Ouder bedreigt schooljongen met de dood

Herdenking van Samuel Paty, de docent die in 2020 door een ouder werd onthoofd, omdat hij de islam beledigd zou hebben. (Foto: Thomas Bresson via Wikimedia)

Ouder bedreigt schooljongen met de dood

THEMA'S:

Een surrealistisch tafereel: na een ruzie tussen twee kinderen bedreigt een vader met een mes een schooljongetje met de dood!

Gewapend met mes naar school

Het gebeurde begin maart, aan het begin van de les op de basisschool Léon-Jouhaux in Grenoble. De vader terroriseerde het onderwijzend personeel en de aanwezige ouders en kinderen: op die dag kwam hij gewapend met een mes aan op de school waar zijn kind was ingeschreven.

‘Ik ga je hoofd afhakken’

Het begon allemaal met een ruzie tussen een leerling en de zoon van de aanvaller op de speelplaats, terwijl de twee achtjarige jongetjes aan het voetballen waren. De situatie maakte de vader van een van de kinderen woedend en hij aarzelde niet om de andere leerling aan te vallen en bedreigde hem met de dood: "Ik ga je hoofd afhakken". Met een mes!

COV WhatsApp-banner

Ook moeder bedreigd

Behalve de aanval op de jongen bedreigde de man ook een moeder die probeerde in te grijpen. Hij ging haar zelfs met het mes achterna door de school. Sindsdien leeft deze vrouw met de angst om haar huis te verlaten omdat deze persoon in dezelfde buurt woont. Ook het aangevallen kind is getraumatiseerd en wil niet meer naar school.

Ouders starten petitie

De aanvaller, die het afgelopen jaar al verschillende aanvallen op zijn naam heeft gebracht, is in hechtenis genomen. Ouders zijn een petitie gestart om hun kinderen te beschermen tegen soortgelijke incidenten in de toekomst.

Onthoofding regulier in islam

Onthoofding is een gewone en wijdverbreide strafmethode in het islamitisch recht. Onthoofding is nog steeds een legaal executiemiddel in Saoedi-Arabië, Qatar en Jemen. Recentelijk hebben jihadistische organisaties zoals Islamitische Staat onthoofding gebruikt om gevangenen te doden.

Islam en de zelfmoord van het Westen

Samuel Paty onthoofd

Sinds 2002 zenden zij onthoofdingsvideo's uit als een vorm van terreur en propaganda. Een bekend slachtoffer van 'jihadistische onthoofders' was Samuel Paty. Deze als vriendelijk bekend staande leraar werd op 16 oktober 2020 in Frankrijk onthoofd.

Dit bericht is met toestemming overgenomen van Avenir de la Culture.

Laatst bijgewerkt: 17 april 2023 11:53

Doneer