Akwasi, Jerry Afriyie en Sylvana Simons krijgen hun zin: Martin Bosma niet welkom bij slavernijherdenking

Akwasi en Martin Bosma. Bron afbeelding rechts: Wikimedia Commons / SDVBou.

Akwasi, Jerry Afriyie en Sylvana Simons krijgen hun zin: Martin Bosma niet welkom bij slavernijherdenking

THEMA'S:

Martin Bosma mag niet bij de slavernijherdenking van 1 juli zijn. De uitnodiging van de Tweede Kamervoorzitter is ingetrokken. Dat laat Linda Nooitmeer van het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) weten.

Sylvana Simons wint

Daarmee geeft Nooitmeer toe aan de druk van Jerry Afriyie, Akwasi en Sylvana Simons. Deze woke activisten hadden in een open brief geëist dat Bosma thuis zou blijven bij de Nationale Herdenking Slavernijverleden. NiNsee stond sympathiek tegenover deze eis en had al eerder bij Bosma aangedrongen om weg te blijven bij de herdenking.

Martin Bosma moet excuses maken

Woensdag hebben NiNsee-voorzitster Linda Nooitmeer en Kamervoorzitter Martin Bosma een gesprek gevoerd. Het heeft niet tot een verzoening geleid. Nooitmeer wil excuses van PVV’er Bosma, die in het verleden de slavernijherdenking "anti-blank racisme" en "propaganda en indoctrinatie" noemde.

Lees ook: Hoe Nederlandse slavernij-excuses de cultuurmarxisten in de kaarten spelen

Afriyie en Akwasi stammen zelf af van slavenhandelaars

Bosma is kritisch op de herdenking omdat die gekaapt is door neomarxistische activisten. Beroepsklagers als Jerry Afriyie en Akwasi misbruiken de slavenhandel voor hun radicale anti-Westerse agenda. Dit terwijl hun eigen Ashanti-voorouders nota bene zelf massaal slaven verhandelden. Als het iemand past om excuses te maken, dan is het wel Afriyie en Akwasi.

NiNsee krijgt subsidie voor oorlog tegen Zwarte Piet

Het NiNsee, dat geleid wordt door een actieve D66'er, laat zich gewillig voor het karretje van Afriyie en Akwasi spannen. Dit ‘instituut’ is een subsidiefuik voor Zwarte Piethaters. Blijkens de jaarrekening van 2022 leeft NiNsee voor 59% van overheidssubsidie. Dat is 472.000 euro per jaar die opgehoest wordt door Nederlanders, die in grote meerderheid niets moeten hebben van marxistische ondermijning van de Nederlandse cultuur.

Moet Keti Koti een verplichte feestdag worden?

PVV, kom in actie!

Martin Bosma is Tweede Kamervoorzitter en zal niet snel terugslaan met de scherpe retoriek die we van hem gewend zijn. Zijn partijgenoten in de Kamer en het kabinet kunnen dat wel. Zij moeten NiNsee de subsidie afnemen. Geen cent gemeenschapsgeld mag gaan naar de oorlog tegen de Nederlandse cultuur.

Laatst bijgewerkt: 26 juni 2024 20:41

Doneer