Schoof maakt zich hard voor deelname aan het World Economic Forum
Premier Schoof blijft zich hard maken voor Nederlandse deelname aan het World Economic Forum (WEF). Dit ondanks toenemende kritiek vanuit de samenleving op de gebrekkige transparantie en beïnvloeding van het WEF. Terwijl de PVV en BBB bewust wegblijven, roept de aanwezigheid van Schoof bij het komende WEF-evenement vragen op.
Nederland bij het WEF
Maandag 20 januari begint in Davos het jaarlijkse World Economic Forum. Samen met VVD-ministers Sophie Hermans en Ruben Brekelmans, secretaris-generaal van de NAVO Mark Rutte en president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot, vertegenwoordigt Schoof Nederland. Ook VN-gezant voor Gaza Sigrid Kaag sluit aan.
WEF belangrijk voor Nederland?
Schoof benadrukte tijdens een recente persconferentie hoe belangrijk de participatie aan het WEF is voor Nederland. “Het internationale contact dat ik onderhoud draagt bij aan de positie van Nederland. Het is belangrijk om de banden met andere landen en hun leiders te versterken,” zo stelde Schoof.
PVV en BBB blijven weg bij WEF
Ondanks deze uitleg blijft er kritiek op de Nederlandse deelname. De PVV en BBB hebben aangegeven bewust weg te blijven. PVV-leider Geert Wilders verklaarde recent: “Er zal geen bewindspersoon verbonden aan de PVV deelnemen aan de WEF-bijeenkomst in Davos.” Wilders heeft zich herhaaldelijk uitgesproken tegen het WEF en het gebrek aan transparantie.
Lees ook: Wat vindt het World Economic Forum van immigratie?
Kritiek van Wilders op het WEF
De afwezigheid van de PVV en BBB sluit aan bij een bredere maatschappelijke kritiek op het WEF. Wilders bekritiseerde eerder de deelname van Nederlandse bewindspersonen. In januari 2023 schreef hij: “De Kamer keert morgen terug van reces en het halve kabinet zit in een obscure bijeenkomst van het WEF in Davos en zegt daar zelfs Kamerdebatten voor af. Ondertussen willen ze critici de mond snoeren en politieke partijen van de oppositie verbieden. Zíj maken onze democratie kapot!”
Kritiek van Wilders op Mark Rutte en Sigrid Kaag
In september 2022 verweet Wilders toenmalig premier Rutte tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen: “Rutte is geen leider, maar een knecht van grotere Brusselse belangen, een politieke knecht van Sigrid Kaag, een vervreemde globalist die zich overal thuis voelt: bij de NAVO, in de Brusselse burelen van de Europese Unie, bij het WEF, bij de Verenigde Staten.”
Schoof heeft geen boodschap aan verzet tegen WEF
De beslotenheid van de bijeenkomsten, de onduidelijkheid over de agenda en het feit dat er namens Nederland bindende afspraken worden gemaakt voeden het wantrouwen bij veel Nederlanders. Schoof lijkt echter geen moeite te hebben met deze minachting voor de Nederlandse soevereiniteit. Over de afwijzing van het WEF door de PVV en BBB zei hij, “Zolang niemand mij een strobreed in de weg legt om daar naartoe te gaan, zit ik er niet mee”.
Lees ook: PVV en BBB laten het World Economic Forum links liggen
Oproep aan Dick Schoof
Schoof zou de zorgen van Nederlanders serieus moeten nemen en het goede voorbeeld van de PVV en BBB moeten volgen. Schoof heeft niks te zoeken bij een globalistische machtkliek als het WEF, dat de nationale soevereiniteit van Nederland uitholt met schimmige achterkamerpolitiek.
Verzet tegen het globalisme groeit
Gelukkig groeit het verzet tegen deze agenda. Steeds meer burgers begrijpen dat nationale soevereiniteit en bescherming van de eigen cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zo tekenden al 25.234 Nederlanders de petitie van Cultuur onder Vuur die premier Dick Schoof oproept om Nederland terug te trekken uit het World Economic Forum. Hiermee wordt een duidelijk signaal afgegeven: tegen globalisme, voor Nederlandse soevereiniteit.
Laatst bijgewerkt: 16 januari 2025 15:20