Zelfislamisering: paasontbijt geschrapt vanwege ramadan

Het paasontbijt op school is een mooie gelegenheid islamitische leerlingen iets over het christendom bij te brengen. (Foto: Pixabay)

Zelfislamisering: paasontbijt geschrapt vanwege ramadan

THEMA'S:

Basisscholen in Nederland schrappen het paasontbijt op school. Reden is dat de ramadan, de islamitische vastenmaand, dit jaar in april valt en dus ook de Paasweek omvat. Maar ook zonder ramadan zijn scholen al geneigd pro-actief vermeende islamitische gevoeligheden te ontzien.

Paasontbijt vervangen

Het is een terugkerend thema: dit jaar is het basisschool de Nieuwe Wereld in Purmerend die het paasontbijt afgelast. De school laat via sociale media weten dat sommige leerlingen van islamitischen huize nu eenmaal overdag moeten vasten tijdens de ramadan. Om niemand buiten te sluiten wordt het paasontbijt daarom vervangen door andere activiteiten. Dit komt neer op het verloochenen van de Nederlandse christelijke beschaving, waarin islamitische kinderen nu juist moeten integreren.

Bestel moskeerapport

Mohammed was krijgsheer

Het Paasfeest is het grootste christelijke feest, belangrijker dan Kerstmis. Het gedenkt de opstanding uit de dood van Jezus Christus, die aan de wereld als Gods Zoon een nieuwe boodschap van hoop en liefde heeft gebracht. Die boodschap staat haaks op die van de islam. De ‘profeet’ Mohammed was immers een krijgsheer, die slaven hield, aan veelwijverij deed en wiens wreedheid, zoals de eigen islamitische tradities duidelijk maken, geen grenzen kende. Kortom: een dubieuze voorbeeldfiguur. Lees hiervoor Islam en de zelfmoord van het Westen, het boek dat Cultuur onder Vuur over de islam heeft uitgebracht:

Islam en de zelfmoord van het Westen

Koran biedt verwrongen beeld van Jezus

De vraag is in hoeverre de aanpassing van scholen zoals die in Purmerend aangevraagd is door moslims en in hoeverre het niet gewoon een vorm van spontane zelfislamisering is: het anticiperen op vermeende islamitische gevoeligheden. Waarom moslimkinderen niet vrolijk laten meedoen met het Paasontbijt? Het is een mooie gelegenheid hun wat over Jezus Christus te vertellen, van wie de Koran slechts een verwrongen en onhistorisch beeld overlevert. Dat is een veel betere vorm van tegemoetkoming dan je eigen identiteit tegenover anderen verloochenen.

Laatst bijgewerkt: 1 april 2022 15:30

Doneer