7 redenen waarom Zwarte Piethater Mitchell Esajas géén koninklijk lintje verdient

Mitchell Esajas op het Marxisme Festival

7 redenen waarom Zwarte Piethater Mitchell Esajas géén koninklijk lintje verdient

THEMA'S:

Activist Mitchell Esajas heeft woensdag een koninklijke onderscheiding gehad. De voorman van Kick Out Zwarte Piet is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Esajas is een linkse extremist die haat jegens de Nederlandse christelijke cultuur tot verdienmodel heeft gemaakt. Cultuur onder Vuur geeft 7 redenen waarom deze Zwarte Piethater géén lintje verdient.

#1 - Mitchell Esajas heeft geld gekregen van George Soros

George Soros is een belangrijke financier van linkse activisten. Ook Mitchell Esajas heeft geld gekregen van de miljardair. Esajas werkte mee aan het symposium “Moving Traditions: Zwarte Piet Hoort Thuis In Het Museum”, dat 27.000 euro kreeg van Soros’ Open Society Foundation.

#2 - Mitchell Esajas is voorman van extremistische Zwarte Piethaters

Esajas wordt in de media geroemd als voorman van Kick Out Zwarte Piet. Deze club stond op de radar van de Nederlandse terrorismebestrijding en intimideerde Haagse ondernemers die Zwarte Pietfiguren in de winkel hadden. Voorganger Jerry Afriyie werd in hoger beroep veroordeeld voor geweldpleging bij een Sinterklaasintocht. Geweld zit in de naam én in het DNA van KOZP.

Moet Keti Koti een verplichte feestdag worden?

#3 - Mitchell Esajas praat rassenrellen en plunderingen goed

Toen Black Lives Matter-extremisten de dood van George Floyd aangrepen voor het houden van rassenrellen, praatte Esajas bij NOS de plunderingen en vernielingen goed. Een “begrijpelijke en natuurlijke tegenreactie” noemde hij het ideologisch geweld.

#4 - Mitchell Esajas leeft van subsidie, gedwongen betaald door pro-Zwarte Piet Nederlanders

Cultuur onder Vuur heeft in kaart gebracht welke organisaties overheidssubsidie krijgen om te ageren tegen Zwarte Piet. Bij veel organisaties blijkt Esajas direct of indirect betrokken te zijn. Zo ontstaat het beeld van een beroepsactivist, die niet (financieel en moreel) gedragen wordt door Nederlandse burgers maar moet leven van belastinggeld.

#5 - Mitchell Esajas speelt onder één hoedje met het Openbaar Ministerie

Esajas is zelfs verstrengeld met het Openbaar Ministerie. Via Stichting Ongekende Talenten zou Esajas ‘divers talent’ aandragen bij het OM. De lijntjes met de rechterlijke macht zijn kort. Zo zat Esajas in het bestuur van een antidiscriminatiebureau, samen met officier van justitie Jacobien Vreekamp. Dezelfde Vreekamp ontsloeg Akwasi van rechtsvervolging voor zijn geweldsoproep op de Dam.

Lees ook: Opmerkelijk: “onpartijdige” officier van justitie leidt organisatie die Zwarte Piet bestrijdt

#6 - Mitchell Esajas draagt het communisme uit

Eén van de vele subsidieclubjes waar Esajas rondloopt, is The Black Archives. Dat bestaat grotendeels uit het archief van communistisch echtpaar Otto en Hermina Huiswoud, die als agenten werkten voor de Sovjet-Unie. Esajas noemt zichzelf ‘revolutionair’ en gaf in 2018 een lezing op het Marxisme Festival. In datzelfde jaar nodigde hij een lid van de linkse terreurgroep Black Panthers uit. Het 'antiracisme' van Esajas is een flinterdunne façade waarachter zuiver communisme schuilgaat.

#7 - Mitchell Esajas is geen echte ridder

Esajas is nu benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De harnassen, paarden en zwaarden zijn er natuurlijk niet meer, maar de ridderlijke deugden wel: denk aan moed in de verdediging van christelijke beschaving. Esajas laat het tegendeel zien. De communistische activist voert zijn strijd juist tegen alles waar grote ridders als kruisvaarders Godfried van Bouillon voor stonden.

COV WhatsApp-banner

Laatst bijgewerkt: 26 april 2023 16:07

Doneer