Geweld dreigt: Extinction Rebellion chanteert Rabobank met ultimatum

Extinction Rebellion vernielde in 2021 de HSBC-bank in Londen. Bron afbeelding: screenshot video Yahoo.

Geweld dreigt: Extinction Rebellion chanteert Rabobank met ultimatum

Extinction Rebellion (XR) heeft de Rabobank een ultimatum gesteld. De bank moet direct stoppen met “met het financieren van de industriële landbouw” en bovendien schadevergoeding betalen. “Als Rabo niet binnen 15 dagen toezegt, volgen er kantoorsluitingen door het hele land", aldus XR.

Klimaatbeweging brengt terreur voort

Net als voorheen het marxisme, waarvan het de voortzetting is, brengt de klimaatbeweging terreur voort. De Rabobank kan deze chantage door het klimaatterrorisme moeilijk aanklagen, want ze oefent die zelf ook uit, door haar klanten, de boeren in het bijzonder, te dwingen met “een goed milieuverhaal” te komen omdat ze anders een lening bij de bank wel kunnen vergeten.

Rabobank weer in greep DNB

De Rabobank volgt zo op haar beurt De Nederlandsche Bank (DNB), de bank voor andere banken. Voor leningen aan andere banken, wat tot de opdracht van DNB behoort, legt president Klaas Knot eveneens ‘groene’ maatstaven aan. “Bij DNB staat verduurzaming hoog op de agenda”, staat nu op de website van DNB te lezen. “Wij adviseren de overheid en nemen het op in ons toezicht, onze beleggingen en onze bedrijfsvoering.”

Petitie stop blokkade Extinction Rebellion

Energieprijzen zijn gevolg klimaatwaan

En DNB voegt daaraan toe. “De tijd dringt, want hoe langer we wachten, hoe groter de onzekerheid en de kans op economische schokken.” Dit terwijl iedereen weet dat bijvoorbeeld de huidige, dramatisch stijgende energieprijzen vooral een gevolg zijn van het afstoten van fossiele energiebronnen, zonder dat daar deugdelijke alternatieven voor zijn.

Groen is het nieuwe rood

De chantage van XR tegen de Rabobank bewijst ten overvloede dat de ‘groene’ agenda in feite een rode is, zoals Cultuur onder Vuur heeft laten zien in het boek Groen is het nieuwe rood. Het door de arbeiders verlaten socialisme heeft zich in klimaatsocialisme weten te transformeren door te schermen met dreigingen van wereldomvattende proporties – klimaatopwarming en andere vermeende vormen van ‘milieucrisis’ – om zo alsnog zijn agenda van nivellering, bestrijding van privé-eigendom en economische degrowth, alsmede van basisinkomen en wereldbestuur door te drukken.

Rote Armee Fraktion

Hoe langer de staat XR zijn chanterende gang laat gaan, hoe moeilijker het zal zijn de geest van terrorisme terug in de fles te krijgen. In Duitsland heeft niemand minder dan Bettina Röhl, de dochter van Ulrike Meinhof, mede-oprichtster van de destijds dood en verderf zaaiende Baader-Meinhof groep, alias de Rote Armee Fraktion, indringend gewaarschuwd voor de parallellen die zij bij de ontwikkeling van XR ziet. Als niet tijdig ingegrepen wordt, is een Grüne Armee Fraktion een kwestie van tijd.

Lees ook: Activisten bij Extinction Rebellion opperen "bestormen" en "pijpleiding opblazen" om klimaat te redden

Britse XR vernielde al eerder een bank

Het valt te verwachten dat de XR-demonstranten vernielingen zullen aanrichten bij de Rabobank. De Britse tak van XR sloeg in 2021 minstens 19 ramen in bij het hoofdkwartier van de bank HSBC. "We zullen alle gereedschappen uit de kist gebruiken om HSBC te stoppen", had een XR-leider op voorhand gewaarschuwd. Met hamers en beitels werden gaten geslagen in de ramen.

Laatst bijgewerkt: 10 januari 2024 17:02

Doneer