Wat vindt het World Economic Forum van immigratie?

Afbeelding bron

Wat vindt het World Economic Forum van immigratie?

Het World Economic Forum (WEF) staat bekend als aanjager van globalisme. Deze machtige organisatie heeft zo ook een passende visie op immigratie. Volgens het WEF is immigratie een “strategisch mondiaal voordeel” dat niet mag worden ondermijnd. Maar wat bedoelt het WEF hier precies mee?

‘Vervangingsmigratie’

Het WEF stelt dat immigratie bijdraagt aan economische groei en ontwikkeling. Immigranten hebben in 2022 wereldwijd 790 miljard euro naar hun thuislanden gestuurd, meer dan buitenlandse investeringen en ontwikkelingshulp samen. Daarnaast wijst het WEF op de rol van immigranten bij het vervangen van de krimpende beroepsbevolking in vergrijzende landen en landen met teruglopende geboortecijfers. Ook de VN schrijft dergelijk beleid voor in het rapport Replacement Migration (‘vervangingsmigratie’).

Massa-immigratie als economisch wondermiddel

Het WEF stelt dat ‘immigranten bijdragen aan innovatie en ondernemerschap en de druk op pensioensystemen kunnen verlichten.’ Simpel gezegd, immigratie wordt gepresenteerd als een instrument om talloze economische problemen aan te pakken.

WEF negeert culturele impact van immigratie

De visie van het WEF beschouwt immigratie echter uitsluitend als een economische transactie. De bredere sociale en culturele gevolgen worden, los van zorgen over het welzijn van de immigranten, niet benoemd. Zo negeert het WEF dat massale immigratie leidt tot ontwrichting van gemeenschappen en verlies van nationale cultuur en identiteit. De nadruk ligt volledig op economische cijfers. Maar een natie is meer dan haar economie alleen. Bovendien is deze rooskleurige voorstelling van de cijfers onvolledig.

Lees ook: De beerput van Rotherham: hoe moslimbendes tienduizenden Britse meisjes systematisch seksueel misbruikten

De kosten van niet-westerse immigratie

De impact van immigratie hangt overwegend ook af van de afkomst van de immigrant. De ene immigrant is de andere niet. Zo heeft onderzoeker dr. Jan van de Beek de financiële impact van immigratie geanalyseerd. Van de Beek laat zien dat niet-westerse immigratie aanzienlijke kosten met zich meebrengt voor de Nederlandse samenleving. De nettokosten van niet-westerse immigratie bedragen ongeveer 400 miljard euro over de periode 1995-2019. Deze kosten komen voort uit hogere uitkeringsafhankelijkheid en lagere arbeidsdeelname van niet-westerse immigranten, wat leidt tot een grotere druk op sociale voorzieningen zoals huisvesting en gezondheidszorg.

Culturele ondermijning en islamisering

Een belangrijk gevolg van dit blindstaren op de eventuele economische voordelen van immigratie is het culturele verval van de gastlanden. In Europa zien we dat immigratie uit islamitische landen leidt tot demografische veranderingen die ingrijpende gevolgen hebben. Denk aan de opkomst van een islamitische partij in België, die pleit voor sharia-wetgeving, of aan de grooming gang-schandalen in het Verenigd Koninkrijk, waar moslimbendes decennialang tienduizenden blanke Britse meisjes seksueel misbruikten.

De leugen van multiculturalisme

Het WEF stelt immigratie voor als een verrijking, maar in werkelijkheid dwingt het landen te leven met de dubbele standaard van het ‘multiculturalisme’. Onder het mom van ‘inclusiviteit’ worden traditionele christelijke waarden en erfgoed verbannen. Ondertussen verplichten scholen kinderen om islamitische gebedsrituelen uit te voeren tijdens moskeebezoeken.

Lees ook: Vier asielzoekers verkrachten vrouw. Rechter wil nuanceren: 'Gebrek aan begeleiding'

WEF ondermijnt de natiestaat

Achter de positieve framing van immigratie door het WEF schuilt een globalistische agenda. De globalisten van het WEF streven naar een wereld zonder grenzen, waarin nationale soevereiniteit wordt vervangen door een nieuwe wereldorde. Massa-immigratie is hierin een instrument om de culturele eenheid en onafhankelijkheid van naties te ondermijnen. Door grenzen open te gooien, wordt de culturele en politieke eenheid van landen uitgehold. Dit is geen toevallige ontwikkeling, maar een bewuste strategie die in lijn ligt met de bredere agenda van het WEF, zoals de promotie van een wereldwijde digitale identiteit en continue centralisatie van macht.

Verzet tegen het globalisme groeit

Gelukkig groeit het verzet tegen deze agenda. Steeds meer burgers begrijpen dat nationale soevereiniteit en bescherming van de eigen cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zo tekenden al 24.743 Nederlanders de petitie van Cultuur onder Vuur die premier Dick Schoof oproept om Nederland terug te trekken uit het World Economic Forum. Hiermee wordt een duidelijk signaal afgegeven: Nederland is niet te koop, maar een natie met een eigen identiteit en toekomst.

Laatst bijgewerkt: 15 januari 2025 12:50

Doneer