Welkom in het Europa van keel afsnijdende ‘jongeren’

Verslagen Fransen demonstreren in oktober 2020 tegen de jihadistische moord op leraar Samuel Paty. Op het bord staat 'Ik ben leraar'. (Foto: Mathieu Delmestre via Flickr, CC BY-NC-ND 2.0 Deed)

Welkom in het Europa van keel afsnijdende ‘jongeren’

[Nu er juist een Nederlandse vertaling verschenen is van De laatste dagen van Samuel Paty, over de leraar die op 16 oktober 2020 op straat door een jihadist werd onthoofd, is het goed alert te blijven op nieuwe gevallen. -red.]

Doodsbedreigingen tegen docent

Welkom in het nieuwe Europa, bakermat van de christelijke beschaving. Laten we het eens hebben over de beproeving die een leraar op een middelbare school in Argenteuil, Val d'Oise, in Frankrijk nu doormaakt. Het weekblad Valeurs Actuelles onderzocht de doodsbedreigingen die zijn leerlingen tegen hem hadden geuit. We vatten de belangrijkste punten van deze zaak samen, die boekdelen spreekt over de situatie van het Franse schoolsysteem.

... alleen in Frankrijk?

François werd leraar "om waarden over te dragen en aan te leren", vertelt de leraar aan het tijdschrift Valeurs actuelles. Twee keer, op 25 september en 13 oktober, is hij geïntimideerd en bedreigd door zijn leerlingen. De eerste keer gaf een opgewonden tiener, die hij had gevraagd te kalmeren, hem de middelvinger en maakte vervolgens een onthoofdingsgebaar door zijn vinger op zijn keel te leggen".

Volg COV op Telegram

Gebaar doorsnijden keel

De schoolleiding bagatelliseerde het intimiderende gebaar en de jongen werd niet gestraft. "Ik vind het verontrustend dat mijn eigen instelling het gebaar van het doorsnijden van de keel als gewoon beschouwt," zei de leraar. De ouders van de jongeman dienden zelfs een klacht in bij de politie tegen François, aan wie de school een week schorsing oplegde!

De leraar werd gestraft

Ja, u leest het goed, de leraar werd gestraft en niet de leerling die had gedreigd zijn keel door te snijden. Daarmee houdt de zaak niet op. Op 13 oktober jl., toen zijn collega Dominique Bernard werd gedood door een jihadist in Arras [bij wijze van ‘herdenking’ van de moord op Paty, red.] ter gelegenheid , werd François opnieuw bedreigd. Gebruikmakend van een ruzie, deed een leerling alsof hij zijn keel doorsneed voordat hij verdween.

Leerling ‘niet te identificeren’

Pas toen steunde de schoolleiding de leraar. Ze waren echter niet in staat om de leerling te identificeren, die daarom niet werd gestraft. De leerkracht diende een tweede klacht in op het politiebureau.

Islam en de zelfmoord van het Westen

Rellen van Nahel

François vertelde zijn ontzetting aan Valeurs Actuelles: "De scholen van de Republiek kunnen de slechte opvoeding van kinderen of de ideologie van bepaalde ouders niet meer aan. We hebben de rellen gezien met 12- tot 14-jarigen die in staat zijn daden te plegen die niet bij hun leeftijd horen". [François refereert aan de wekenlange rellen die volgden op het doodschieten op 27 juni jl. door de politie van het 17-jarige crimineeltje Nahel Merzouk in Nanterre, die, aangehouden na een reeks gevaarlijke overtredingen, er met de auto vandoor wilde gaan, -red.]

Leraar leeft in angst

De leraar leeft nu in angst om hetzelfde lot te ondergaan als Samuel Paty en Dominique Bernard: "Mijn leven is veranderd na deze gebeurtenissen. Ik ben heel voorzichtig in het openbaar vervoer. Ik laat mijn vriendin weten zodra ik op school aankom. Drie weken later werd ik bedreigd. Er is niets veranderd. Helaas".

Wie kan nog ontkennen dat de islamisering van Frankrijk ons dagelijks leven verstoort?

Dit artikel verscheen eerder op atfp.it.

Laatst bijgewerkt: 3 mei 2024 13:08

Doneer