Linkse activisten klimmen op dak van kazerne: waar is de militaire orde?

De Kromhout Kazerne. Bron afbeelding: Wikimedia Commons / Jannes Linders.

Linkse activisten klimmen op dak van kazerne: waar is de militaire orde?

THEMA'S:

Pro-Palestina-activisten zijn zaterdag op het dak geklommen van de Kromhout Kazerne in Utrecht. Waarom laat de legerleiding dit gebeuren?

Kromhout Kazerne

De linkse activisten droegen maskers en scandeerden leuzen als “From the river to the sea, Palestine will be free”. Met ladders klommen zij op de poort van de Kromhout Kazerne. Ook blokkeerden zij lange tijd de ingang.

Zo demonstreert links nu eenmaal

Het verbaast niet dat linkse activisten op strategische locaties willen protesteren. Zij maken voluit gebruik van het demonstratierecht, wetend dat zij met veel meer wegkomen dan coronademonstranten of pro-life wakers.

Lees ook: Extinction Rebellion trekt spoor van vernieling. Wanneer legt Timmermans verantwoording af?

Waarom laat de Landmacht dit toe?

Wat wel verbaast is dat de krijgsmacht deze belegering toelaat. De Kromhout Kazerne is notabene het hoofdkwartier van de Koninklijke Landmacht. Een demonstratie met obstructie is een gevaar voor de nationale veiligheid.

In de Verenigde Staten is dit ondenkbaar

Het is ondenkbaar dat pro-Palestina-demonstranten het Pentagon, hoofdkwartier van het Amerikaanse leger, zouden bezetten. De militaire politie zou hen al opgepakt hebben voor ze überhaupt het eerste hek over waren.

Peiling diversiteitsquota Defensie

Slecht signaal aan vijanden

Waarom is de leiding van de Nederlandse krijgsmacht dan zo slap? Waarom grijpt de marechaussee niet met harde hand in, gelet op de nationale veiligheid? De Landmacht geeft aan terroristen en buitenlandse mogendheid het signaal af dat je letterlijk over de Nederlanders heenloopt.

De bezem door de legerleiding?

De krijgsmacht is de hoeder van orde, gezag, traditie, eer en moed. Deugden en waarden die de Revolutie wil afbreken. Als de legerleiding daar niets tegen wil doen, dan zal de nieuwe defensieminister Ruben Brekelmans de bezem moeten pakken om door het hoofdkwartier te gaan.

Laatst bijgewerkt: 8 juli 2024 16:48

Doneer