Als Biden en Harris winnen zullen ze Amerika in een communistische houdgreep nemen

Als Biden en Harris winnen zullen ze Amerika in een communistische houdgreep nemen

THEMA'S:

De campagne Cultuur onder Vuur verdedigt de Nederlandse christelijke cultuur. Die cultuur wordt geraakt door buitenlandse ontwikkelingen zoals de Amerikaanse verkiezingen. Daarom doen wij er goed aan te bespiegelen op wat er aan de overkant van de Atlantische Oceaan gebeurt.

Naar het einde van de uitputtende verkiezingscyclus toe is het moeilijk om niet teleurgesteld te zijn over de resultaten, hoe omstreden die ook mogen zijn. Met alle existentiële dreigingen waarmee Amerika geconfronteerd wordt, had deze verkiezingsstrijd een botsing van grote ideeën moeten zijn. Alle juiste kwesties waren er om te worden aangepakt: de behoefte aan traditionele gezinswaarden, de opmars van communistische ideeën en het gebrek aan recht en orde.

Dergelijke kwesties hadden in het debat groots moeten zijn. De dramatische gebeurtenissen rond deze thema’s vroegen om dramatische oplossingen op basis van sterke principes. De kiezers kregen echter niet het debat dat ze verdienden. De liberalen en de media hebben de verkiezing in de vorm van een persoonlijkheidswedstrijd gegoten op basis van temperament en sympathie.

De Democratische Partij ontweek de bedenkelijke persoonlijkheden Elizabeth Warren en Bernie Sanders. In plaats daarvan bood ze voormalig vicepresident Joseph Biden aan, een kandidaat met weinig persoonlijkheid, om gematigde kiezers te trekken. Tegenover hem stond president Trump, wiens brutale manieren velen al bang maakten door de COVID-crisis, de burgerlijke onrust en de economische onzekerheid. Veel mensen zochten naar een gemakkelijke uitweg.

Lees ook: Een dringende oproep zich te verzetten tegen het verraad en de afbraak van het Westen, bloem van de christelijke beschaving

Het ontstaan van de Biden-optie

Het verhaal in de media hield in dat Biden vanuit zijn werkkamer deze lijn zou blijven volgen. Zo werd de Biden-optie, die Amerika weer gematigd zou maken, geboren.

De Biden-optie beloofde om de dingen naar links te laten gaan, maar langzaam. Meneer Biden zou overstromingen van overheidsgeld naar een Amerika in crisis brengen. De voormalige vice-president verzekerde de kiezers dat hij de socialistische heethoofden die zijn partij hebben overgenomen, zou controleren. Hij zou zorgvuldig beraadslagen voordat hij het recht in handen zou nemen of iets radicaals zou doen. Meneer Biden zou zijn katholieke geloof geen van zijn beslissingen laten beïnvloeden, zelfs niet als het ging om ernstige morele kwesties zoals het verkrijgen van abortus of een “homohuwelijk”. Mr. Biden zou alles matigen.

Als de Democraten de Senaat verliezen bij de run off-verkiezingen in januari in Georgië, zal een zwakke en vergrijzende heer Biden een excuus hebben om zich te verzetten tegen de radicale Democraten. Biden kan dan Biden zijn en geen linkse marionet. De Biden-optie is dus een wild optimistische keuze waarmee iedereen nog lang en gelukkig kan leven.

In een wereld van onzekerheid vertegenwoordigde de Biden-optie wat sommigen dachten dat de veiligheid van de middelmatigheid was. Ze vermijdt abrupte bewegingen die de kiezers angst aanjagen. Hij bood de kiezers de illusie van wensdenken die zich de best mogelijke uitkomst voorstelde en negeerde de ergste scenario’s aan de horizon.

Bestel Groen is het nieuwe rood

Opereren in de echte wereld

De echte wereld opereert niet onder dergelijke naïeve veronderstellingen. De Biden-optie bevat in zichzelf al het potentieel voor een ramp die de verbeelding van argeloze kiezers die op zoek zijn naar een gemakkelijke uitweg ver te boven gaat.

Sterker nog, de Democraten zouden de afvloeiing van de Senaatsverkiezingen kunnen winnen. De radicale linkerzijde zou dan vrij spel hebben om haar wetgevende agenda door te drukken: amnestie en burgerschap voor tussen 16 en 29 miljoen illegalen; de Green New Deal; Puerto Rico en D.C. statehoods; een klimaathysterierevolutie die de Amerikaanse manier van leven op zijn kop zet; en het overnemen van het Hooggerechtshof.

Lees ook: Hoe de islam Nederlandse kinderen voorbereidt op bekering

Zelfs onder zijn “gematigde” persona heeft de heer Biden beloofd alle veranderingen die onder de Trump administratie zijn doorgevoerd terug te draaien. Hij zal Amerika terugbrengen naar het rampzalige klimaatakkoord van Parijs.

In alle belangrijke sociale kwesties zal de heer Biden zich verzetten tegen de morele wet die het menselijk handelen regelt. Hij zal de abortusbeperkingen opheffen, zelfs tot de negende maand van de zwangerschap. Zo zal hij strijden tegen de inspanningen van talloze katholieken die zo hard hebben gewerkt om deze grote zonde uit te roeien tegen de wet van God. Inderdaad, als vice-president heeft de heer Biden in 2016 een nieuw gelegaliseerd “homohuwelijk” gesloten. Als hij wordt beëdigd, zal hij een van de meest anti-katholieke presidenten van het land zijn.

Een radicale Vice President

Veel gematigde kiezers beseffen niet dat de heer Biden een van de meest radicale linkse senatoren heeft gekozen als zijn vicepresident. Er is niets gematigd aan Kamala Harris. Ze zal altijd het meest radicale standpunt innemen.

De Biden-optie draagt de reële mogelijkheid in zich dat de 78-jarige president, die tekenen van mentale zwakte en verwarring heeft vertoond, het einde van zijn termijn niet zal bereiken. Zo zou de radicale vice-president wel eens de plaats kunnen innemen van de “gematigde” president. Een communistische leider zal dan over Amerika regeren volgens het marxistische platform van de Democraten.

Degenen die het radicale marxisme probeerden te vermijden door de Biden-optie te nemen, zouden plotseling in de snode greep van het communisme kunnen komen.

Lees ook: Hoe lang nog voordat het Klimaatakkoord omvalt?

De beste optie

Ongeacht de verkiezingsuitslag is het onmiskenbare feit dat miljoenen kiezers de Biden-optie als een gemakkelijke uitweg uit de huidige crisis hebben genomen. De mogelijkheid voor linkse machtsspelletjes toont aan dat er geen veiligheid is in middelmatigheid. Verlangend denken is geen haalbare en stabiele strategie voor de toekomst van Amerika. Bovenal zal een president die de morele wet negeert om het politieke programma van zijn partij te bevorderen, altijd in een ramp eindigen omdat immorele wetten in strijd zijn met de menselijke natuur.

Er is geen gemakkelijke uitweg uit de huidige crisis. Het vermijden van lijden op de korte termijn vergroot het lijden alleen maar in de toekomst. Door de Biden-optie te omarmen, is de natie weer de weg kwijt. Amerika moet het lijden omarmen en in God vertrouwen.

Dit artikel is eerder verschenen op tfp.org.

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2024 06:25

Doneer