Klimaattafels: een grote claim op uw portemonnee

De overheid misbruikt de burger steeds meer als pinautomaat.

Klimaattafels: een grote claim op uw portemonnee

Wat de klimaattafels nu voorstellen, is ronduit desastreus! Eén idee betreft het verpachten van de grond van je koopwoning aan de gemeente, zodat particulieren de te dure en onwerkbare warmtepomp kunnen aanschaffen. Het eigen grondbezit is voor Nederlanders niet zelden het voornaamste privé-eigendom. Maar ook dit wordt zo naar de staat toegetrokken. Naast het aardgasverbod, wordt er ook gesuggereerd om vanaf 2030, dat is in iets meer dan elf jaar (!), een verbod op diesel en benzine door te voeren.

Stijgende energiekosten

De energierekening stijgt gigantisch. Businessinsider.nl berekende dat in 2019 de gemiddelde energierekening met 327 euro omhoog gaat! Daar kunt u een redelijk kerstdiner voor houden. Afgelopen jaar was die gemiddelde stijging al 180 euro. Dat wordt deze december in het bijzonder gemerkt. Zie ook onderstaande lezersbrief in de Telegraaf. Over twee jaar is dat een stijging van ruim 500 euro!

Tarieven omhoog

De regering en de EU doen er alles aan om u van het gas af te helpen. Door overheidsmaatregelen worden de tarieven steeds verder de lucht in geschoten. De burger moet van het gas af! Er wordt een schuldgevoel aangepraat t.a.v. het klimaat, maar de onderliggende redenen zijn economisch.

Artikel financiering Extinction Rebellion

Eco-communisme

Christiana Figueres (1956-), secretaris-generaal van het UNFCCC, het raamwerk van de VN voor het klimaatverdrag, liet zich in 2015 uit over één van de doelen van het verdrag en de klimaatakkoorden: “Dit is de eerste keer in de geschiedenis van de mensheid dat we onszelf de taak stellen om het economische ontwikkelingsmodel dat sinds de industriële revolutie gangbaar is, aan te passen.”

China

Daarmee doelt ze op het vrijemarktkapitalisme. Ze klaagde mede over het tweepartijenstelsel in Amerika en dat dit de klimaatdoeleinden effectief verhinderde. Ze ziet in het Chinese communistische systeem een geschikt model voor Amerika, indien die laatste de klimaatdoelen van de Verenigde Naties wil navolgen. Let wel: een communistisch systeem.

'Klimaatschuld'

Tijdens de eerdere klimaattop in Kopenhagen beloofde de EU o.a. om aan de derde wereld jaarlijks 2,4 miljard euro over te maken voor de zogenaamde ‘klimaatschuld’.

Klimaatpolitiek als herverdeling

Dr. Ottmar Edenhofer is één van de hoogste klimaatambtenaren van de VN. Hij wordt gezien als een autoriteit op het gebied van het klimaatveranderingsbeleid en stelt: “Het door en door ontkennen dat klimaatverandering een probleem voor de mensheid is, zoals sommige cynici doen, is een onethische en onacceptabele positie.”

Ottmar Edenhofer

Edenhofer zegt bovendien: “Men moet zichzelf bevrijden van de illusie dat het internationale klimaatbeleid milieubeleid is.” Het betreft namelijk geen beleid meer dat voor een beter milieu wil zorgen. Zoals Edenhofer zegt in de Zwitserse krant Neue Zürcher Zeitung van 14 november 2010, heeft het niets meer met ontbossing of de ozonlaag te maken. “Feitelijk herverdelen we het wereldvermogen door de klimaatpolitiek.”

Klimaattop

Het klimaatbeleid heeft dus niet meer met het beschermen van het milieu van doen. Edenhofer zei over de klimaattop die destijds werd gehouden in het Mexicaanse Cancun: “De aankomende wereldklimaattop in Cancun is eigenlijk een economische top, de grootste die gehouden is sinds de Tweede Wereldoorlog.”

Trojaans paard

Die andere topambtenaar van de VN, Figueres, sprak zoals genoemd bovendien haar voorkeur uit voor het Chinese communistische systeem in het doorvoeren van de gewenste maatregelen. Wereldwijde herdistributie van de rijkdom is inderdaad één van de voornaamste doelen van het communisme. De ongelofelijke uitspraken van Edenhofer en Figueres zijn voldoende bewijs om te concluderen dat de klimaatpolitiek als een Trojaans paard wordt ingezet door machtige progressieven om bijvoorbeeld brandstofbelastingen de hoogte in te jagen.

Bestel "Hoe winnen we de klimaatoorlog"

Brandstoffenverboden

Landen als Nederland, Denemarken en Israël willen vanaf 2030 een verbod op het verkopen van benzine-en dieselauto’s. Grotere landen als Frankrijk en Groot-Brittannië willen volgen in 2040. Zoals uit de woorden van Edenhofer kunnen worden opgemaakt, hebben dergelijke verboden en belastingen, waaronder ook het aardgasverbod, weinig van doen met het milieu, maar alles met een herverdeling van de rijkdom.

Ronduit absurd

Een aantal Nederlandse gemeenten willen zelf de ‘verduurzaming’ van particuliere woningen gaan financieren. Zij willen huiseigenaren de mogelijkheid bieden de grond onder hun huis te verkopen aan de gemeente. Het is ronduit absurd. Dit alles zodat de huizenbezitters dan het huis kunnen isoleren of de dure warmtepomp kunnen aanschaffen.

Premier Rutte, stop de oorlog tegen aardgas!

Laten we het tij keren. Tegen de oprukkende klimaatdictatuur in, moeten we bouwen aan een burgerbeweging die onverschrokken opkomt voor wat altijd normaal is geweest: Nederland heeft een diepgewortelde cultuur van vrij en verantwoordelijk omgaan met eigen geld. Daarom zitten onze pensioenfondsen vol en hebben velen van ons een koophuis. Deze welvaart komt op de tocht te staan als de Groene Lobby vrij spel krijgt. Dan zitten we met extra schuld, ingeperkte vrijheid en minder privé-eigendom. Dat is niet het Nederland dat we willen!

Daarom heeft Cultuur onder Vuur een petitie opgesteld, gericht aan premier Mark Rutte. Premier Rutte, luister niet naar de extreme voorstellen van de klimaatlobby en staak onmiddellijk de oorlog tegen aardgas!

Premier Rutte, stop de oorlog tegen aardgas!

Laatst bijgewerkt: 6 december 2023 07:16

Doneer