Hoe AI misbruikt wordt door het World Economic Forum om andersdenkenden te bestrijden

'Desinformatie bestrijden' met AI is gewoon ouderwets ideologische rekeningen vereffenen door globalistisch links.

Hoe AI misbruikt wordt door het World Economic Forum om andersdenkenden te bestrijden

THEMA'S:

Het bedrijf OpenAI wil de democratie redden door ChatGPT te zuiveren van 'desinformatie'. Een contradictio in terminis, maar het proces is ingezet.

World Economic Forum

De oorlog tegen 'desinformatie' was dit jaar een thema van het World Economic Forum (WEF) in Davos. In januari werd de agenda gedomineerd door bestrijding van 'desinformatie', lees: 'alles wat de Great Reset of nieuwe wereldorde in de wielen rijdt'. Daarmee zou de 'eerlijkheid' gewaarborgd zijn van de vele verkiezingen in de wereld dit jaar. In Nederland dienden VVD en D66 in oktober een motie in voor het vormen van een AI-adviesraad. En de EU wil een AI-wet. Maar waarborgen deze de objectiviteit?

De regering werkt samen met het WEF

Het parlement steunde in oktober de AI-adviesraadmotie. Ditzelfde parlement werkt maar al te graag samen met het WEF. Het is inmiddels geen geheim meer; Nederland was dit jaar maar liefst het zwaarst van alle landen vertegenwoordigd tijdens de jaarlijkse conferentie in Davos! Een WEF-studie van januari geeft aan waar het gewicht lag: “Een van 's werelds grootste korte-termijnrisico's is het beïnvloeden van verkiezingen door middel van AI-gestuurde desinformatie”, aldus het Duitse Zeit Online. Is het WEF bang dat er teveel tegenstanders in het zadel worden geholpen?

Lees ook: Cultuur onder Vuur stuurt open brief aan Rutte: stap uit het World Economic Forum

Geen waarborg van objectiviteit maar ambitie

Wat de dwaas zegt begint met dwaasheid en eindigt met boosaardige krankzinnigheid, schrijft Salomo. Volgens deze regel valt er voor een objectieve chatbot geen waarborg te verwachten van partijen als VVD en D66 en ook niet van de EU; zij hebben hun ware aard al laten zien. De AI-adviesraad moet gaan adviseren over ethische grenzen, maar volgens het ICT-vaktijdschrift AG Connect beoogt de politiek nog een ander doel dat hier bovenuit stijgt: Nederland moet toonaangevend worden in de wereld! De AI-adviesraad zal moeten kiezen tussen het beschermen van Nederland voor technologie die de vrije wil van het volk in gevaar brengt en onethische ontwikkelingen, een zak geld en een pluim van het World Economic Forum.

ChatGPT als wapen tegen president Trump

In 2024 staan verkiezingen op stapel van het EU-parlement, maar ook de Amerikaanse verkiezingen. Welke informatie wil het WEF dat OpenAI wegdrukt om 'democratisch' te worden? Invloedrijk spreker bij het WEF Yuval Harari gaf in een interview aan, dat Trump als president het globalistische proces op nul kan zetten. Tot nog toe lukte het niet Trump klein te krijgen via de media en rechtszaken, maar ChatGPT is een nieuw wapen, dat de president in lijn met de media in een negatief daglicht kan stellen. Inmiddels is de top van OpenAI al vervangen door bestuur dat steun kan verwachten van een bedrijf als Microsoft, fervent gast van Davos. Wat staat de leugen nog in de weg?

Manipuleren door begripsverandering

Wijlen christelijk doctor en docent Rob Matzken schreef in 1978 het boek De psychonauten zijn geland met als subtitel een studie over de 'machten' die de mensheid in toenemende mate gaan 'sturen' in een richting van een totalitaire wereld. Dit zouden die (menselijke) machten doen door begripsbetekenissen te veranderen. En dat is wat al decennia gaande is bij de VN en het WEF.

SDG-indoctrinatie

Wat betreft de zeventien Sustainable Development Goals (SDG's) van het WEF, zoals 'gelijke rechten voor vrouwen', gaat het niet alleen over zaken als inkomen, maar ook over het 'recht' abortus te plegen. Als er sprake is van het 'tegengaan van klimaatverandering', gaat het ook over het uitroeien van de boeren. Het woord 'democratie' zal het WEF ongeveer definiëren als: het volk indoctrineren, zodat het denkt vrijwillig te kiezen voor leiders die het World Economic Forum naar voren schuift.

Laatst bijgewerkt: 23 februari 2024 07:18

Doneer