Pepijn van Houwelingen: ‘World Economic Forum infiltreert onze overheid’

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen uit zijn zorgen over de invloed van het World Economic Forum op de Nederlandse overheid. Worden we vanuit Den Haag bestuurd, of vanuit Davos?

Pepijn van Houwelingen: ‘World Economic Forum infiltreert onze overheid’

THEMA'S:

Pepijn van Houwelingen doet onderzoek naar het World Economic Forum. Het Tweede Kamerlid uit zijn zorgen over de WEF-invloed in een interview met De Dagelijkse Standaard.

World Economic Forum zet rode lijnen uit

Premier Mark Rutte en WEF-chef Klaus Schwab doen graag voorkomen dat het World Economic Forum een neutrale praatclub is. Pepijn van Houwelingen weerspreekt dat: “Alles wijst er denk ik op dat in (o.a.) Davos de ‘rode lijnen’ worden uitgezet. Dat heeft Rutte een jaar geleden trouwens letterlijk (!) zo gezegd, om daarna zichzelf snel te corrigeren, maar het was denk ik een Freudiaanse verspreking.”

Openlijk streeft Schwab naar de Great Reset

Van Houwelingen somt de voorbeelden van ‘rode lijnen’ op. Het WEF pleit voor “de eiwittransitie (inclusief het eten van insectenvoedsel), de energietransitie die ons onze welvaart kost, de invoering van digitale munten (WEF-project waar Maxima bij betrokken is) een digitale identiteit enzovoort, enzovoort.” Complottheorieën heb je niet nodig om te weten wat het WEF wil, geeft Van Houwelingen aan. Alles staat openbaar op de website van Schwabs club.

Lees ook: 20 keer zo dodelijk als corona: World Economic Forum bereidt zich voor op nieuw virus

'WEF is geïnfiltreerd in ons staatsapparaat'

Als Tweede Kamerlid doet Van Houwelingen onderzoek naar de banden van het World Economic Forum met de Nederlandse overheid. Wat hem het meest schokt is “dat het WEF op alle niveaus inmiddels geïnfiltreerd lijkt te zijn in ons staatsapparaat.” Ministeries voeren WEF-beleid uit, hebben contactpersonen bij het WEF en tekenen formele contracten met de organisatie. Sommige ambtenaren hebben een WEF-e-mailadres.

'Nederland moet breken met deze organisatie'

Het Kamerlid van Forum voor Democratie noemt het “onbestaanbaar” dat premier Rutte en koningin Maxima bij een bijeenkomst zijn van een organisatie met een “extreem radicale globalistische agenda die op geen enkele wijze in het Nederlands belang is.” Van Houwelingen: “Met zo’n organisatie zou Nederland niets te maken moeten willen hebben en er dus alle banden mee moeten verbreken.” Precies de dringende oproep die Cultuur onder Vuur met een petitie aan premier Mark Rutte doet. Tekenen!

(Bron interview: De Dagelijkse Standaard)

Lees ook: Vladimir Poetin vertegenwoordigt niet de anti-Davos Partij

Laatst bijgewerkt: 23 januari 2024 16:05

Doneer