Basisschool verplicht kinderen ’s nachts aan Ramadan te doen en 7 andere voorbeelden van Ramadwang

Nederlandse kinderen worden steeds meer geïslamiseerd, vooral tijdens de Ramadan.

Basisschool verplicht kinderen ’s nachts aan Ramadan te doen en 7 andere voorbeelden van Ramadwang

THEMA'S:

Vandaag wordt de Ramadan afgesloten. De islamitische ‘vastenmaand’ waarin moslims meer eten dan ooit werd niet alleen ‘gevierd’ door moslims. Ook christenen en andere niet-moslims werden onder druk gezet om mee te doen. Cultuur onder Vuur geeft u 8 voorbeelden van deze sluipende vorm van zelfislamisering:

1. Basisschool verplicht leerlingen naar iftarmaaltijd te komen… om 4:30

Leerlingen van de Hilversumse basisschool de Lelyschool moesten de eerste dag na het Paasweekend verplicht om half vijf ’s ochtends op school verschijnen. Het traditionele paasontbijt werd maar liefst vier uur vervroegd vanwege de islamitische leerlingen die anders nog zitten uit te buiken van hun nachtelijke maaltijd. Het paasontbijt werd gecombineerd met dadels en ander Ramadanvoedsel. Als het traditionele schoolontbijt na Pasen werd gehandhaafd, konden moslims dat zonder problemen overslaan. De christelijke leerlingen hebben nu minder geluk. Zij moeten meedoen. “Integratie komt van twee kanten, hè?”, aldus de schoolmeester. Maar zoals altijd komt de ‘integratie’ hier maar van één en dezelfde kant.

Lees ook: Waarom islamitische migranten bijna allemaal jonge mannen zijn

2. School verbiedt niet-islamitische leerlingen om te eten of drinken

“Aangezien deze dag tijdens de ramadan valt, is het voor alle leerlingen niet toegestaan tijdens de heen- en terugreis in de bus te eten of te drinken.” Deze mededeling stond in een informatiebrief over een schoolreisje naar de Efteling van het Mondial College uit Nijmegen. Onze oosterburen kunnen er ook wat van. In Frankfurt mocht een hele klas van tienjarigen overdag geen druppel water drinken omdat 3 (!) van de 27 leerlingen meededen aan de Ramadan. Dit terwijl een moslim officieel pas vanaf zijn of haar pubertijd verplicht is om mee te doen.

3. Christelijke scholen organiseren iftarmaaltijden

“De geloven lijken op elkaar, alleen de rituelen zijn anders.” Het katholieke Antoniuscollege in Gouda mocht in het NRC deugen over de eerste iftarmaaltijd op de school. Slechts 10% van de leerlingen is islamitisch – en daarvan doet nog niet eens iedereen mee. Desondanks stelt de school de vraatzuchtmaand op gelijke voet met de feesten van het christelijk geloof waar de school haar bestaan aan te danken heeft. Ook in Steenbergen, op de middelbare school ’t Ravelijn – eveneens katholiek, werd dit jaar voor het eerst een iftarmaaltijd gehouden. Twee islamitische docenten hadden dit georganiseerd “zodat ook niet-moslims kunnen zien wat het inhoudt”. Zelfs Esther Prent, locoburgemeester en wethouder onderwijs, kwam op bezoek.

CLZ

Ook op het Christelijk Lyceum in Zeist wordt de Ramadan gepromoot. (Bron: medestander Cultuur onder Vuur)

4. Christelijke school schaft Paasontbijt af vanwege de Ramadan

Omdat Pasen tegelijk valt met de Ramadan moeten scholen met zowel christelijke als islamitische leerlingen een keuze maken. Sommige scholen proberen ze te versmelten of vermengen zoals de school in Hilversum – bovenaan besproken. Andere scholen schaffen de Paasmaaltijd helemaal af, onder druk van islamitische ouders. Dit gebeurde op de basisschool De Notelaar in Wijnegem, Vlaanderen. Dit terwijl het een mooie kans was om ‘niet-christenen te laten zien wat het inhoudt’. Het gedogen van andere religieuze gebruiken blijkt toch vaak eenrichtingsverkeer.

5. Roosters verschuiven vanwege Ramadan

In Engeland en Vlaanderen doen ze het al: toetsen en sportactiviteiten verschuiven vanwege de Ramadan. Ook in Nederland klinken er steeds meer stemmen om ons hieraan aan te passen. Want – niet verrassend – deelnemende leerlingen zijn niet vooruit te branden tijdens de Ramadan. “De kinderen zijn futloos”, aldus de directeur van de Amsterdamse Rosaschool. Een aantal jaren geleden viel de Cito-toets tijdens de Ramadan. DENK stelde Kamervragen over het verschuiven van de eindtoets van de basisschool vanwege het islamitische feest. Ook het Voedingscentrum raadt aan om “fysiek zware gymactiviteiten (zoals de piepjestest)” een maandje op te schuiven.

Lees ook: Nieuw rapport seksuele uitbuiting: bijna 90% migratieachtergrond en veelpleger

6. Voetbalwedstrijd stilgelegd na zonsondergang

Ook in de wereld van de sport klinken er steeds meer stemmen om ‘solidair te zijn’ aan moslims. De KNVB islamiseert zichzelf overigens al. Als de bal na zonsondergang tijdens een voetbalwedstrijd buiten het veld gaat, mag de scheidsrechter de wedstrijd stilleggen als er van de voetballers “minimaal één persoon” meedoet aan de Ramadan. Deze regel geldt niet alleen voor de profs, maar zelfs bij amateurverenigingen. Dus als VV Nunspeet tegen VV Hulshorst een avondwedstrijd zouden spelen, en een van de clubs één moslimspeler heeft, legt de scheidsrechter bij de eerste de beste gelegenheid de wedstrijd stil zodat hij kan eten.

KNVD Ramadwang

7. Niet-moslims ‘vasten’ mee uit ‘solidariteit’

Dat moslims meedoen aan de Ramadan, à la, maar via sociale media duiken er ook steeds meer berichten op van niet-moslims die uit ‘solidariteit’ mee-‘vasten’. De NOS sprak meerdere Nederlanders die een dagje of langer meedoen. “Voor het eerst doe ik een dag mee. Hopelijk begrijp ik hierna beter hoe het is voor collega's die de hele maand vasten”, aldus een medewerkster van een advieskantoor. Onder deze islamofielen zitten niet alleen goed bedoelende alledaagse Nederlanders, maar ook Pieter-Jaap Aalbersberg, tegenwoordig de directeur van NCTV – onze nationale antiterreursinstantie. Dit is bijna net zo ironisch als tragisch, aangezien moslims tijdens de “heilige maand”, zoals Aalbersberg de Ramadan noemt, gemiddeld de meeste terroristische aanslagen plegen.

8. Zelfislamisering ten top

Voor wie ‘solidariteit’ niet ver genoeg gaat; er zijn ook niet-islamitische instanties die de Ramadan aanprijzen. Het stadsdeelbestuur van Amsterdam Nieuw-West vierde Ramadan bij een “dialoogbijeenkomst”. De ambtenaren steekt de loftrompet op: “We nodigen iedereen uit om de waarde van Ramadan te verkennen.” Ook het ‘Kennispunt gelijke kansen MBO’ prijst de vraatzuchtmaand aan voor niet-moslims: “Door het vasten wordt ook bijgedragen aan het verbeteren van de gezondheid… Voor velen zorgt het ook voor een gevoel van discipline, zelfbeheersing en waardering voor de zegeningen van het leven.” Gezond is de Ramadan echter totaal niet. Lange tijd niet drinken is erg slecht voor de nieren. Bovendien is je na lange tijd volledig volproppen, daarna meteen slapen om je daarna meteen weer vol te proppen niet goed voor je spijsvertering. Hoe iemand zelfbeheersing leert door een maand lang aan te schuiven bij twee dagelijkse grote maaltijden, klinkt eveneens ongeloofwaardig.

NPO islamofiel

Wie nu naar de website van NPO gaat wordt gebombardeerd met Ramadanpropaganda (beeld: NPO).

Ramadan-promotie voorportaal zelfislamisering

Nederland is zichzelf steeds meer aan het islamiseren. Er klinken steeds meer geluiden van mensen die het Suikerfeest – de calorierijke afsluiter van de Ramadan – tot officiële feestdag willen verheffen, ten koste van de christelijke feestdagen. Vaak zijn linkse niet-islamitische Nederlanders de grootste aanjagers van deze egalisering. Er is echter een belangrijk verschil. Islam is een handelingsreligie. De nadruk ligt vooral op het volgzaam uitvoeren van de rituelen – islam betekent dan ook ‘onderwerping’. Mannelijke lust voor vrouwelijk schoon wordt ook aan de buitenkant ‘opgelost’ met een boerka of hoofddoek. Het christendom daarentegen legt – naast de kuisheid voor vrouwen – vooral de nadruk op het bestrijden van de begerige gevoelens van mannen. Hetzelfde geldt voor vasten. Moslims pronken met hun ‘vroomheid’, soms letterlijk door trots hun grijze tong aan elkaar te laten zien. Jezus Christus waarschuwt ons juist tegen vasten om “gezien te worden door anderen”. Echt vasten doe je voor God, en niet voor de eer van mensen (Mat. 6:16-18).

Laatst bijgewerkt: 15 april 2024 15:36

Doneer