‘Massamigratie gaat niet om mensen helpen, maar om nationale identiteit te vernietigen’

Kardinaal Müller: 'Globalisten willen dat iedereen volledig geïsoleerd is en niet meer verbonden wordt door taal, cultuur, familiebanden of een eigen land.' (Beeld: YouTube)

‘Massamigratie gaat niet om mensen helpen, maar om nationale identiteit te vernietigen’

Kardinaal Gerhard Müller hekelt hoe "zelfbenoemde" globalisten massamigratie gebruiken om de nationale identiteit van volkeren te vernietigen. Critici van dit concept worden vaak als "nazi's" bestempeld om hen het zwijgen op te leggen, meent hij.

Iedereen moet 'ontheemd en geïsoleerd'

In gesprek met LifeSiteNews sprak de voormalige prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer over de ideologieën achter het globalisme en hun fatale gevolgen. "Massa-immigratie gaat niet over het helpen van mensen, maar over het vernietigen van de nationale identiteit," aldus Müller. "Ze willen dat iedereen volledig geïsoleerd is en niet verbonden door taal, cultuur, familiebanden of een thuisland waar ze zich thuis voelen," vervolgt de kardinaal: "Ze willen dat iedereen geatomiseerd is, zonder culturele en religieuze wortels en identiteit." Eerder liet zijn Afrikaanse collega, kardinaal Sarah, een soortgelijk geluid horen.

‘Te veel’ mensen?

De Duitse kardinaal stelt dat veel globalisten geloven dat er "te veel" mensen op aarde zijn, wat "klimaatschade" veroorzaakt. Om deze vermeende "overbevolking" tegen te gaan, gebruiken deze machtsgroepen abortus en euthanasie als onderdeel van een "uitroeiingsprogramma". De prominente kardinaal voegt daaraan toe: "En tegelijkertijd wordt iedereen die dit bekritiseert een nazi genoemd door degenen die zelf de moorddadige nazi-ideologie van 'macht maakt macht’ voorstaan."

Volg COV op Telegram

‘Nazi’ beschuldiging om andersdenkenden

Müller legt uit dat de ‘nazi’ beschuldiging vaak wordt gebruikt als een "machtsinstrument" tegen afwijkende meningen. Het lage respect voor het menselijk leven vloeit voort uit de filosofische positie van het materialisme van globalisten, vervolgt Müller: "Je moet kijken naar de Frans-Roemeense filosoof Emil Cioran, die in zijn boek Le Mauvais demiurge de meest meedogenloze haat tegen de schepping en de goedheid van God propageert en het slangengif van het nihilisme van alle jakobijnse, communistische, fascistische en woke 'elites' van de afgelopen twee eeuwen uitspuwt."

Globalisme mengt kapitalisme en communisme

Volgens de voormalige Vaticaanse topman is het globalistische systeem een mengeling van kapitalisme en communisme. De westerse globalisten zijn kapitalisten met een "socialistische mentaliteit". - "In dit systeem is totalitarisme versmolten met materialisme," legt hij uit.

Klimaatverandering als nepreligie

Müller stelt ook dat klimaatverandering en de "groene" beweging worden gebruikt als een "vervangende religie" die velen aanhangen "in plaats van het oorspronkelijke christendom te verspreiden". De Duitse kardinaal voegt eraan toe: "Respect voor het schepsel komt voort uit geloof in de goede Schepper en heeft geen catastrofaal wereldbeeld nodig."

Laatst bijgewerkt: 3 mei 2024 12:53

Doneer