, dat je mensen moet opvangen in je huis." Bos: "Iets wat we natuurlijk ook kennen van de coronatijd. Een soort angstgevoel dat de overheid jou op elk moment kan controleren.”

Zwartboek Frans Timmermans

Hugo Bos kijkt in de uitzending ook vooruit. "Het grote gevaar wat we zien is dat we een kabinet met Frans Timmermans krijgen met een voortzetting van het linkse beleid van de afgelopen jaren. Daarom hebben we een Zwartboek over deze Frans Timmermans gepubliceerd." Dit boek zal midden november beschikbaar komen op de website van Cultuur onder Vuur.

Bestel Zwartboek Frans Timmermans - 2

Partijen willen overheidsspionage in kerken

In de uitzending van Ongehoord Nieuws kwamen ook stemwijzers ter sprake. Daaruit blijkt dat een deel van de partijen vóór het “strenger controleren” is van “wat jongeren leren bij kerken, moskeeën en andere organisaties”. Hugo Bos noemt dit “een rechtstreekse bedreiging voor het christelijke geloof,” met verwijzing naar lhbt-wetten die de godsdienstvrijheid aantasten. Al geven meerdere partijen de toelichting dat vooral het salafisme aangepakt moet worden. Bos kan zich dan “prima in die stelling vinden”, omdat de islam naast een dwaalleer een politiek ideologie met sektarische trekken is.

Paul Cliteur

Op dit punt krijgt Bos bijval van professor Paul Cliteur. "Ik ben het overigens in bijna alles met Hugo eens, ik heb er alleen andere grondslag voor, ik heb een andere argumentatie soms voor de uitstekende politieke standpunten die Hugo allemaal inneemt."

Bekijk hier deel 1 en deel 2 ON-uitzending.

Islam en de zelfmoord van het Westen

Laatst bijgewerkt: 9 november 2023 16:31

Doneer