Communistisch China is niet oplossing, maar oorzaak van de wereldwijde coronacrisis

China wordt geregeerd door een communistisch regime dat de coronacrisis misbruikt om zijn binnenlandse en buitenlandse macht te versterken.

Communistisch China is niet oplossing, maar oorzaak van de wereldwijde coronacrisis

THEMA'S:

Als communistische regimes ergens goed in zijn, dan is het in propaganda bedrijven. Zo ook China. Met een geraffineerde PR-campagne scheppen de Chinese communisten het beeld dat zij de wereld hebben behoed voor een coronaramp. De werkelijkheid is eerder dat het Chinese regime het coronavirus juist de wereld in geholpen heeft.

‘Virussen in vleermuizen zijn tijdbom’

Chinese wetenschappers waarschuwen al jaren voor een corona-achtig virus. “De aanwezigheid van een groot reservoir van SARS-CoV-achtige virussen in hoefijzervleermuizen, samen met de cultuur van exotische zoogdieren eten in zuid-China, is een tijdbom”, schreven wetenschappers in 2007. De overheid deed niets. En doet niets. Ze staat toe dat de markten voor exotische dieren weer opengaan en voert daar amper controles uit. De consumptie van exotische dieren wordt niet aan banden gelegd. Eerder gestimuleerd; de Chinese overheid raadt nog altijd berengal aan als middel tegen corona.

Chinese markt met exotische dieren. Hier ligt mogelijk de oorsprong van het coronavirus.

Corona door mensen gemaakt?

In december 2019 barstte de tijdbom. Een heftig en zeer besmettelijk SARS-CoV-virus dook op in Chinese laboratoria. Dr. Shi Zhengli, expert in virussen en vleermuizen, ontrafelde het genoom van het virus en kon het linken aan de consumptie van hoefijzervleermuizen. Collega-virologen opperden zelfs de theorie dat het virus door mensen in China gemaakt is. Een gedachte die dr. Zhengli niet vreemd vond. Maar de virologen trokken de theorie snel in.

Grootschalige censuurcampagne

Hadden de Chinese virologen zich bedacht, of voelden ze de hete adem van de overheid in hun nek? Naarmate het virus zich verspreidde, begon de Chinese staat met een grootschalige censuurcampagne. De laboratoria moesten onmiddellijk stoppen met testen, monsters vernietigen en zwijgen tegen de media. Dat onthulde onafhankelijk Chinees mediakanaal Caixin Global in februari 2020. De artsen die in de ziekenhuizen aanliepen tegen een zeer besmettelijk en agressief virus, moesten eveneens zwijgen. Een dokter die zijn collega’s waarschuwde over het virus, werd in hechtenis genomen. Een maand later overleed hij aan corona.

Gigantisch banket voor tienduizenden gezinnen

Ondanks de indringende waarschuwingen van een groeiend leger aan artsen en journalisten, van wie velen in de gevangenis werden gezet, hield de Chinese overheid op Chinees Nieuwjaar een gigantisch banket voor tienduizenden gezinnen uit Wuhan. Precies de provincie waar het virus genadeloos heeft toegeslagen. Toen Wuhan op 23 januari in lockdown ging, woedde het virus al zeven weken. Tegen die tijd waren vijf miljoen mensen vertrokken uit de provincie. Een aardig deel met het virus onder de leden. De rest is geschiedenis – of beter gezegd de actualiteit waarin we nu leven, met een coronavirus dat zich over de hele wereld in rap tempo verspreidt.

Chinezen in de rij voor een mondkapje, eind januari. Tegen deze tijd had de overheid het virus wekenlang laten verspreiden. Bron afbeelding: Chinanews.com / China News Service.

‘China voert desinformatiecampagne’

China heeft corona nu onder controle. Het land meldt slechts één of helemaal geen nieuwe dode per dag. De Verenigde Staten meldt tussen de duizend en tweeduizend nieuwe doden per dag. China is met glans geslaagd. Het Westen faalt grandioos. Dat is het beeld wat statistieken nu geven. Maar het is een beeld geschapen door China, door manipulatie van cijfers en geraffineerde propaganda. “China voert een bewuste desinformatiecampagne,” waarschuwt China-expert Gordon Chang. Westerlingen geloven het communistische regime te snel, oordeelt hij. “We moeten begrijpen dat we een gedeelde vijand hebben die ons schade wil berokkenen. Dit is een existentieel gevecht.”

Officiële cijfers ongeloofwaardig

Maar klopt het wat China naar buiten brengt, dat er amper meer Chinezen overlijden aan corona? Vrijwel zeker niet. Chinezen staan uren in de rij bij crematoria om urnen van overleden familieleden op te halen. Telefoonmaatschappijen hebben wel 21 miljoen telefoonaccounts verloren tijdens de coronacrisis. China-expert en econoom Derek Scissors heeft met een model berekend dat het aantal infecties in China rond de 2,9 miljoen ligt. Meer dan dertig keer zo hoog als wat de Chinese overheid rapporteert (82.000 infecties). Scissors rekent voorzichtig, het aantal kan nog hoger liggen. Dat maakt het officiële cijfer van 3.300 coronadoden in China nogal ongeloofwaardig.

China manipuleert toevoer van zorgmiddelen

Klopt het dat de Verenigde Staten grandioos faalt? Daar verschillen de meningen over. Wat duidelijk niet helpt, is dat China een Amerikaanse fabriek voor geneeskundige hulpmiddelen heeft genationaliseerd. De maskers, testkits en andere producten waren bestemd voor de Amerikaanse markt, maar werden door China verkocht aan Spanje. De Amerikaanse en ook Europese afhankelijkheid van China wordt door experts als Rosemary Gibson als groot gevaar beschouwd. Basale medicijnen als penicilline worden alleen nog in China gemaakt. Terwijl het communistische regime zonder scrupules de toevoer van zorgmiddelen manipuleert.

Charmeoffensief

De PR-strategie van Beijing is geraffineerd. “Na het verbergen van de oorzaak,” zo schrijft de Amerikaan Gary Isbell, “heeft de Chinese overheid zichzelf ook voorgedaan als de oplossing van het probleem dat zij creëerde!” China stuurt door corona getroffen landen maskers en testkits, die bij nadere inspectie van zulke lage kwaliteit blijken dat landen ze weggooien. In Afrika maar ook Europa is het doneren van hulpmiddelen een middel voor China om aanzien en invloed te verkrijgen. Vooral de armere Afrikaanse landen zijn gevoelig voor dit charmeoffensief. Afgelopen decennia heeft China al miljarden in hun continent gestoken om daar hegemonie te verkrijgen.

Thaise reizigers met mondkapjes op, maart 2020. De wereldwijde verspreiding van mondkapjes is onderdeel van het Chinese charmeoffensief.

WHO geeft groen licht aan vleermuizenverkoop

Hoe effectief de Chinese propaganda is, zien we aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Die vertrouwde de Chinese overheid en verklaarde daardoor te laat de noodsituatie, zo zeggen critici. Nog in januari herhaalde de WHO de Chinese claim dat mensen het coronavirus niet op elkaar overdragen. In alles lijkt de WHO een slippendrager van Beijing te zijn geworden. De organisatie geeft zelfs groen licht aan het heropenen van de markten in Wuhan waar vleermuizen verkocht worden. Terwijl het aannemelijk is dat corona via deze verkoop de wereld in gekomen is. Zo bezien is het volledig logisch dat Donald Trump de Amerikaanse financiering aan WHO heeft stopgezet.

Agressieve atheïstisch-communistische wereldmacht

De perfide rol van China in de coronacrisis moet ons doen herbezinnen op de rol van de opkomende wereldmacht. China is niet de vreedzame reus die slechts goedkope producten wil maken voor consumenten over de hele wereld. Eerder een manipulator van internationale markten die gerust levensreddende medicijnen wegsluist. China is niet een traditioneel rijk zoals wij dat in onze Europese christelijke beschavingstraditie kennen, maar een agressieve atheïstisch-communistische wereldmacht dat een dodelijke oorlog voert tegen christenen en niet-Chinezen. Nu nog binnen de eigen landsgrenzen, maar de snelle groei van buitenlandse invloed kan daar snel verandering in brengen.

China is een communistische dictatuur, die niet terugdeinst voor 'biologische oorlogvoering' tegen zijn vijanden.

Regering moet relatie heroverwegen

De Nederlandse regering doet er verstandig aan om de diplomatieke en handelsrelaties met China te heroverwegen. Om minder afhankelijk te worden van bijvoorbeeld de Chinese medicijnexport. Maar belangrijk nog om de giftige geest van het communisme, dat springlevend is in China, te weren en in te dammen. Uiteindelijk heeft Nederland samen met het Westen de opgave – zelfs de roeping – om het communisme in China en elders omver te werpen. Het communisme is de aartsvijand van onze christelijke beschaving en zal niet rusten voordat het ons vernietigd heeft. Corona is een van de wapens in die strijd.

Cultuur onder Vuur verdedigt de Nederlandse cultuur en christelijke tradities, met 100 procent inzet en 0 euro subsidie. Help ons vandaag nog met een gift!

Laatst bijgewerkt: 13 december 2023 08:31

Doneer