Fauci valt door de mand: coronamaatregelen bleken grotendeels verzonnen

Fauci beantwoordt vragen tijdens het verhoor door het Huis van Afgevaardigden. Bron afbeelding: PBS News Hour

Fauci valt door de mand: coronamaatregelen bleken grotendeels verzonnen

THEMA'S:

Waar komt het coronavirus vandaan? In hoeverre werkten de coronamaatregelen? Anthony Fauci, voormalig hoofd van het Amerikaanse RIVM, legt een onthullende getuigenis af voor een comité van het Huis van Afgevaardigden.

Anthony Fauci

Fauci verklaarde dat hij begin 2020 in een telefoongesprek met twee wetenschappers (Jeremy Farrar en Kristian Andersen) op de hoogte werd gebracht dat het coronavirus vermoedelijk in een laboratorium gemanipuleerd is. De wetenschappelijke wereld is verdeeld tussen de theorie dat het virus van dieren komt en de theorie dat het in een Chinees laboratorium ontwikkeld is. Maar, zo zei Fauci: '"Ik, noch wie dan ook, kan garant staan voor andere zaken die zich in China kunnen afspelen, wat de reden is dat ik altijd heb gezegd en ik het altijd zal blijven zeggen, ik open sta voor wat de oorsprong van het virus is".

Volg COV op Telegram

Regels zonder basis

Toen het comité hem ondervraagde over 'afstand houden' als coronamaatregel, antwoordde Fauci simpelweg dat "hij het zich niet kon herinneren" waar die richtlijnen vandaan waren gekomen en ze "gewoon een soort van verschenen" waren. Ook voegde hij eraan toe dat hij "niet op de hoogte was van wetenschappelijk onderzoek" dat deze regels zou ondersteunen, omdat dat "erg moeilijk te doen" zou zijn. Deze regels, die werden aanbevolen door het Amerikaanse RIVM, hadden geen empirische data om ze te ondersteunen, zo verklaarde Fauci. De reden dat hij zich hier niet tegen verzette was omdat men volgens hem er raar van zou opkijken als hij kritiek zou uiten op een andere instantie van de overheid.

Lees ook: Houd corona-technocraten verantwoordelijk voor hun blunders

Voorzichtige burgers als zondebok

Fauci bleek niet de volledige verantwoordelijkheid voor de desastreuze gevolgen van de maatregelen op zich te willen nemen. Zo uitte hij kritiek op het Amerikaanse publiek, omdat ze zouden hebben geluisterd naar "podcasts, memes en complottheoristen" in plaats van naar "de slimste en beste doktoren en wetenschappers van Amerika". Hierdoor zouden ongevaccineerde Amerikanen verantwoordelijk zijn voor een extra 200.000 tot 300.000 doden. Waar deze cijfers vandaan komen, weet absoluut niemand: ook Fauci zelf wist niet te benoemen waar hij ze vandaan had gehaald, louter dat "bepaalde mensen onderzoek hebben gedaan" naar de effecten die ongevaccineerden op gevaccineerden zouden kunnen hebben.

Banner petitie tegen vaccinatiedwang

Een ironische conclusie

Het is frappant om te bedenken dat degenen die vraagtekens hadden gezet bij deze maatregelen destijds voor "wappies" werden uitgemaakt, en dat nu een bedenker en uitvoerder van de Amerikaanse aanpak tegen corona publiekelijk verklaart dat veel ervan nergens op was gebaseerd. Zo zie je maar weer dat vraagtekens achter zaken plaatsen altijd gezond is, en dat dat inderdaad ook gedaan moet blijven worden: daar heeft God ons immers de rede voor gegeven.

Laatst bijgewerkt: 11 juni 2024 11:55

Doneer