Frans Timmermans wil motie van wantrouwen tegen PVV

Geert Wilders en Frans Timmermans kruisen de degens in de Tweede Kamer.

Frans Timmermans wil motie van wantrouwen tegen PVV

THEMA'S:

Frans Timmermans gaat een motie van wantrouwen indienen tegen PVV-ministers Faber en Klever. Dat kondigt de linkse leider aan tijdens het allereerste Kamerdebat van het nieuwe kabinet.

Motie van wantrouwen

Een motie van wantrouwen wordt normaal ingediend vanwege het optreden van een bepaalde minister. De ministers Marjolein Faber en Reinette Klever zijn echter amper begonnen. Zij hebben nog geen scheve schaats gereden.

Volg COV op Telegram

Frans Timmermans

Frans Timmermans geeft met zijn motie aan dat hij deze ministers niet op hun inhoud of daden beoordeelt, maar op wie ze zijn. Timmermans beschuldigt de PVV-ministers zelfs van racisme. “Waar haalt u het lef vandaan om onze mensen tot racist te bestempelen?” vraagt Geert Wilders in de Tweede Kamer. “Dat is nogal wat.”

Antisemitisme is toch vooral een islamitisch probleem

Eerder vergeleek Timmermans de islamkritische uitspraken van Geert Wilders met nazistische retoriek tegen de joden in de jaren 1930. Timmermans verzwijgt daarbij dat hedendaags antisemitisme vooral een islamitisch probleem is, een probleem dat groter en groter wordt door de massale immigratie die hij zelf actief bevorderd heeft.

Lees ook: Frans Timmermans: antisemitisme is de schuld van rechts, niet van de islam

Timmermans is een slechte verliezer

Het Kamerdebat van vandaag is het debuut van kabinet-Schoof. Timmermans vindt het lastig te verkroppen dat hij niet in het ministersvak zit als premier, maar moet buffelen als oppositielid. Het is een harde val van tweede man in de EU naar fractievoorzitter van een oppositiepartij in ons kikkerlandje.

Links speelt op de man

Timmermans ontwijkt de inhoud en valt tegenstanders politiek aan. Niet op de bal, maar op de man spelen: zo kennen we linkse politici. Steevast ontwijkt links het debat, om tegenstanders zwart te maken als “racisten”, “xenofoben”, “homofoben” enzovoorts.

Lees ook: Primeur: Frans Timmermans koopt miljoenenhuis in Maastricht met energielabel E

Omvolking

Zo valt Timmermans de PVV-bewindslieden constant aan op het gebruik van het woord “omvolking”. Daardoor wordt geen woord meer gezegd over het onmiskenbare feit dat de Europese christelijke cultuur verdrongen wordt door de islamitische cultuur.

PVV'ers moeten focus houden op de echte problemen

Terwijl Timmermans als een Sovjet-censuurcommissaris nauwgezet nagaat welke minister welk verkeerd woord heeft gebruikt, worden christenen in de tram bewusteloos geslagen door moslims. Laat de PVV-ministers dáár hun oog op richten. Het gekrakeel van Timmermans is slechts irritante ruis.

Laatst bijgewerkt: 12 juli 2024 16:48

Doneer