Volt wint 2 zetels met communistisch pleidooi voor Europees basisinkomen

De Europese Unie lijkt steeds meer op de Sovjet-Unie

Volt wint 2 zetels met communistisch pleidooi voor Europees basisinkomen

THEMA'S:

Linkse journalisten en politici uiten hun zorgen om de EU-verkiezingswinst van ‘populistisch rechts’. Het echte gevaar is eerder Volt, dat via Brussel een nieuw communisme willen uitrollen over Europa.

Volt wint zetels

Volt heeft onverwachts 2 van de 31 Nederlandse zetels gehaald in het Europees Parlement. In Duitsland sleepte de partij 3 zetels binnen. De 5 Volt’ers zullen in het parlement aansluiten bij de Groenen, samen met GroenLinks-PvdA.

Telkens weer Volt-leider Laurens Dassen bij de NPO

De Nederlandse Volt-winst is de uitkomst van een niet-aflatende, bij tijd en wijle agressieve PR-campagne van de NPO. Avond na avond werden we vergast op Volt-leider Laurens Dassen, in de Tweede Kamer goed voor welgeteld 2 zetels, die in NPO-talkshows ‘duiding’ mocht geven aan de kabinetsformatie en de Europese politiek.

Volg COV op Telegram

Links is nu eenmaal objectief, vindt Hilversum

Het is ondenkbaar dat Joost Eerdmans keer op keer mag aanschuiven om een linkse formatiepoging te becommentariëren. De linksliberale overtuiging is nu eenmaal neutraal en objectief, zo is de heersende mening in Hilversum.

Volt draait nationale democratie de nek om

Wie het Europees verkiezingsprogramma van Volt leest, schrikt zich echter wezenloos. De partij pleit onbeschaamd voor een “federaal Europa”, waarbij Brussel “nationale wetten kan herroepen op basis van een nieuwe EU-grondwet”. Dit draait nationale democratie én de rechtsstaat de nek om.

Pieter Omtzigt

Hebben we bekende Nederlanders hun zorgen horen uiten over dit antidemocratische standpunt? Heeft rechtsstaatsridder Pieter Omtzigt plechtstatig Volt uitgesloten van samenwerking? We hoorden slechts krekels afgelopen verkiezingsweken.

Lees ook: EU-verkiezingen: wel degelijk grote ruk naar rechts

Brussel moet basisinkomen verstrekken

Nog verder gaat Volt door te pleiten voor een “Europees basisinkomen”. Dit is onversneden communisme. Het idee is dat de overheid iedereen geld geeft. Ongeacht of je werkt of niet. Terwijl de apostel Paulus wijselijk zegt dat “wie niet werke wil, ook niet ete” (2 Thess. 3:10).

Overheidsgeld krijgen moet de uitzondering blijven

Natuurlijk zijn er genoeg gevallen waarin iemand niet kan werken, door handicap of hoge leeftijd. Dan is overheidssteun geoorloofd. Maar voorop moet staan dat dit een uitzondering is op de normale situatie dat iedereen door arbeid in zijn eigen levensonderhoud voorziet.

Mentale wissel om

Het basisinkomen dat Volt predikt, zet een mentale wissel om bij burgers: ons geld komt van de overheid, wat je zelf verdient of bereikt is bijzaak.

Lees ook: Andreas Kinneging: 'Deze vraag stelt geen partij bij EU-verkiezingen'

Totaal communisme

Vroeg of laat leidt het basisinkomen tot een totaal communisme, waarin de overheid alle inkomsten naar zich toetrekt, om die naar de socialistische maat van rechtvaardigheid te ‘herverdelen’ onder burgers. (Vanzelfsprekend niet onder burgers die zich bezondigen aan 'nepnieuws' verspreiden.)

EUSSR

Dit is bovendien een communisme dat door Brussel doorgevoerd gaat worden. Directer bewijs voor onze stelling dat de EU in rap tempo evolueert tot een nieuwe USSR, is er deze verkiezingen niet gegeven.

Laatst bijgewerkt: 11 juni 2024 05:55

Doneer