Warmtepompen zitten dankzij GroenLinks vol milieuvervuilend R32-gas

GroenLinks stond toe dat milieuvervuilende gassen in warmtepomp gedaan werden.

Warmtepompen zitten dankzij GroenLinks vol milieuvervuilend R32-gas

THEMA'S:

In Nederlandse warmtepompen zit het vervuilende R32-gas. Het Europees Parlement weet dit al tien jaar, maar komt nu pas in actie.

R32-gas zorgt voor duizenden keren meer klimaatopwarming

De klimaatlobby wil heel Nederland aan de warmtepomp. Dit om de klimaatopwarming te bestrijden. Maar in de veel verkochte warmtepompen met binnen- en buitenunit zit de stof R32. Dit gas zorgt voor letterlijk duizenden keren meer klimaatopwarming dan CO2, zo weten experts. De energietransitie blijkt zo niet de oplossing, maar de aanjager van klimaatopwarming.

GroenLinks hield R32-gas buiten de wet

GroenLinks weet al sinds ten minste 2014 van het R32-gas. GL’er Bas Eickhout loosde toen een wet door het Europees Parlement die het gebruik van de stof in koelkasten, airco’s en vriezers verbood. GroenLinks hield bewust de warmtepomp buiten de wet. Het bestrijden van milieuvervuiling door het uit de wereld helpen van R32 was even minder belangrijk dan de verkoop van peperdure warmtepompen. Pas na elf jaar komt het Europees Parlement met een nieuw wetsvoorstel dat het gas in de ban doet. Dit gaat evenwel pas in per 2035.

Lees ook: Wat de klimaatlobby u niet vertelt: 10 nadelen van de warmtepomp

Monsterverbond van klimaatpolitici en warmtepompbranche

Je gaat er bijna van denken dat klimaatlinkse politici onder één hoedje spelen met de installatiebranche om onder het voorwendsel van milieubescherming de burger tienduizenden euro’s afhandig te maken. Alleen hebben we geen samenzweringstheorie nodig: aan de Klimaattafels is de zwendel openlijk besproken en doorgedrukt. De burger betaalt de rekening, in extra kosten én milieuvervuiling.

Laatst bijgewerkt: 16 januari 2024 09:03

Doneer