De leugenfabriek: hoe islamitische terreur wordt gerelativeerd als uiting van 'mentale problemen'

Moslims in Frankrijk die demonstreren tegen de karikaturen van Charlie Hebdo, alvorens luttele jaren later een golf van terrorisme Parijs overspoelde. Bron afbeelding: Wikimedia / David Monniaux

De leugenfabriek: hoe islamitische terreur wordt gerelativeerd als uiting van 'mentale problemen'

THEMA'S:

In een artikel in Valeurs Actuelles blikt Jean Messiha, een bekend Frans politiek figuur, terug op de aanslag op het Gare de Lyon (Frankrijk) op 3 februari. De aanvaller trok plotseling een mes en een hamer en stak een voorbijganger neer.

Een gewapende gek

Andere mensen raakten daarna ook gewond. "De persoon werd kort daarna gearresteerd," zegt Messiha. "We kwamen er al snel achter dat hij 32 jaar oud was, uit Mali kwam en een Italiaanse verblijfsvergunning had. Binnen een uur na zijn arrestatie kregen we te horen dat hij 'onevenwichtig' was en leed aan psychiatrische problemen. Kortom, een gek. Het vonnis is binnen!"

Onbegrip en ongeloof

"Waarom deze gretigheid om de naam te zuiveren van een crimineel die bijna onschuldige levens nam zonder reden?" protesteert de politicus. "Om het nog erger te maken: Hoe ongelooflijk het ook lijkt, de bron van de informatie over de vermeende onbalans van de aanvaller is... de aanvaller zelf! Geven gekke mensen nu spontaan toe dat ze gek zijn?"

Volg COV op Telegram

Een vaste methode

"Het is nieuw en net naar buiten gekomen. Elke psychiater zal je vertellen dat er een onveranderlijk principe is in de psychiatrie: een gek weet nooit dat hij gek is. In feite is een van de primaire kenmerken van gekte het onvermogen om zichzelf als zodanig te diagnosticeren", merkt hij terecht op.

Doofpotcampagne

"Onze vijanden beschouwen als gek, onevenwichtig of lijdend aan psychiatrische stoornissen is op zijn best pretentieuze minachting en militante blindheid, en op zijn slechtst mediamanipulatie met als doel de publieke opinie te sussen zodat deze zich niet bewust wordt van het gevaar waarmee ze geconfronteerd wordt", zegt de heer Messiha.

Lees ook: Asielinstroom stijgt in 2024 met wel 35 procent

Geen lichte diagnose

"Onze vijanden zijn op geen enkele manier gestoord, verlicht of krankzinnig, zeldzame uitzonderingen daargelaten. Vooral wanneer ze zeggen dat ze zelf gek zijn, in een nauwelijks verholen vorm van taqqiya [praktijk in islam van verhullen ware geloof of overtuiging, red.]. Zulke onverantwoordelijkheid wordt 'verklaard' na een lange beoordeling door verschillende artsen gedurende meerdere dagen of zelfs weken. Met andere woorden, ontoerekeningsvatbaarheid kan niet worden uitgesproken, laat staan zelf worden uitgesproken. Het moet worden erkend door een panel van doorgewinterde professionals."

De leugen regeert

"Maar niets van dit alles werd gedaan voor de Malinese aanvaller in het Gare de Lyon, zodat de theorie van psychiatrische onbalans zich als een lopend vuurtje verspreidde naar de voorpagina's van alle kranten," betreurt Jean Messiha. "Hoe is dit mogelijk en wie zou zulke informatie slikken? Informatie die zo snel, beslissend, gratis en definitief is dat het op zichzelf al een bekentenis van een leugen is?"

Stop de massa-immigratie. Stop het dweilen met de kraan open!

Benoem het probleem

"De waarheid - en het zal erg moeilijk zijn voor het links-progressieve systeem om dit te horen - is dat deze persoon een illegale immigrant is, een geradicaliseerde moslim en, uiteindelijk, een islamitische terrorist die probeerde te doden in de naam van de islam", beweert hij.

De aap komt uit de mouw

"We zouden de voorbeelden kunnen optellen van al deze 'onevenwichtige' mensen die linkse journalisten en progressieve politici, verkleed als carnavalspsychiaters, spontaan als zodanig aan ons hadden verkocht en die, naarmate het onderzoek vorderde, bleken te zijn wat ze werkelijk waren: geradicaliseerde moslims en islamitische terroristen".

Lees ook: Amsterdam islamiseert: boa’s mogen hoofddoek dragen, stadsbestuur viert Ramadan

Zalige onwetendheid

Jean Messiha betreurt het: "Elke keer als er een aanslag wordt gepleegd, is het eerste wat in je opkomt een onevenwichtig persoon. De techniek is beproefd: naarmate de dagen verstrijken, volgt het ene nieuwsbericht het andere op en alleen wat er in de uren na de aanslagen is ingehamerd, zal door de publieke opinie worden onthouden. De waarheid, die dagen of zelfs weken later kan komen, zal veel mensen niet meer interesseren. Slaap, slaap, goede mensen."

Leugenfabriek

In het laatste deel van zijn artikel vraagt de heer Messiha: "Waarom verandert het politieke mediasysteem in hemelsnaam in een ware leugenfabriek als het om immigranten of moslims gaat, en dan nog wel een fabriek op industriële schaal, gezien de overvloed aan voorbeelden?"

Bestel moskeerapport

Een ongemakkelijke waarheid

"En waarom is de waarheid zo angstaanjagend voor de links-progressieve ideologie? Het is omdat het degenen zijn die deze misdaden en aanvallen tegen Frankrijk en het Franse volk mogelijk maken, door fanatiek hun invasie en islamisering te promoten met alle mogelijke middelen", stelt hij krachtig. Hij sloot af met deze oproep: "Stoppen of een herhaling?"

Dit artikel is eerder gepubliceerd op avenirdelaculture.info

Laatst bijgewerkt: 22 maart 2024 16:47

Doneer