Esajas en OM: onder één hoedje tegen Zwarte Piet

Esajas en OM: onder één hoedje tegen Zwarte Piet

Zwarte Piethaters draaien op subsidie. Hoe groter de haat tegen Nederland, zo lijkt het, hoe meer subsidie.

Mitchell Esajas

Een van de handigste uitmelkers van dit mechanisme is wel Mitchell Esajas. Hij stond naast oproepkraaier Akwasi toen die op de Dam zijn beruchte geweldsoproep deed: ‘Als ik Zwarte Piet zie, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht.’

Gebalde vuist

Kameraad Esajas zelf was echter nauwelijks subtieler. In zijn opruiende toespraak van 1 juni zweepte Esajas de menigte op om leuzen te scanderen en de BLM groet te brengen, die als twee druppels op een Sieg Heil lijkt: maar dan met gebalde vuist, wat het er nauwelijks geruststellender op maakt.

Peiling diversiteitsquota Defensie

Bebrilde intellectueel

Zwarte Piet, zo verkondigde Esajas op de Dam, is “de erfenis van kolonialisme, van slavernij, van imperialisme” om meteen door te gaan met “duizenden mensen zijn gestorven en gaan elke dag door met sterven, niet alleen door politiegeweld, maar ook door de grenzen van Europa.” Dus: slavernij, zwarten die omkomen bij politie-ingrijpen en immigratiebeperkingen, het is volgens deze bebrilde intellectueel van de Vrije Universiteit allemaal een pot nat en bovendien de schuld van Zwarte Piet.

‘Diverse achtergrond’

Mitchell Esajas is ook nog eens de oprichter en voorzitter van New Urban Collective, een naar eigen zeggen “sociale onderneming met de missie jongeren van diverse achtergronden te empoweren.” Dat ‘diverse achtergrond’ betekent uiteraard: iedereen behalve de gewone, blanke Nederlander.

Springplank

Mitchell komt met andere woorden uitsluitend op voor eigensoortige medemensen. Zeg maar, een Pegida of Identitair Verzet, maar dan voor immigranten, allochtonen en dergelijke, en beslist niet voor gewortelde Nederlanders met een enkel paspoort. New Urban Collective is dus gesubsidieerde zelfpromotie, een springplank om zichzelf en soortgenoten een unfaire voorsprong te geven op de gewone Nederlander, bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt.

Young professionals

Daarvoor heeft hij dan weer een stichting in het leven geroepen die zich daarop toelegt: ‘Ongekende Talenten’. Dit project is in het leven geroepen “om hbo en wo studenten en (young) professionals, die bijna zijn afgestudeerd of op zoek zijn naar een baan, te verbinden met bedrijven die op zoek zijn naar divers talent”.

Pluggen

Dat is nog niet alles, meldt de website trots: “Daarnaast adviseren we bedrijven hoe zij divers talent kunnen werven en selecteren om zodoende de diversiteit en inclusiviteit binnen de organisatie te bevorderen.” Overbodig te vermelden dat Esajas bij het pluggen van de eigen achterban kan rekenen op de medewerking van de heersende bestuurscultuur.

Volg COV op Telegram

Ons kent ons

Esajas heeft zelfs het OM voor zijn karretje weten te spannen. Ondanks zijn krasse geweldsdreiging van 1 juni tegen Zwarte Piet op de Dam, hoefde Akwasi maar even met een officier van justitie te babbelen om met een slap ‘excuus’ weg te komen. Later bleek deze officier van Justitie, Jacobien Vreekamp, met Mitchell Esajas in het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA) te zitten. Ons kent ons en de lijntjes waren weer kort. Het werd daarom een schandaal. Het OM deed iets wat het bijna nooit doet. Het bekende impliciet schuld door Vreekamp direct van een soortgelijke zaak af te halen.

Startersfunctie

Wat de innige samenwerking tussen Esajas en het OM betreft, die is zelfs al bijna drie jaar geformaliseerd in een overeenkomst. Dat valt te lezen bij juristenplatform Mr. Wat houdt die samenwerkingsovereenkomst in? “Dat het OM de Stichting Ongekende Talenten zo vroeg mogelijk inseint als er juridische startersfuncties beschikbaar komen, waarna de stichting op zoek gaat naar geschikte kandidaten”, aldus het bericht op website Mr.

‘Kleurrijke’ kandidaat

Mocht u dus een jonge blanke Nederlander zijn die op zoek is naar een baan bij het OM en u ziet iets leuks langskomen, herinner u dan dat Mitchell Esajas u waarschijnlijk al te snel af is, en, ingeseind door het OM, een eigen ‘kleurrijke’ kandidaat naar voren heeft geschoven die het OM dan vast ook wel met bijzondere welwillendheid zal bekijken. Van uw eigen belastinggeld en allemaal ter meerdere eer en glorie van de multiculturele samenleving.

Afbeelding: screenshot website Mr.

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2024 06:45

Doneer