Hoofddoekje Arnhem: de islamiseringstactiek van Ahmed Marcouch

In een eentweetje met DENK drukt de Arnhemse moslimburgemeester Ahmed Marcouch het hoofddoekje door. (Beeld: YouTube)

Hoofddoekje Arnhem: de islamiseringstactiek van Ahmed Marcouch

THEMA'S:

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft zich de woede van menig Nederlander op de hals gehaald door in overeenstemming met zijn eigen geloof maar tegen de wil van minister en parlement te besluiten islamitische hoofddoekjes voor boa's toe te staan. Daarmee wordt de neutraliteit van de Nederlandse gezagshandhaving doorbroken.

Hoofddoekje om Yesilgöz te dwarsbomen

Het besluit is het gevolg van een motie van die strekking door Yildirim Usta, die deze namens DENK in de gemeenteraad heeft ingebracht. De islamitische partij wil met de motie het verbod op religieuze uitingen van overheidspersoneel van minister Yesilgöz dwarsbomen. “Wij vinden dat zij zich met haar aversie verzet tegen alles wat gerelateerd is aan de islam”, aldus Yildirim Usta tegenover Omroep Gelderland. Blijkbaar moet niet alleen het neutrale uniform, maar ook de minister zich aan de islam leren aanpassen.

Marcouch doet eentweetje met DENK

Het is de bekende islamitische omkering: overal ter wereld minderheden onderdrukken, vaak zeer gewelddadig, en als daar dan afkeuring over komt, klagen over anti-islamitische ‘aversie’ of ‘islamofobie’, alsof daar niet alle reden toe bestaat. Ook burgemeester Marcouch, die eerder ook al het hoofddoekje voor politieagenten verdedigde, trekt direct de discriminatiekaart: Dat óók islamieten zich moeten aanpassen aan de neutraliteit van het uniform betekent hen “uitsluiten”, vindt Marcouch, die als PvdA-burgemeester hier dus een eentweetje met DENK doet. "Het is discriminatie om dat te doen. Dat maken wij hier heel scherp en duidelijk."

Volg COV op Telegram

‘Yesilgöz wil mensen uitsluiten’

Uit de woordkeus van de burgemeester blijkt zonneklaar dat ook wat hem betreft het besluit over het hoofddoekje niet zomaar is genomen, maar uitdrukkelijk anti-Yesilgöz is bedoeld. De opvatting van de minister is immers “juridisch onhoudbaar”, meent de islamitische burgemeester, die de minister van Justitie ervan beschuldigt “zonder noodzaak” mensen te willen “uitsluiten”. Marcouch gaat voorbij aan het feit dat zelfs in islamitische landen – waar men de ideologische betekenis van het hoofddoekje kent – er heftige discussie over bestaan. Evenmin legt Marcouch uit waarom het voor een moslima een groot probleem moet zijn om zonder hoofddoekje haar werk te doen, terwijl ze – als ze niet over een eis kan heenkomen die voor anderen net zo goed geldt - natuurlijk ook gewoon voor een andere baan kan kiezen.

Beproefd islamitisch recept

Dan is er nog iets: de islamiserende provocatie van de Arnhemse burgemeester komt kort na de grote verkiezingsoverwinning van de PVV. Die was – dat wordt steeds duidelijker - een rechtstreeks gevolg van het bloedbad dat Hamas in Israël aanrichtte en van de antisemitische leuzen brullende demonstraties vóór Hamas die daarop straten en pleinen in Nederland overspoelden. De PVV-overwinning zit Marcouch niet lekker. Tegen de linkse Engelse krant The Guardian beweerde hij dat hij zijn achtjarige zoontje moest troosten: “Het was hartverscheurend. Dit is de zoon van de burgemeester en hij is bang dat de regering, deze partij, hem uit het land zal zetten.” Naar beproefd islamitisch recept stelt Marcouch, terwijl hij als allochtone politicus notabene een hoge functie in Nederland bereikt heeft, zichzelf en de islam als slachtoffers voor.

Lees ook: Waarom de islam nooit een echte bondgenoot kan zijn tegen woke

Marcouch: Moslimbroeders als inspiratie

In de carrière van Ahmed Marcouch heeft de ‘islamisering’ van Nederland echter altijd al centraal gestaan. Hij wil de problemen met de islam (misdaad, onverdraagzaamheid, terrorisme) altijd weer oplossen met nog “méér islam”. Dat merkte journalist Syp Wynia al in 2017 op in EM toen de Arnhemse burgemeester werd benoemd. Diens politieke agenda maakt hem daarvoor ongeschikt, aldus Wynia toen: “Marcouch is een ijveraar voor de islamisering van Nederland en deinst er ook niet voor terug om daarbij schouderophalend aan Grondwetsbepalingen voorbij te lopen.” De oud-woordvoerder van de Marokkaanse moskeeën haalt zijn inspiratie immers bij de beruchte Said Qutb (inspirator voor de Moslimbroederschap, maar ook van menige jihadist) en van ‘islamgeleerde’ Yusuf al-Qaradawi die aankondigde dat “de islam naar Europa zal terugkeren als veroveraar en overwinnaar”.

Laatst bijgewerkt: 18 december 2023 15:43

Doneer